icar Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Am o rugaminte pentru cei cu ceva mai multa experienta decat a mea. Am gasit patru tipuri de boxe: 1.HL 1600 Telefunken Trei cai, bas reflex Frecventa : 28 - 30.000 kHz putere: 120 -170 W impedanta: 8 ohm Diametru bas: 20 cm Inaltime: 60 cm Sensibilitate: - 2. SB-CS60, Technics Trei cai, bas reflex Frecventa : 35- 25.000 kHz putere: 60 W impedanta: 8 ohm Inaltime: 46 cm Diametru bas: 18 cm Sensibilitate: 85 dB/W la 1 m 3.Bravura B-550 - Bose doua cai, bas reflex putere: 90 W impedanta: 4 - 8 ohm Inaltime: 53 cm Diametru bas: 15 cm Sensibilitate: 86 dB/W la 1 m 4.CAT MBC 313B Doua cai, bas reflex Frecventa : 20 - 22.000 kHz putere: 180 - 300 W impedanta: 8 ohm Diametru bas: - Sensibilitate: - Inaltime: 82 cm (sunt boxe inalte si inguste 22 cm) Cere le-ati recomanda, avind in vedere ca vor merge pe un amplificator cu tranzistori, puterea maxima 40W? Amplificatoarele sunt Telefunken si Sony. Nu am posibilitatea sa le ascult decat dupa ce le primesc. Nu prea vreau sa dau banii pe degeaba, mai ales ca pretul nu este mic, e drept, nici foarte mare. Multumiri! Link spre comentariu
cristi7521 Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Se pare ca HL1600 au banda 40-22000Hz si sensibilitate 86dB conform https://www.hifi-wiki.de/index.php/Telefunken_HL_1600 Link spre comentariu
kobold Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Va recomand boxele Telefunken, nu le-am ascultat, dar având in vedere că aveți unul din aparate tot Telefunken s-ar potrivi cu boxele. In plus, datele tehnice și construcția le recomanda. Am ascultat niște Technics sb cs 65 și sunt modeste. Bose pot fi de asemenea o alegere bună prin prisma calității și ținând cont că sunt la jumătate din prețul celor Telefunken pe piață. Dețin Bose beolab S45-2 și au un sunet foarte plăcut, bass-ul este mai slăbuț că sunt pe compresie. Telefunken și Bose văd ca au bass reflex, ceea ce este bine. Boxele CAT ies din discuție. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 4, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Multumesc pentru recomandari. Ma gindeam la un video "demonstrativ" din partea vanzatorului, ofera asa ceva, dar trecand prin atatea conversii, nu stiu cat de fidel e raspunsul. Link spre comentariu
Nicu Daniel Toader Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Am Telefunkem TLX-2.De rezerva dar foarte ok.https://www.radiomuseum.org/r/telefunken_hi_fi_lautsprecher_box_tlx24_professional.html Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Eu îți recomand Coral cx5...cx7 Uite cx5 https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-coral-cx5-mk-iii-IDhG1XN.html Link spre comentariu
kobold Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Testul cu video nu e concludent pt calitatea boxelor, ci doar pt funcționare. Cum a spus Sonic11, Coral Cx5, Cx7 sunt o alegere bună. De asemenea recomand și Canton seria Ergo, eu am modelul 32 DC fiind monitoarele mele preferate. Sigur, depinde și de bugetul pe care puteți să-l alocați. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Eu sunt convins ca nu veti fi incantat de vreuna din perechile de boxe din lista. Imi pare rau, asta este opinia mea. Cu toate ca sunt mai scumpe, as sugera boxele Pilot V 400 CD ( https://www.power-zone.ro/produse/_Boxe_perechi_de_incinte_acustice/18789_Boxe_Pilot_V_400_CD_HIEND.html ) Coral CX7 ar fi o optiune si mai buna, dar s-ar putea sa fie mult peste ceea ce sunteti dispus sa platiti. (Desi acolo cam totul este peste pretul olx) Sau in cel mai rau caz, Mission model 753 sau Revox BR 530 (din aceeasi oferta). LE - atentie la difuzoare, vad ca unele din Coralurile din anunturi (olx si altele) au alte difuzoare (woofere). La cumpararea sh a oricaror boxe cat de cat mai rasarite verificati pe net cum arata difuzoarele originale. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Decembrie 5, 2023 Partajează Postat Decembrie 5, 2023 https://www.power-zone.ro/produse/_Boxe_perechi_de_incinte_acustice/18456_Boxe_Tannoy_model_637_black_ash_plus.html#&gid=1&pid=11 Eu sunt super multumit de ele Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2023 Va mulțumesc pentru sugesti, dar imi cam depasesc cu mult disponibilitățile. Link spre comentariu
PavelR Postat Decembrie 5, 2023 Partajează Postat Decembrie 5, 2023 Acum 19 minute, icar a spus: Va mulțumesc pentru sugesti, dar imi cam depasesc cu mult disponibilitățile. Grudig hifi box sunt ieftine și sună foarte bine , cu 350-400 lei puteți să găsiți un model cu 3 cai . Eu nu am auzit boxe sub 800 lei care să sune mai frumos de atât Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 5, 2023 Partajează Postat Decembrie 5, 2023 Acum 31 minute, icar a spus: Va mulțumesc pentru sugesti, dar imi cam depasesc cu mult disponibilitățile. Pai cx5 este mai ieftin de cât Telefunkenul din lista dv. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2023 Acum 6 ore, sonic11 a spus: Pai cx5 este mai ieftin de cât Telefunkenul din lista dv. @sonic11, cind am scris raspunsul, nu am vazut postarea ta, ma refeream la cele de peste o mie de lei. Telefunken sunt la 650, 50 de lei nu-i o problema. O sa ma mai gindesc intre Telefunken si CX5 si poate Grundig (daca le gasesc) Multumiri tuturor. Link spre comentariu
sonic11 Postat Decembrie 5, 2023 Partajează Postat Decembrie 5, 2023 (editat) A fost și cx7 la 800lei cu toate dif originale... achiziționate de un bun amic de aici de pe forum, traba este că trebuie să stai la pnda și să ai norocul că vânzătorul sa nu știe ce vinde Editat Decembrie 5, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2023 Vad ca cx5 e inca disponibil. Ma gândesc intre cx5 si Telefunken. Ce parere aveti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum