Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achiziție mașină de tocat carne

Stefan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

23

• Stefan

13

• validae

11

• antonvasileeee

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tocmai am tocat 1,5kg carne de porc cu mașina din LIDL si a funcționat bine dar nu îi dau viață prea lungă, spre final a dat de niste ceva mai ațos și se chinuia. In unele magazine unde au și serviciul de tocat nu vor mereu să-ți toace sau daca e aglomerat stai de te plictisești pentru că mașina nu mai face față.

Link spre comentariu

Ai facut o treaba bună. Sa o folosești sanatos. Sigur va face față la nevoi domestice, si la cât ai dat, daca ține 2 ani, te-ai scos. Poți cumpăra alta nouă, daca face mofturi. Si astea mai de firmă se mai impotmolesc, dacă le bagi in gușă mai mult decât pot mesteca. Ce alte accesorii a mai avut? Mi s-a parut ca intr-o prezentare am vazut ceva pt suc de roșii. 

Link spre comentariu

Nu are accesoriu pentru suc de roșii. Nu știu dacă mai am vechia tulumbă pentru roșii (că ăla pentru cârnați dar cu sita fina + snec) însă greu de crezut că de potrivește. Oricum de câțiva nu a mai făcut nici o conservă din roșii. Într-adevăr sunt bune astea făcute în casă in comparație cu cele din comerț dar nu ieși mai ieftin și e mult de muncă.

IMG-20231210.jpg

Link spre comentariu

Înseamnă că era alt model de la același brand cel vazut de mine. Si pretul e ok, avand in vedere ca unii cer pe o geanta goală suma asta... :rade:

https://www.emag.ro/geanta-de-transport-silvercrest-pentru-monsieur-cuisine-lidlomix-smart-si-connect-negru-rosu-mc-v2-food-cert-a10/pd/DVLLFYYBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

Noi încă ne facem in casă sucul de roșii. De fiecare dată zicem că gata, dar când vedem oferta la roșii, nu rezistăm. Procesam max 20... 30kg de roșii, suficient pt consumul propriu. Cred ca e chestiune si de obișnuință. Inainte de zelmer ul asta, am avut un mulinex care avea sita fix ca asta de lidl. S-a subțiat in timp, am dat-o la un atelier sa-mi faca una gospodăreasca, si am rămas fără. Atunci nu se gaseau de cumpărat, m-am supărat, si am luat scula asta. Dacă mai dau de jucarie o să masor că nu mai țin minte diametrul, si dacă am noroc , poate se potrivește ceva de pe piață. Nu am nevoie, dar măcar să-l pot dona complet. Avea si ăla grămadă de accesorii. Motorul cu reductor e o bestie. Rupe, e de moda veche. Il păstrasem poate să ii schimb destinația, dar a stat degeaba. 

Link spre comentariu

Pentru cârnați făcuți ,,de casă,, recomand sita cu trei fante mari.Este excelentă, ies niște cârnați cu o textură bună, nu prea mărunt tocați.Se găsesc de cumpărat pentru orice tip de mașină.Mașina mea a venit și cu una din astea:

image.jpeg.83ecb62545fe75d98c43f756325b0c80.jpeg

Link spre comentariu

Nu am vazut pt a mea modelul ăsta de sită. E drept ca nici nu am cautat. Cârnații ii facem cu sita cu găuri de 8mm. Ies ok si cu aia. Dar având in vedere ca la cârnați carnea se toacă manual, la satâr, cred ca la sita asta ar ieși mai aproape de adevăr. 

Link spre comentariu

doru3160.La ce preț au avut roşiile anul ăsta mă mir că rentează să faci suc...

Sită cu pişcoți am şi eu la maşina rusească de tocat.Într-adevăr iese textura mai bună la cârnați.

Mi-a zis cineva că a văzut o maşină manuală veche,nemțească,care avea cuțit pe exteriorul sitei şi tăia efectiv bucăți.Nu-mi imaginez cum putea arăta...

Şi apropo de site.La Vagoane la Severin se făceau în draci din aşa zisele capete de bară.Toate modelele,inclusiv cu pişcoți...Chestia bună că le făceau mai groase şi aveai de unde şlefui în timp...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

doru3160.La ce preț au avut roşiile anul ăsta mă mir că rentează să faci suc...

Dacă le cumperi de la speculanți, rămâi mirat. Eu am prins cu preț bun, si am zis că de la anu nu mai fac...dar daca iar prind pret bun, mai amân un an. :rade:

Până la urmă ce mare avere, dacă să zicem, le cumperi cu 10 lei/kg, dai 300 lei pe 30kg. Mare brânză un kil de caș. 

Am cautat acum sita cu 3 găuri si am gasit la 23 lei. Cârnați nu stiu dacă fac anul ăsta, dar sită am comandat. Să fie, că nu se știe când trebuie. 

Link spre comentariu

@doru3160am măsurat diametrul dar pentru asta te rog să-mi spui cum se păstrează corect sita și cuțitul după utilizare și spălare. Eu le-am uns cu ulei de floarea soarelui, un strat subțire, și le țin în hârtia aia cerată. Accesoriile de la mașina manuală nu rugineau dar după o perioadă lungă parcă se inegreau. 

IMG-20231212.jpg

P.s se pare că a avut mare succes link-ul cu cuțitul de pe eMag, a dispărut din stoc. Toacă lumea la carne dar tace chitic. :rade:

Link spre comentariu

Multumesc, se pare ca se potrivesc. De pastrat e ok asa cum faci. Dupa spălare le pun pe prosop de hartie, să nu stea apa pe ele, si in nici un caz să nu le bagi in mașina de spalat vase. Nu că ar fi greu de curățat, dar exista tentația de a le băga la grămadă. Le face ca naiba detergentul ala, doar ca eu nu am știut ca să punctez treaba asta, si soția a comis-o. Abia după 2 rectificari am scapat de urme, si nu de tot, de aia am si cumparat acum altele noi. Le si corodeaza puțin. Eu nu le dau cu nimic gras. Le usuc repede dupa spălare, pe șervețel sau prosop din hartie și le țin intr-o pungă cu fermoar. 

Link spre comentariu

La Vagoane sitele se făceau din capete de bară,să zic că era olc45?N-am auzit şi n-am văzut de fontă...

Mă miră că astea noi s-ar coroda,nu sunt de oțel inox?

Clar că la cele manuale sitele şi cuțitul trebuie uscate bine şi,eventual,unse cu puțin ulei.Am rezerve la maşina rusească pentru un cincinal!

Mă miră şi băgatul sitei şi cuțitului la maşina de vase...Noi suntem de modă veche,spălăm vesela maual.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări