Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achiziție mașină de tocat carne

Stefan

Postări Recomandate

Acum 9 minute, validae a spus:

A vrut și mașina de tocat la el, dar după ce am dat 2400 Lei (atunci) doar pe aparatul de bază (mixerul planetar și accesoriile de malaxat frișcă, creme și aluaturi goase), când am văzut că era 800 Lei (!!!) doar mașina de tocat, mi-a sărit siguranța de la consolă.

Ai sigurante necalibrate. la mine sar mai repede...:rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

23

• Stefan

13

• validae

11

• antonvasileeee

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am una asemanatoare, poate fix modelul acela de la Lidl, am cam tras de ea si a trebuit sa-i bucsez un pinion, cred ca-s de POM puse direct pe arbore de otel, al doilea si-a facut joc pe arbore, alezaj decalibrat si a inceput sa sune aiurea masina, era in garantie dar am preferat sa-i fac o bucsa de bronz la pinion si merge bine.

Nu pot sa ma pling de ea, e chiar bunuta la banii aia insa reductoarele nu se ma fac ca acum 15 ani, mai am una asa veche si aia are un reductor mult mai solid, tot chinezeasca si aia.

Link spre comentariu

Acum 32 minute, doru3160 a spus:

Ai sigurante necalibrate. la mine sar mai repede...:rade:

Nu sunt necalibrate, sunt doar mai lente.....vorba unui răposat coleg :

,,...și astfel, în momentul supratensiunii, tranzistorul s-a ars protejând siguranța fuzibilă,,.

Asta era scoasă din raportul unui defect, scris de un fost coleg cu un simț natural al umorului foarte dezvoltat....

Link spre comentariu

Da, eu am luat un delimano cu cca 600 lei acum ceva ani (mixer planetar), si o auzeam ca ar fi fost bun un bol de capacitate mai mare, in rest a fost folosit cu succes si fara menajamente. Cred ca e de 4l, dar asa de rar apar situatiile cand trebuie mai mare, incat nu am dat atentie.

Link spre comentariu

Cele noi vin întotdeauna ascuțite, dar cum am scris și o repet, niciun cuțit sau sită nu țin veșnic.

La un moment dat fie le ascuți, fie le schimbi....după posibilități și buget.

Link spre comentariu

Chiar daca sunt off topic ,eu ascut cutitele si sitele de la masina de carne astfel:

Piatra "vidia" granulatie foarte mica , pentru ascutit cutite de masini aschietoare cu pastile din carburi ,diametrul peste 30 cmm.Pe o foaie de ziar pun piatra pe orice masa mai stabila si incep sa rotesc cu mana,, apasand  pe centrul cutitului sau sitei , pe toata suprafata pietrei .

Cand nu mai au zone neslefuite verific si fanta de lumina .

La sita dureaza ceva mai mult dar sunt sigur ca nu afectez planeitatea suprafetelor .

Finisarea o fac pe aceeasi piatra cu apasare mai slaba si ceva viteza .

Piatra o detin de peste 30 ani si nu am folosito in alt scop .

Pulberea pietrei are o culoare gri inchis usor stralucitor .

Metoda am invatato la liceu de la un maistru cu care faceam practica in clasele 9-10 ,profil mecanic .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu
Acum 51 minute, Stefan a spus:

@doru3160 cât ai dat pe cuțit și site?

In total am dat cca 60 lei, pe doua site, un cutit si pinionul de la snec, din plastic. Toate sunt bune la mine, dar am mizat pe ideea ca piesele care le ai de rezerva, nu se strica niciodata...nu le-am scos din ambalaj, sunt conservate bine.

Cutitul a fost 17 lei, sita de 4mm 26 lei, sita de 8mm 27 lei si pinionul 9 lei. Ar fi culmea sa ti le vanda gata tocite...:rade:

Link spre comentariu

@antonvasileeee nici nu știu ce e aia piatră vidia și probabil asta costă cât trei mașini de tocat. Am piatra abraziva pentru ascuțit cuțite dar suprafață nu e mare și în plus nu e deloc dură astfel încât să se compare cu piatra Dvs. de 30 ani

@doru3160nu ai dat mult pe ele, eu găsisem doar cuțitul la 70 lei și m-am speriat.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Stefan a spus:

nici nu știu ce e aia piatră vidia

E o piatra pe care se ascut cutitele de strung cu pastila vidia. E un moft, pt ca sitele si cutitul nu reclama piatra cu duritate asa mare. Poate doar ca are granulatie mai fina decat restul, dar cum spuneam, rectificarea uzurii sitelor o fac pe piatra obisnuita, noua, iar finisarea pe sticla cu smirghel si apa. Cand aveam la indemana masina de rectificat plan, era alta treaba, mergeau brici, dar acum au cam disparut punctele unde se poate apela la asa ceva. Plus de asta, materialul din care sunt facute astea noi, difera de cel care era in sitele de la cea  manuala. Alea nu le miscai nici cu ciocanul. Ca sa stea pe masa magnetica, ar fi trebuit sa le fac un suport magnetic, in care sa se fixeze sita sau cutitul, ca sa nu sara de pe masa in timpul prelucrarii. Prea mare deranjul, avand in vedere ca asta o fac cel mai repede odata pe an. Acum daca le bag in folosinta si pe astea noi, le rotesc, si carne sa am pana se tocesc toate...:rade:

Link spre comentariu

Piatra de polizor pentru Vidia e o piatră de polizor cu o anumită duritate specifică mare și granulație fină.

Tot o piatră de polizor până la urmă, nimic extraterestru...

Link spre comentariu
Acum 13 minute, Stefan a spus:

nu ai dat mult pe ele, eu găsisem doar cuțitul la 70 lei și m-am speriat.

Vezi pe emag, daca vrei iti dau link. Aveau si genius...:rade:

Link spre comentariu

Acum am înțeles despre ce e vorba. Știam de pastilele de vidia (un aliaj foarte dur) folosit la unele scule pentru găurire sau tăiere.

@doru3160 e bun in link chiar și pe privat daca nu vrei să-l pui public. Am dat direct căutate după cod-ul cuțitului și uite ce am găsi. :rade:

L.e: am găsit și ceva la 17 lei vândut de o firmă din Constanța.

IMG-20231209-093749.jpg

Link spre comentariu

As face o excursie in acele vremuri. Macar o saptamana sa mai am anii aia... atunci mancam carnea cruda, netocata.:rade:

https://www.emag.ro/cutit-nr-8-pentru-masina-tocat-carne-zelmer-patrat-interior-10-mm-lex1656877/pd/DDL1P7BBM/?ref=history-shopping_344971651_18178_1

De la aceeasi firma am luat toate. Intra pe produsele lor, si le gasesti. Nu m-a interesat de unde e firma, am comandat si gata. Cum sa dau numai pe cutit 130 lei? Pai daca le luam pe toate la preturi din astea, mai bine cumparam alta masina, sau le foloseam pe ale mele, pana deveneau transparente de atata ascutit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări