doru3160 Postat Aprilie 14, 2024 Partajează Postat Aprilie 14, 2024 Acum 50 minute, flomar60 a spus: de câțiva ani buni nu mai vine nimeni la sărbătoarea asta cu cai,căruțe pentru că nu mai sunt cai... Cai ar mai găsi, dar cu programul ăsta, nu mai găsesc PET uri Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 14, 2024 Partajează Postat Aprilie 14, 2024 Până la urmă şi PET-ul e combustibil şi poate merge folosit la termocentralele pe reziduri de plastic. Privitor la relatarea lui flomar60 vreau să vă spun că PET-ul nu e bun pentru ținut țuica în el.Cu ani buni în urmă am făcut vara țuică de prune şi rachiu de mere.Am lăsat câteva bidoane de 5 l peste iarnă.Primăvara abia distingeai care erau cu rachiu mere şi care cu țuică de prună! Ce vreau să zic e că păstrarea spirtoaselor în recipientele astea de plastic le modifică gustul şi aroma!! La vin păstrat în PET-uri n-am observat degradările menţionate la spirtoase... Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 14, 2024 Partajează Postat Aprilie 14, 2024 Acum 24 minute, BRANCA a spus: Ce vreau să zic e că păstrarea spirtoaselor în recipientele astea de plastic le modifică gustul şi aroma!! La vin păstrat în PET-uri n-am observat degradările menţionate la spirtoase... E cam invers, dar la un moment dat ajungi sa incurci recipientele. Mona se simte bine in pet. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 14, 2024 Partajează Postat Aprilie 14, 2024 Nici vinul nu se păstrează bine în PET. Am aruncat deseori din cauza ca nu s-a consumat și s-a schimbat la gust. În PET e bun pt transport, dar depozitat pe durata mai mare de o săptămână, neapărat în sticle cu dop etanș. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 14, 2024 Partajează Postat Aprilie 14, 2024 doru3160.După "experiența" cu țuica n-am mai folosit decât recipiente de sticlă... Vinul,de regulă,îl transportam în recipiente de plastic,dar nu-l lăsam în ele. Ciudat este fenomenul cu țuica şi alcoolul în PET.Alcoolul n-are nimica,iar țuica îşi schimbă gustul!... Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 15, 2024 Partajează Postat Aprilie 15, 2024 La 10.04.2024 la 16:22, doru3160 a spus: Păcat că n-au aflat și pompierii. Sigur nu se mai chinuiau cu apă. Tăiau oxigenul la incendiu cu niscai peturi, și plecau acasă odihniți. Au aflat de mult...pe principiul asta functioneaza extinctoarele cu pulberi, priveaza focul de oxigen. Apa nu stinge orice fel de foc, unele incendii chiar sunt alimentate de apa. De la 1 iulie toate ambalajele pentru lichide intra in SGR. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 15, 2024 Partajează Postat Aprilie 15, 2024 Am văzut un sistem deștept cu jet de apă, folosind efectul venturi. Trage aerul din încăpere și stinge focul. Extinctoarele cu pulberi se știu, de cele cu PET uri încă nu s-a aflat. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 22, 2024 Partajează Postat Aprilie 22, 2024 https://www.facebook.com/reel/335864499449210 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 29, 2024 Partajează Postat Aprilie 29, 2024 Daca trebuie sa ti se dea 0,5 lei ca sa returnezi o sticla de plastic inseamna ca sintem inca in epoca de piatra. Eu, nu doar ca as returna-o gratis, dar chiar as plati eu 0,5 lei sa mi-o ia. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2024 Partajează Postat Aprilie 29, 2024 Nu te obliga nimeni sa o duci la reciclare pe bani. O poți duce la container pt plastice și de acolo se descurcă ei. Pt asta oricum plătești. Eu de ex dau 75 lei lunar pt gunoi. Aici ar întra și PET urile dacă nu le-aș duce la automatele pt reciclare, cum făceam până au început să oprească bani. Și apoi nu ți se dă 50 bani, ți se returnează 50 bani. Sunt banii tăi pe care dacă vrei ii recuperezi, dacă nu, nu. Suntem în aceeași epoca de piatră cu Germania, Franța, Italia. Asta ar trebui sa ne liniștească puțin. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 29, 2024 Partajează Postat Aprilie 29, 2024 doru3160.75 de lei gunoiul??Pe două persoane?Aici se aplică zicerea lui Hagi Tudose:"Scump,scump,vremuri grele"!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2024 Partajează Postat Aprilie 29, 2024 N-am zis că e pt două persoane, am zis că atât decartez eu lunar. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 29, 2024 Partajează Postat Aprilie 29, 2024 Scump foc la voi....la noi e 240 Lei/an gunoiul de persoană.Dar îl platim pe tot anul, odată cu impozitul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2024 Partajează Postat Aprilie 29, 2024 Cam asa stau treburile... Poate la voi e subventionata de primarie de e mai ieftin. Ma consolez cu ideea ca totusi functioneaza cum trebuie. Vin masinile la program si ridica gunoiul, in general isi fac treaba in tot orasul. As fi curios daca mai sunt localitati unde pretul e comparabil, sau numai pe noi ne arde la buzunar, ca pe nababi. Link spre comentariu
Postări Recomandate