icar Postat Decembrie 5, 2023 Partajează Postat Decembrie 5, 2023 Eu as fi ales alta solutie, ceva in modul DAC-urilor comuniste. Te duceai cu sticlele spalate si primeai banii. Sau, la vinzator, dadeai sticla la schimb si nu-ti mai lua garantia pe ea. Asa treaba devine complicata, o sa aiba rateuri si...vezi ce zice @Usiliteli. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 5, 2023 Partajează Postat Decembrie 5, 2023 Acum 21 ore, Усилитель a spus: Am fost acum ,am dus si cardul ,si 2 saci plini pt reciclat..... La pomul laudat sa nu te duci cu sacu'! Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 30.11.2023 la 19:22, antemir a spus: Stați calm. Va exista o periodă de tranziție de cel puțin un an de zile. Se va incepe cu spermarketurile unde oricum există aparate de colectare. Nu or să crească prețurile la băuturile la PET sau sticlă in magazinele unde nu pot colecta ambalajele. Au început să se agite și să arunce cu știri false panaramele de ziariști manipulatori. Ma bucur ca cineva mai este ...OPTIMIST(desigur,vorbim de ...RO sau...??) Va intreb,oare...Zimbabuwe,Togo etc. cat pot recicla? Cu deseurile lor,fac bani ...altii,mult mai ..POTENTI (Industrial,vorbind..!) Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Care e de fapt ideea ? Sunteți de acord cu reciclarea sau contra ? Eu sunt pentru reciclare și mai ales colectarea tuturor PET-urilor folosite, dar sunt prea mulți oameni nesimțiți în țara asta ca să ne iasă asta... De vreo doi ani tot mă chinui să-i obișnuiesc pe vecini să colectăm plasticurile de tot felul separat, doar acum câteva luni am reușit să conving câțiva să pună sticlele într-un sac mare, plasat la colțul blocului, în loc să le arunce la tomberon împreună cu gunoiul menajer.Dar e ca o picătură în ocean, raportat la restul celor care aruncă tot plasticul la tomberon.Sper ca timpul să rezolve asta, dar cred că nu voi apuca în viața asta să ajungem ca țările civilizate. Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 04.12.2023 la 19:10, doru3160 a spus: Asta e, nimeni nu-i perfect. Eu aș fi bucuros dacă vor fi consecvenți, și inconvenientele astea vor fi mai puține sau vor dispare. Eu duc pet urile la containerul pt plastice, si cred ca si cu cele inscripționate voi face la fel. Nu am unde să strâng un sac, si pt o sacosa de ambalaje chiar nu merita drumul pana la automat. Exact asta era si problema mea,nu unde si cum sa le transport INTACTE la automatul lu..peste!! Daca nu te prezinti cu ele INTACTE nu le rcunoaste scanerul din aparat,deci...ai facut un bine ...intregii OMENIRI ! Asta,daca iti permite si iti permite si TIMPUL!! Am vazut exemple(negative) cand niste vecini nou-nouti dupa nici 6 luni de cand au venit isi aruncau deseurile(de orice fel) nesortate,la gramada in containerelele blocului,si asta nu ar fi nimic daca altii nu s-ar ''deplasa'' de LENE cu ele pana la masina si ulterior le arunca pe unde vad o ''movi(lita) de acelasi fel..!! Daca inca vreo...4-5 miliarde de oameni ar proceda la fel,va fi o maree.. problema !! De aceea cumpar teren prin...''apropiere) pe...LUNA,MARTE ....!! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Intacte banuiesc ca inseamna doar ca forma nu si eticheta. Ca forma e simplu de tot, se stringe dopul si-si pastreaza forma fara probleme. Daca e deformata, se sufla in ea si revine la forma initiala. Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 30.11.2023 la 19:22, antemir a spus: Stați calm. Va exista o periodă de tranziție de cel puțin un an de zile. Se va incepe cu spermarketurile unde oricum există aparate de colectare. Nu or să crească prețurile la băuturile la PET sau sticlă in magazinele unde nu pot colecta ambalajele. Au început să se agite și să arunce cu știri false panaramele de ziariști manipulatori. Sorry,eu sunt in perioada de...''tranzitie'' din ...22 Decembrie 1989 pana in prezent, inca...mai am o farama de ..speranta !! Procentual,0,0000(1)! Deci,speranta moare...ultima..deci eu sunt...primul !! Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 30.11.2023 la 21:07, BRANCA a spus: Adică cum,unii vor mări prețul şi alții nu?Păi atunci recuperez pet-uri de la ăl de nu măreşte şi mă duc la celălalt?? Cred că obligatoriu toți trebuie sâ mărească prețul,indiferent că primesc sau nu înapoi plasticăraia! Mai apoi mă întreb cum ştiu eu dacă petul e vândut sau nu de mine,ca să nu mă uşureze unii de bani?? La centrul de reciclare primeşti sau nu primeşti bani pentru pet?? Sunt curios cum va funcționa... cdinu332 are dreptate cu standardizarea! Relativ simplu,daca pet-ul are inscriptia pe el ca este reciclabil,atunci e ok. ,daca NU,atunci ca un cetatean responsabil ce esti il depui in contaierele corespunzatoare ! Atentie! Urmasii,urmasilor tai(nostri) iti vor fi ...vesnic recunoscatori !! Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 30.11.2023 la 20:06, daniels a spus: Orice program de reciclare va avea succes daca un prdus nou va trebui sa inglobeze un anumit procent de material reciclat. De acord,dar daca urmaresti emisiunea "IMPERIUL LEILOR"(si nu numai) ,sper ca daca iti faci afaerea si vrei sa ai sustinerea unor adevarati LEI ,pt. asta acceseaza ''IMPERIUL LEILOR'' ! Bafta ! Acum 54 minute, Ion_Bumbu a spus: Intacte banuiesc ca inseamna doar ca forma nu si eticheta. Ca forma e simplu de tot, se stringe dopul si-si pastreaza forma fara probleme. Daca e deformata, se sufla in ea si revine la forma initiala. Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 30.11.2023 la 21:39, Marele Savant a spus: adica pe tot lantul de la productie la magazin vor exista concomitent un produs cu eticheta care permite returnarea si altul care nu permite? sau cumperi sticla de oriunde si o returnezi unde se poate? Nu,primesti garantia indiferent de unde l-ai cumparat daca...magazinul undel-l returnezi are...''spatiul de stocare'',desigur,NU esti obligat sa-l returnezi in acelasi magazin !! Atentie! Repet: Daca ambalajul nu are inscriptia..''reciclabil'',si mai ales....''NU PRELUAM '' din lipsa de spatiu...disponibil ! Asa ca ...desi ''solutia '' ..ideala'' ar fi ....???97821-paraul-becas-plin-de-gunoaie-solutii-bariera-de-deseuri-instalata-mai-repede-foto.htm Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 01.12.2023 la 8:58, BRANCA a spus: Să vedeți acu săracii romi ce se vor bate pe tomberoane!Sigur vor fi inşi care nu se vor obosi să ducă peturile la retur şi le vor arunca! Nu m-ar mira să facă şi ai noştrii concurență tuciuriilor.Mă uitam zilele astea la ăl mic în Bucale şi vedeam câte un drojdier scotocind prin pubelă... Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 01.12.2023 la 9:06, cdinu332 a spus: Dar peturile de 5 litri intra și ele în hora asta? Ce intrebare ?? Mai e si asta ???? DA, daca e PET nedeformat, cu eticheta pe el,il recunoaste aparatul si nu contine..NIMIC, atunci ...primesti 0, 5 Lei ! " Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 1 oră în urmă, morocanosul a spus: daca urmaresti emisiunea "IMPERIUL LEILOR"(si nu numai) Nu o urmaresc Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Nu ai epuizat timpul cât îți da voie online? Vad ca i-ai luat pe rând pe toți care au postat de la ultima oara când ai intrat pe forum. Pe când următoarea ședința? Sper că dacă esti cuminte, cât mai curând. Acum 3 minute, morocanosul a spus: Da,din ce am inteles eu,ambalajele pana la 3 L sunt recunoscute(de...robotul...ION,sau ..daca el e ocupat va raspunde IA..ANA ..?? Pana reusesti sa vorbesti cu...(robotul ION) in caz de urgenta apeleaza ...ANA 555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555 Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 La 01.12.2023 la 8:58, BRANCA a spus: Să vedeți acu săracii romi ce se vor bate pe tomberoane!Sigur vor fi inşi care nu se vor obosi să ducă peturile la retur şi le vor arunca! Nu m-ar mira să facă şi ai noştrii concurență tuciuriilor.Mă uitam zilele astea la ăl mic în Bucale şi vedeam câte un drojdier scotocind prin pubelă... Asta chiar e ADEVARTA ...! In anii 90,am lucrat la...GLINA,unde era si o groapa de gunoi,acolo se adunau toti rromi,din Bucale,cand veneau masinile de salubritate,erau toti PREZENTI! Salamul de Glina,era ff.bun.dar noi il cumparam sa-l conservam(uscat,sarat spalat cu otet.) dupa ce a trecut ceva timp;( 1-2 sapt..) Atentie ! A nu se intelege ca eram lucrator la SALUBRITATE...!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate