Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care sunt sansele programului de reciclare PET-uri ??

Postări Recomandate

Acum 3 minute, BRANCA a spus:

În străinătate se fac controale în gunoiul dus la tomberon,aleatoriu, şi...să te ferească sfântu să nu-l ai selectat!

Romanii au un dar de a inflori lucrurile de nu-ti imaginezi! Nu mai pune si tu botu' la tot ce zic aia. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 273
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 34 minute, BRANCA a spus:

Magazinele mici nu adună peturile!La magazinele mari posibil să prinzi coadă sau să fie defecte aparatele...

Și atunci hai să le aruncăm pe unde apucăm. Altă soluție nu e din câte zici. 

Puncte de preluare selectivă a gunoiului exista de câțiva ani la noi în târg. Cu oamenii e mai greu, dar cu perseverență, eu zic se va reuși. Îmi place să fiu optimist. Am dus de câteva ori câte o sacoșă de peturi, dar cred că eu sunt mai norocos din fire. Nu era nici coada, nici defect aparatul. Alții văd că au ghinion.

Link spre comentariu

Nu e vorba că nu sunt soluții.La o adică "colorații" încă "lucrează" ca şi înainte la tomberoane!

Personal le adun,că mai beau câte o doză două de bere şi se strâng ceva...La comoditate i-aş băga pe cei ce au recipiente puține şi le piere cheful să le pună deoparte.Zic asta findcă trăim nişte vremuri când lumea e "pe repede înainte",de dimineața până seara.

Link spre comentariu

Eu am renunțat la bere. Doar vin, și ăsta de casă. Am sursa buna, nu duc lipsă. Adun cate 10...12 peturi pe săptămână. Le las in masca de la chiuveta și când se aduna, le bag într-un sac menajer și în portbagaj la mașina. Nu mă duc special pt așa ceva, dar când ajung la supermarket le bag acolo și am scăpat. Pare complicat, dar nu e chiar așa, și merită. Cumpăr doar apă cu fâs, pt apa plata am filtru. E o treabă bună, pt că dacă unii se cred peste aceasta activitate, se găsesc alții care să o facă în locul lor. Până la urmă și dacă dau sacul la un necăjit cu siguranță ăla va sta la coadă și nu le va arunca, pt 5...6 lei. Deci scopul in sine va fi îndeplinit.

Link spre comentariu

Eu sunt curios unde ajung cei 50 de bani incasati de magazin pentru ambalajul reciclabil, in cazul in care ambalajul nu este returnat.

Pentru ca nu toate ambalajele pe care s-a incasat taxa vor ajunge sa fie returnate si reciclate,  asta este clar...

Avand in vedere volumul de vanzari al acestor produse, in ansamblu, este de presupus ca si volumul de ambalaje nereturnate va fi pe masura.

E, suma respectiva ramane la magazin, ajunge la producator sau la stat?

Mie mi s-ar parea normal sa ajunga la stat, care sa o foloseasca pentru sustinerea programului de returnare-reciclare.

Ma gandesc ca asa s-ar face intr-un stat normal...ceea ce nu e cazul la noi....

Recunosc ca n-am studiat in amanunt legislatia in domeniu, dar nici n-am vazut statistici edifficatoare (inca).

Link spre comentariu

Iaşul zonă binecuvântată??O fi fost pe vremurile trecute,că acum au avut grijă primarii să înghesuie bloc lângă bloc şi să le asigure,în multe zone,un trafic mai aglomerat ca-n Bucale!

Din orice poziție prefer arhaicul Severin.Cu toate că suntem,pe țară,pe locul doi ca nr de maşini/per cap locuitor după Bucureşti,la noi mai poate trăi şi circula,liniştit,omul!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Din orice poziție prefer arhaicul Severin.Cu toate că suntem,pe țară,pe locul doi ca nr de maşini/per cap locuitor după Bucureşti,la noi mai poate trăi şi circula,liniştit,omul!

https://media9.ro/top-10-cele-mai-bune-orase-de-locuit-din-romania-stirea-e-ca-municipiul-cluj-napoca-nu-se-afla-nici-macar-in-primele-trei/?fbclid=IwAR3cEYZy1OwuFekobmZbbd2cFux2MlKjFYON_bmvDhDKTcLeFbkfLKJTp3w_aem_ATlzCcgmNpMgnXUx3SuXMwPbX3_-kqnuO6s-7lB3eI7LPB0qC29KwSM-NK87MOXKHDgvc_zkz36gfTNX1GE4AbmO

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări