Stefan Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Are cineva mașina aceasta de tocat carne? Este comercializată periodic în magazinele LIDL sub brandul lor, adică Silvercrest model ???. Înainte era la 249 Lei și cică luna asta o sa fie la 149 Lei. Oare e bună de ceva sau e de unică folosință? O sa fie utilizată de 3-4 ori pe an dar nici nu vrea să îmi fac nervi cu ea. Este specificata putere electrică de 350W și putere maxim motor 1200W. M-am uitat și la alte modele până în 300 lei și se specifică doar puterea de 1600W (atât). Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Dacă nu le abuzezi, își fac treaba.Punctul slab la toate este reductorul, fie se sparg roțile din plastic, fie se duc canelurile axului de antrenare al cuțitului.Dar asta numai dacă se abuzează, forțând-o cu bucăți prea mari de carne, zgârciuri tari (carne de capră) sau cu un cuțit uzat. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 (editat) Silvercrest ,Myria ....slabute.... Adevarat ca nu prea fac calitate durabila nici ceilalti.... Da o cautare pe google/ emag combinat 7lterior cu :compari.ro....poate este si altceva....la pret competitiv... Oricum lumea toaca rar carne si putina....nu stiu daca merita una electrica....una veche din targ,metalica ar fi optim.... Si eu vinez o freza superioara de lemn Parkside.....saptamana trecuta a fost la oferta Lidl la 178 lei...pe cand m_am dus...nu mai erau.... Editat Decembrie 3, 2023 de Усилитель Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2023 @validae bucățile de carne le tai mici dar oricum prea mari nu încap, are zona de in încărcare mult mai îngustă față de o mașină manuală. Legat de cuțit chiar nu știu ce să zic pentru că nu știu cum se ascute și nici măcar dacă metalul din care e confecționat permite ascuțirea, cine știe ce oțel chinezesc călit in tehnica Alibaba conține. @Усилитель pe LIDL există și o varianta manuală dar și la aia sunt in aceeași situație atât că e mai ieftină. In târg nu mă duc să caut mașină de tocat pentru că mi-am format o impresia despre marfa de acolo. Adică găsești toate gioarsele și ruginiturile sau marfă China / Turcia la suprapreț față de magazine însă ioc bon, garanție ... Rar găsești ceva bun dacă stai să cauți săptămânal la prima oră și fix când nu îți mai trebuie. Am mașină manuală dar nu mai are cine să o facă funcțională ca altădată. Aveam un vecin căruia în perioada asta a anului îi dădea cuțitul și sitele și la aducea ca noi. Din păcate nu mai e printre noi nici vecinul și nici combinatul. Cum se ascute un cuțit de la mașină de tocat fără al distruge și mai rău? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Cuțitul sau sita inevitabil se vor uza la un moment dat.Când vezi că nu prea mai iese carnea prin sită și începe s-o rotească în loc, scoți cuțitul și sita și curate fiind le verifici, prin suprapunere și observând dacă se vede lumina prin planul de suprapunere. În principiu nu trebuie cine știe ce scule ca să-l refaci.Ai nevoie de o foaie nouă și dreaptă de șmirghel fin (800-1000) din acela pe suport de hârtie.Se găsește la Dedeman, Leroy, Brico . Îl pui pe un geam și ținând sita sau cuțitul apăsate fix la mijloc, descrii cercuri mici în loc.Se face apoi proba prin suprapunerea cuțitului peste sită și privești spre cer sau un perete alb iluminat printre cuțit și sită.Dacă se vede lumina printre cuțit și sită, fie suprafața cuțitului, fie a sitei sunt uzate și trebuie rectificate.Când nu mai vezi lumina printre cuțit și sită indiferent de poziție, suprafețele sunt drepte. Cuțitul mai trebuie uneori polizat și pe muchia tăietoare (cea cu fața la cameră în imagine) exact ca la o foarfecă(între 45* -90*), pentru a avea o muchie ascuțită. https://www.emag.ro/set-de-foi-de-hartie-abraziva-10buc-granulatie-p800-28x23-cm-pentru-umed-tolsen-tls32415/pd/DTRBGPMBM/ Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 O bucata de sticla si o coala de smirghel (cred ca de 600 ar fi compromisul ideal). Se apasa usor cutitul pe foaia de smirghel si se misca in forma de 8. Daca e un smirghel bun se poate umezi foaia. Eu faceam la fel si pentru cutit si pentru sita si erau incantate "clientele". Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Acum 20 minute, Stefan a spus: Am mașină manuală dar nu mai are cine să o facă funcțională ca altădată Ai solutia la ascutire..... Mai poti adapta o autofiletanta preferabil care are 2 viteze....in 1 are cuplu mai mare ...si gata ,e electrica.....spor.... Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 3, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Nu m-am gândit că e așa de simplu, credeam că cine știe ce sculă îți trebuie pentru cuțit. Șmirghel fin cred că mai am sau iau din Dede... pentru că oricum îl folosesc la lustruit suprafața radiatoarelor de aluminiu sub jet de apă. O bucată de sticlă găsesc pe undeva și mai spre Crăciun mă pun pe treabă. Dacă îmi reușește operațiunea până pe 25 sigur revin cu rezultatul. Le-am găsit pe astea dar o să mai iau și ceva intermediar. Mulțumesc. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 În modul ideal, se ascut pe o mașină de rectificat, dar aia e apanajul firmelor de prelucrări mecanice.Dacă ai un polizor cu piatră fină și perfect dreaptă pe lateral, cu o mână sigură se pot ascuți și pe laterala pietrei de polizor, dar trebuie ceva experiență.Experiența se poate obține ascuțind niște cuțite vechi și uzate.Se fac probe până se văd rezultate bune.Ca idee, carnea congelată se taie mai ușor decât cea proaspătă... Cea mai simplă metodă e tot foaia de șmirghel, sticla și ceva răbdare. Se poate adăuga și puțină apă în zona de lucru a foii de șmirghel.. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 La 03.12.2023 la 15:34, validae a spus: Dacă ai un polizor cu piatră fină și perfect dreaptă pe lateral, cu o mână sigură se pot ascuți și pe laterala pietrei de polizor Eu am cumparat o piatra de polizor noua, pe care o tin numai pt asa ceva. Ca sa nu fiu tentat sa o folosesc, dupa ce trec sita si cutitul pe ea, o dau jos. Finisarea tot cu smirghel de 1000 si apa o fac. Doar ca muncesc mai putin, si nu o fac mai des de odata pe an. Nu e nevoie. Uzura o scot din piatra. La masina de rectificat nu prea merge, pt ca masa magnetica nu prea prinde aliajul din care sunt facute porcariile astea. Am incercat odata si cand am vazut ca a aruncat-o, am renuntat. Sita si cutitul la aia veche, manuala, le prindea de nu puteai sa le misti. Alt material, probabil. De mai bine de 10 ani ma joc cu un Zelmer (ZMM1508S). Face mai multe, dar cel mai des, toaca carne, si toamna, suc de roșii. De la lidl am cumparat masina de paine, printre altele. A tinut bine, cativa ani a facut servici. In general, jucariile de la lidl nu rup norii, dar nici nu sunt de unica intrebuintare. Folosite cu grija, eu zic ca isi fac treaba, dar sa nu ai pretentii profi de la jucarii low cost. De regula asa se intampla. Omul uita ca a luat ieftin, si cere ca de la o scula scumpa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 La 03.12.2023 la 15:27, Stefan a spus: O bucată de sticlă găsesc pe undeva și mai spre Crăciun mă pun pe treabă. Sau mai simplu, o comandă pe net si te-ai scos. Am pus codurile, poate mai cauta si altii...Nu credeam ca dupa atatia ani, voi mai gasi consumabile de vanzare. Cautam altele, si am dat de o firma care vindea din Polonia si jucarii din astea. Binenteles ca nu le-am ratat. De Craciun nu mai caut sticla... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Numai să merite calitatea lor....adică să le ascuți doar după ce ai tăiat cu ele măcar toată carnea de cârnați. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Sunt de la mama lor, nu cred ca isi dau cu tesla in oo, nu sunt chineji... Cele originale inca sunt bune, si mai merg rectificate, nu s-au subtiat, dar nu am rezistat ispitei. Stiu ca daca mai tin si astea 10 ani, sigur in intervalul asta se strica altceva. Le fac pocinogul luna asta. Inclin sa cred ca sunt bune. Robotul de bucatarie, tot in Polonia a fost fabricat. A fost un model longeviv. https://www.emag.ro/masina-de-tocat-carne-zelmer-zmm1508s-1900-w-2-3-kg-min-alb-zmm1508swhite/pd/DQYGQYBBM/ Asta are aceleasi accesorii la fel cu al meu, dar vad ca l-au botezat altfel. E o investitie buna pt bucatarie. La inceput soata a fost sceptica, dar acum nu ar mai renunta. A renuntat si la masinile manuale, ca le tinea degeaba. https://www.emag.ro/masina-de-tocat-carne-zelmer-1900-w-2-5-kg-min-slow-juicer-4-razatoare-accesoriu-carnat-3-site-cutite-cu-2-fete-alb-zmm4050b/pd/D7KWLHMBM/ Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Soția m-a bătut la cap până am cumpărat acum vreo trei ani un ,,robot,, KitchenAid, made in USA. A fost visul ei să aibă ceva ,,profi,, în bucătărie.E echivalentul american al sculelor rusești. Greu, solid, ridicol de simplu, dar extrem de fiabil.Scump foc, fără îndoială, dar pe termen lung merită.Când zic termen lung, mă refer că-l poți lăsa vreo trei generații moștenire... Accesoriile însă te termină, când vezi prețurile.A vrut și mașina de tocat la el, dar după ce am dat 2400 Lei (atunci) doar pe aparatul de bază (mixerul planetar și accesoriile de malaxat frișcă, creme și aluaturi goase), când am văzut că era 800 Lei (!!!) doar mașina de tocat, mi-a sărit siguranța de la consolă.... Și mașina lui de tocat e identică la mărime și formă cu cele de la mașinile de tocat electrice ieftine, doar prinderea diferă la robotul american. Am convins-o să mai așteptăm până găsim ceva mai rezonabil la preț pentru o bucată de aluminiu turnat cât pumnul și două bucăți de oțel prelucrate. Am găsit la Aliexpress o clonă perfectă a mașinii compatibile, cu ,,doar,, 200 Lei. Am luat-o și chiar face banii.Are accesorii multiple, site diverse și pentru cârnați. Dar cred că-s pentru cârnați din ăia ,,cabanos,, judecând după grosimea pâlniilor.... Așa că pentru umplut cârnații am luat un dispozitiv dedicat, cu piston acționat de șurub.Ca ăsta din atașament, a fost 80 Lei la Penny acum doi ani. Face treaba bine și foarte rapid față de mașina obișnuită, dar pierzi ceva timp cu umplerea cilindrului, din cauza monturii cu filet. Cred c-o să iau altul de inox și cu mecanism de încărcare rapidă, se vând pe la 150 Lei dar merită din plin.Salvează timp de muncă, chiar dacă o faci doar iarna de obicei, deși nu strică să-ți faci cârnații și vara.Noi facem asta uneori.E mai sănătos... Mai ales dacă faci cârnații în casă, lucru pe care îl recomand oricui, ieși și mai ieftin și calitatea e garantată, decât ce cumperi ,,de-a gata,, la prețuri începând la 30 Lei/kg până la chiar și 50 Lei/kg la cârnații mai ,,de firmă,, afumați gata.... Carnea am cumpărat-o din comerț, că nu am mai crescut porc, am găsit carne de lucru la 20 Lei/kg, a fost și 18 Lei la unele supermarketuri, dar am ratat ofertele... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Acum 1 minut, validae a spus: Dar cârnați din ăia ,,cabanos,, judecând după grosimea pâlniilor.... Daca ai membrana groasa, merge si pe palnie subtire, carnati gros. Te joci din viteza de umplere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum