daniels Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Nu se pot aduna lucruri asa de dragul adunatului, ca la un moment dat nu mai ai unde sa le pui. Trebuiesc prelucrate sau arse pt energie termica. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Fabricile de ciment sunt mari amatoare de asemenea deșeuri. Nu știu cu poluarea cum se descurcă, dar cred că ceva putere calorică au săraciile astea de pet uri. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Pai cică arsul de peturi e mai nociv ca nucleara. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Aia e alta discuție... esti offtopic Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Îmi dau trei puncte. . . . Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Eu le-as face 2 lei garantia, sa vezi atunci cum nu mai arunca jegul de roman, pe strazi, sticle, cutii, pet-uri. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Acum 27 minute, DjLeco2021 a spus: Eu le-as face 2 lei garantia Și cine te oprește? Să vezi ce coadă se face la oferta ta... Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Nu,că atunci e pericol să te atace să-ți fure şi conținutul şi petul! Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 La 01.12.2023 la 11:27, daniels a spus: Nu se pot aduna lucruri asa de dragul adunatului, ca la un moment dat nu mai ai unde sa le pui. Trebuiesc prelucrate sau arse pt energie termica. Am inteles ca se pot mixa in asfalturi, ar fi o alta posibilitate. La 30.11.2023 la 21:39, Marele Savant a spus: adica pe tot lantul de la productie la magazin vor exista concomitent un produs cu eticheta care permite returnarea si altul care nu permite? sau cumperi sticla de oriunde si o returnezi unde se poate? Sunt cazuri in care firmele nu au semnat contractele cu reciclatorul, in plus sunt inca stocuri cu continut si fara. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Centrele de reciclare se pare că sunt vai mama lor la noi! Soluția cu băgarea resturilor în astfalt e aiurea!Dacă macini plasticul produce pulberi care sunt f nocive când scapă în natură.Deja sunt terenuri în UE unde s-a interzis agricultura deoarece sunt infestate cu micro particule de plastic,ce pot ajunge în circuitul alimentar! Ce-o fi la noi pe lângă unele localități unde efectiv "zboară" plasticele??Iar resturile de folie de la solarii care nu se reciclează??? Link spre comentariu
ex.escu Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Cu multi ani in urma s-a incercat 'reciclarea " caroseriei de la trabant, prin macinare si inglobarea in asfalt ....nu s-a reusit....prin china se produceau fibre sintetice din deseuri de plastic. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 O lege facuta pe genunchi, ca sa facem si noi (si ei!) ceva! Si, ca de obicei, s-a pus carul inaintea boilor!!! Sa vad magazinasele mici, de prin sate sau orase mici, magazinele de cartier, "supermarketu"-rile din gangul blocului unde isi depoziteaza ambalajele reciclabile? Sa vad cate si unde, mai ales, vor fi instalate aceste centre? Ca eu nu dau 10 lei la taxi, ca sa recuperez 5 lei! (nu am masina) Ce facem cu bidoanele mari, 5 l si cu bidoanele de ulei? Alea nu-s din plastic? Cred ca oamenii or sa-si bage picioarele in aia 50 de bani si plasticele or sa ajunga tot in rauri! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Acum 29 minute, icar a spus: Cred ca oamenii or sa-si bage picioarele in aia 50 de bani O sa fii surprins de interes. Si carucioarele prin parcarile magazinelor stateau aruncate care incotro. De cand le-au bagat cu fise, majoritatea le duc la locul lor. Mai sunt si abandonate, dar se gasesc repede amatori sa le duca. Pe astia nu-i poti civiliza, dar sa ne bucuram ca nu sunt majoritari. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Acum 2 saptamani m am dus la automatul de reciclare de la Auchan.... Bagat 19 sticle si 29 flacoane plastic.....cand a vazut ca nu mai pun a cerut " validare " cu cardul Auchan....am dar nu era la mine....la cumparaturi merge si cu nr telefon..... Am fost acum ,am dus si cardul ,si 2 saci plini pt reciclat.....pus un flacon de Borsec = nu acepta aceasta marca....cumparat de acolo .. Pus o sticla bere....idem....am lasat acolo cei 2 saci.....pe hol.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 Asta e, nimeni nu-i perfect. Eu aș fi bucuros dacă vor fi consecvenți, și inconvenientele astea vor fi mai puține sau vor dispare. Eu duc pet urile la containerul pt plastice, si cred ca si cu cele inscripționate voi face la fel. Nu am unde să strâng un sac, si pt o sacosa de ambalaje chiar nu merita drumul pana la automat. Link spre comentariu
Postări Recomandate