Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achiziție mașină de tocat carne

Stefan

Postări Recomandate

E bine totuși să ții cuțitele și sitele pe care nu le folosești prea des bine uscate și unse ușor cu ulei sau chiar untură.Unele cuțite și site sunt din oțel inox, dar sunt pe piață și unele din fontă, iar alea ruginesc rău dacă le lași umede în aer.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

23

• Stefan

13

• validae

11

• antonvasileeee

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se faceau din fonta ca-i ieftina si mai ales cutitul care e de otel aluneca bine pe fonta, este un cuplu bun antifirctiune.

Acuma sint si din inox destule da` alea ieftine cred ca tot de fonta sint si da, rugineste fonta repede insa e rugina superficiala, nu merge in profunzime.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 10 ore, BRANCA a spus:

Mă miră şi băgatul sitei şi cuțitului la maşina de vase...Noi suntem de modă veche,spălăm vesela maual.

Nu stiu ce e de mirare... Am zis că nu din comoditate, ci doar un gest reflex a fost, când le-a luat din chiuveta să incarce mașina de spalat, a băgat si panarama de sita. Suficient a fost odată ca să vedem că nu e indicată mișcarea. Materialul clar nu e inox, dar nici fontă, dupa cum nu stă pe masa magnetică. E un aliaj ce seamănă cu fonta. De păstrat așa cum am zis, le pastrez bine (si repede) uscate, dar nu unse. Dacă vedeam o tentativa de oxidare, probabil le-aș fi uns, dar de când am mașină de tocat, si să tot fie 40 ani, nu am dat cu gras cutitul nici sitele. Singura grijă a fost ca imediat dupa terminare, le curăț de resturi, le spăl, si le usuc. Daca faci așa, cu siguranță vor avea viata lungă in condiții optime. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări