Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care sunt sansele programului de reciclare PET-uri ??

morocanosul

Postări Recomandate

54 minutes ago, daniels said:

Si daca produsul expira si se face retur?

Expiră produsul, nu PET-ul (taxa) de 50 de bani !
Rezolvarea contabilă este simplă.
Cei 50 de bani se plimbă (înregistrează) separat pe circuitul producător-consumator final.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 273
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

49

• BRANCA

36

• roadrunner

18

• cloudy

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe vremuri se facea manual, acum in era digitalizarii e o mare durere de cap, vad pe pielea mea cu internetul la serviciu care a cazut, era nu radio link cu 2 tplink CPE510, a cazut la propriu una din locul unde era fixata si nu mai merge, am incercat sa o imperechez cu un router dual band cu 5 Ghz, dar n-am reusit.

Link spre comentariu
Acum 46 minute, ionut120v a spus:

Pe vremuri se facea manual, acum in era digitalizarii e o mare durere de cap,

pe vremuri aveai PCR si nu comentai ca-i stramb.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
1 oră în urmă, daniels a spus:

Si daca produsul expira si se face retur?

unde sa-i mai faci retur daca ti-a expirat? e pierdere cu tot cu garantie. (sa trasformat in liability ca trebuie sa te si scapi de ea pe cheltuiala ta - sau o donezi la un spital/camin/scoala/food bank inainte sa expire daca  ei o pot pune in cosum repede )

Totusi nu te opreste nimeni sa o bagi in sistemul de reciclare daca ai timp/vointa/resurse sa desfaci fiecare container sa-l golesti si sa-l bagi pe circuitul de recuperare. (nu vad sa se intample asta practic)

Interesanta intrebarea ...

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
1 minute ago, roadrunner said:

unde sa-i mai faci retur daca ti-a expirat?

In .ro distribuitorii accepta retur la produse expirate, nu la toate.
Depinde de contract, perioada de valabilitate la momentul aducerii in magazin ...
Dar asta nu are nicio legatura cu taxa SGR de 50 de bani. Ea se evidentiaza separat in contabilitate.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, cloudy a spus:

n .ro distribuitorii accepta retur la produse expirate, nu la toate.

interesant nu stiam. (baniesc ca asa o fi si p'aici) stiu ca doneaza mult la food banks (mai ales UK ca au inflorit ca margaretele pe acolo)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 11 minute, roadrunner a spus:

interesant nu stiam. (baniesc ca asa o fi si p'aici) stiu ca doneaza mult la food banks

La noi nu se prea donează. Dacă e să mă refer la preparatele din carne, magazinul își estimează cantitatea ce o poate vinde. Dacă cu o zi sau două înainte de expirare, produsul nu este epuizat din vitrine, se face retur, și producătorul are dreptul să îl proceseze din nou, obținând alt produs, cu termen de garanție normal. E perfect legal și deloc nesănătos. De ex dacă primește retur 100 kg de pastramă, o poate folosi ca materie prima pt cârnați, sau alt produs inferior. În felul asta se reduc pierderile, și magazinul nu suporta prețul mărfii nevandute, iar producătorul reduce din pierdere. Repet, figura asta se face cu marfa în termen de garanție, nu expirată. 

Link spre comentariu

In magazine o parte din narfa, daca nu majoritatea nu e cumparata de magazin. Producatorii sau distribuitorii isi vand marfa prin acel magazin si incaseaza factura  la 30 de zile sau cand se estimeaza ca se vibde stocul. Adica producatorul vine cu un pret, magazinul pune adaus si vinde. Marfa ramasa nevanduta o ia producatorul.

Editat de daniels
Link spre comentariu
Acum 1 minut, daniels a spus:

Marfa ramasa nevanduta o ia producatorul.

O ia producatorul dacă mai are termen de garanție. Marfa facturata este plătită de magazin. Cea returnata este completata cu altă marfa proaspătă. Nu se face stornare în acte. 

Link spre comentariu

"Ministrul Mediului trage un semnal de alarmă"

Pe banii contribuabililor pot sa trag și eu ... trei semnale de alarmă și să dorm în papuci. Suntem țara "semnalelor de alarmă", "autoritățile vor lua măsuri" și "este o anchetă în curs".

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări