Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alcool tehnic

Florin berdila

Postări Recomandate

Salut''o întrebare am și eu la dvs ' mia sugerat cineva sa diluiez alcool tehnic sau izopropilic în apa și sa pun în rezervorul pt parbriz  la masina '''ce vs întreb eu pot pune 'sau stric ceva geam 'pompa vopsea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

4

• cdinu332

4

• validae

2

• Усилитель

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Domnule Validae va rog cu respect  'pot face ? Pot pune saudit strica vopseaua sau parbrizul mașini 

Si dacă da la o sticla de un litru de alcool tehnic de la dedeman pot pune 3 litri apa ?

Link spre comentariu

Cât costă,  frate,  5 litri din cea mai ieftină soluție de spălat parbrizul iarna? 

Mai bine nu pui nimic și îl ștergi din când în când cu cârpă și un puf puf pentru geamuri.

Link spre comentariu

Nui vorba dar e și ffff scumpa 38lei  5 litri '''și nu nui bun deloc   eu am întrebat dacă se poate sau daca nu ''nu ca dc nu cumpăr lichid de parbriz ' e ok ataca ceva la mașină sau nu

Link spre comentariu

Nu atacă nimic, fiind diluat.  Se poate adăuga si puțin detergent de vase iar apa să fie distilată. Cred ca asa se făcea pe vremuri. 

Nu prea inteleg de ce nu e bun lichidul facut anume.  La dedeman am văzut ca cel mai ieftin este 19,5 lei 5 litri.

Un litru de alcool tehnic e cca. 8 lei. Cred că se poate găsi lichid anume și mai jos de 19,5 lei.

Link spre comentariu

Lenesul mai mult alearga si scumpul mai mult pagubeste.

Alcoolul izopropilic este un degresant f puternic si s-ar putea sa va treziti cu motorasul pompei de spalare a parbrizului gripat. Singurul alcool ce merge acolo este cel etilic, chiar daca va va lipsi la masa. Asa ca totul se va rezuma la "Tu bei ori nu bei, tot mori...".

Link spre comentariu

1 - este toxic ....

" Alcoolul izopropilic este un depresor puternic asupra sistemului nervos. Acesta e mai toxic decat etanolul. Toxicitatea poate aparea in urma inhalarii vaporilor sau ingestiei. A se evita contactul cu pielea ! "

Lichidul de pe parbriz ajunge in locul de unde ventilatia masinii aspira aer....

2- poate ataca componente de plastic, dar si vopseaua..deci poate distruge motorasul ,pompa ....

3 - deosebit de imflamabil....deci mai ales vaporii introdusi in cabina de ventilatie....

Link spre comentariu

Solutiile de spalare pentru parbriz contin in medie 5 la suta alcool etilic, denaturat (amestec), n-propilic sau izopropilic si cateva procente tensioactiv nespumant sau cu spumare redusa. Restul e apa demineralizata. In mod normal, solutiile preparate industrial si certificate sunt sau ar trebui sa fi fost testate pentru posibile efecte adverse asupra lacurilor si vopselei.

Alcoolul izopropilic are toxicitate redusa si nu reprezinta un pericol real pentru om la contact cu pielea sau inhalare, la expunere redusa/moderata. Cititi fisele MSDS. Lucrez cu izopropilic de 30 ani, aproape zilnic (nu-l beau si nu-l torn in ochi). Cu foarte rare exceptii, tipografiile offset folosesc izopropilic pana la 100 de litri lunar. Exista emisie constanta de VOC in hale, ventilatia e frecvent proasta dar n-am auzit inca de vreo intoxicare sau imbolnaviri.

Link spre comentariu

wiki:

Poisoning can occur from ingestion, inhalation, or skin absorption.[34] Symptoms of isopropyl alcohol poisoning include flushing, headache, dizziness, CNS depression, nausea, vomiting, anesthesia, hypothermia, low blood pressure, shock, respiratory depression, and coma.[33] O

intre 2 si 12 %amestec in aer  ESTE EXPLOZIV....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări