Vizitator ady_ady689 Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 Am realizat acest montaj atat practic cat si o simulare in ISIS(in simulare functioneaza perfect). Problema vine in practica, mai precis, ledurile mi se aprind total necontrolat, unele se aprind mai slab altele mai puternic fara o ordine precisa..am verificat montajul de mai multe ori, este corect realizat. Astept niste sugestii pentru problema. Multumesc. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Ianuarie 12, 2008 Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 La cat ai alimentat montajul? Cu cei 3V recomandati nu poti aprinde decat leduri rosii si chiar si asa, rezistentele de 120 ohmi de pe coloane sunt cam mari (circa 8mA prin led, deci la un factor de umplere de 1:8, rezulta 1mA efectiv). Daca cumva alimentezi de la 2 acumulatori AA, e si mai trist, ca astia nu dau decat 2,4V.In ceea ce priveste PIC-ul, asta trebuie sa fie L pentru tensiune asa mica.Daca totul este in regula asa cum zici, ar trebui sa mearga la 5V. Link spre comentariu
gogoo Postat Ianuarie 12, 2008 Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 Daca faci schema asta corect sa inteleg ca iti iese un afisaj de 8 x 8 unde pui tu diverse chestii sa ti le afiseze ? :smt003 Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 12, 2008 Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 Ledurile sunt de proasta calitate si trebuie obligatoriu sa fie rosii Link spre comentariu
gogoo Postat Ianuarie 12, 2008 Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 Daca faci schema asta corect sa inteleg ca iti iese un afisaj de 8 x 8 unde pui tu diverse chestii sa ti le afiseze ? :smt003 Link spre comentariu
domi Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 Ledurile sunt din loturi diferite, de cea mai proasta calitate chinezeasca, incearca ceva leduri mai de firma ex kingbright si vezi atunci :goodman: Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 Salut Cu multi ani in urma am realizat si eu acest montaj si a functionat bine ( sau cel putin asa cum trebuia sa o faca ). Ledurile trebuie sa fie cat mai apropiate ( atat ca tensiune de aprindere cat si ca luminozitate ). Imi aduc aminte si acum ca am cumparat 100 de leduri dintre cele mai ieftine pe care le-am gasit ( galbene ) si am sortat din ele 64. Acum se gasesc matrici 8x8 gata facute pe la magazinele de pe Maica Domnului si parerea mea e ca nu merita sa muncesti atat pentru a o face din leduri.Cele doua 374 pe care le-am folosit erau LS-uri nu HCT-uri ( TTL nu CMOS ) si din cate imi aduc aminte autorul preciza pe undeva ca exista posibilitatea sa nu functioneze cu anumite tipuri de 374. Daca e careva interesat pot sa caut hexul si sa fac un filmulet cu "Pixie in actiune", ceea ce imi aduc aminte e ca avea un mesaj de start dupa care se deplasa un led aprins in mod aleator ( de genul unei mingii de tenis care se loveste de pereti si isi modifica directia ). Dupa toata munca de sortare si lipire a ledurilor am fost oarecum dezamagit...Succes Link spre comentariu
Abram Burel Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 Ledurile sunt din loturi diferite, de cea mai proasta calitate chinezeasca, incearca ceva leduri mai de firma ex kingbright si vezi atunci :goodman:Cel mai bine e cu Luxeoane de 5W Sau si mai bine cu niste Cree-uri Link spre comentariu
gogoo Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 Salut Cu multi ani in urma am realizat si eu acest montaj si a functionat bine ( sau cel putin asa cum trebuia sa o faca ). Ledurile trebuie sa fie cat mai apropiate ( atat ca tensiune de aprindere cat si ca luminozitate ). Imi aduc aminte si acum ca am cumparat 100 de leduri dintre cele mai ieftine pe care le-am gasit ( galbene ) si am sortat din ele 64. Acum se gasesc matrici 8x8 gata facute pe la magazinele de pe Maica Domnului si parerea mea e ca nu merita sa muncesti atat pentru a o face din leduri.Cele doua 374 pe care le-am folosit erau LS-uri nu HCT-uri ( TTL nu CMOS ) si din cate imi aduc aminte autorul preciza pe undeva ca exista posibilitatea sa nu functioneze cu anumite tipuri de 374. Daca e careva interesat pot sa caut hexul si sa fac un filmulet cu "Pixie in actiune", ceea ce imi aduc aminte e ca avea un mesaj de start dupa care se deplasa un led aprins in mod aleator ( de genul unei mingii de tenis care se loveste de pereti si isi modifica directia ). Dupa toata munca de sortare si lipire a ledurilor am fost oarecum dezamagit...SuccesEu sunt interesat de asa ceva.As vrea si eu sa-mi fac. Link spre comentariu
CristianC Postat Ianuarie 14, 2008 Partajează Postat Ianuarie 14, 2008 Am realizat acest montaj atat practic cat si o simulare in ISIS(in simulare functioneaza perfect). Problema vine in practica, mai precis, ledurile mi se aprind total necontrolat, unele se aprind mai slab altele mai puternic fara o ordine precisa..am verificat montajul de mai multe ori, este corect realizat. Astept niste sugestii pentru problema. Multumesc.Cred ca ar trebui opresti LED-urile in momentul cand actualizezi informatia si sa lasi si un timp de stabilizare. Pentru asta ar trebui sa modifici schema si sa conectezi intrarea OE la un pin al PIC-ului. Ca sa se aprinda bine curentul mediu prin LED ar trebui sa fie ~10mA. Tinand cont de faptul ca baleezi 8 linii (sau coloane) curentul instantaneu prin LED ar trebui sa fie ~80mA Link spre comentariu
Vizitator nex Postat Ianuarie 14, 2008 Partajează Postat Ianuarie 14, 2008 Salutare ! Am si eu in lucru o matrice cu leduri bicolore... Prima versiune de test apoi o versiune mai mare... Citeva poze... Have fun! Link spre comentariu
Vizitator ady_ady689 Postat Ianuarie 14, 2008 Partajează Postat Ianuarie 14, 2008 Da, nu ai cum sa alimentezi picul cu o tensiune de 3v ( e model normal fara L), e alimentat la 5v, am resusit sa remediez problema, erau niste "paraziti" din sursa care imi faceau probleme. acum este OK. Am postat si codul sursa pentru cei interesati....Multumesc celor care au incercat sa ma ajute ;) Link spre comentariu
gogoo Postat Ianuarie 14, 2008 Partajează Postat Ianuarie 14, 2008 Edit:L-am gasit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum