roadrunner Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 (editat) Acum 10 minute, merck a spus: Cum sa ai balanta negativa de la tichete de masa??? ma dezamagesti... Pai dai omului branza pe o bucata de hartie cu cod de bare, pana incasezi bonul de masa dela autoritatea care l-a emis esti in rosu la "branza". (daca magazinul da bonuri de masa la angajatii lui e invers) Bonurile de masa sunt de fapt un cont de cash in contabilitate (la taxare apar diferentele) RR Editat Iulie 26, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 Acum 7 minute, roadrunner a spus: ma dezamagesti... Pai dai omului branza pe o bucata de hartie cu cod de bare, pana incasezi bonul de masa dela autoritatea care l-a emis esti in rosu la "branza". (daca magazinul da bonuri de masa la angajatii lui e invers) RR Stii cat dureaza aceasta operatiune? Ce crezi ca este factura? Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 (editat) Acum 17 minute, merck a spus: Stii cat dureaza aceasta operatiune? Ce crezi ca este factura? sper ca e o intrebare retorica. (vorba lui fica mea care imi zice din cand in cand - "esti prost? pana si Google stie chestia asta...") RR PS - Eu sunt de moda veche, pana bonul ala valoric nu se incaseaza in banca sau numerar eu nu-l consider bani. (cu toate ca tehnic vorbind e "bani") - si ca sa ma explic de ce, pentru ca nu toata lumea accepta plati cu el. (e lmitat geografic, personele fizice nu-l prefera, ca instrument de business e o complicatie, cu exceptia faptului ca face bypass la niste taxe un fel de simbol al saraciei) Editat Iulie 26, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 Omule, in termen de 5 zile se rezolva orice intre ReturRo si magazine. (inclusiv cu amblajele neconforme - aka pacaleli trase de romani care baga ambalaje neconforme). Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 Acum 46 minute, roadrunner a spus: Valoarea fiscala a "cutiei de aluminiu" e aceeasi la Fabrica, la distributie, la vanzatorul de la chiosc, la mine care beau bautura si la automat care -mi returneaza valoarea. Bani de "cutie de aluminiu" NU sunt atinsi de nici o taxa sau de adaos comercial (din cauza asta trebuie tipariti separat pe bon - ca altfel nu ar da TVA-ul corect pe bon din punct de vedere matematic) Nu stiu cum am sarit peste postarea asta! (de fapt azi mi-a fost cel mai rau din ultima perioada, si faptul ca particip la aceasta discutie este o solicitare pe care ar trebui sa o evit). Se pare ca vorbim de lucruri diferite. Nu stiu cum este in IRL, dar aici este vorba de GARANTIE, care nu are nicio legatura cu pretul de fabricatie al ambalajului! Garantia putea sa fie la fel de bine 1 leu sau 2 lei (caz in care cetatenii ar fi avut de obiectat). Daca dau bormasina unui vecin pot sa-i cer garantie 1/10, 1/4 sau pretul intreg daca il stiu neglijent. Pretul ambalajului este inclus in pretul de cost al bauturii. Daca aceasta costa 5 lei inainte de proiect, a costat tot atat si dupa demararea lui. Dar pe bon apare 5 lei pret bautura si apoi 50 bani garantie. Magazinul si producatorul raman in aceleasi relatii doar tu trebuie sa te lupti cu PROGRAMUL ca sa recuperezi garantia (daca doresti). Cine poate opri garantia? Magazinul care iti vinde bautura. Pentru ca face parte din joc, tot el trebuie sa o returneze, dar nu oricum. Trebuie sa se intalneasca undeva suma oprita cu suma returnata. Ca altfel un "intreprinzator" va produce cu 10 bani peturi si le duce la reciclat unde obtine 50 bani. Trai nineaca! Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 (editat) @dumitrumy la fel e si aici e tot garantie nu are legatura cu pretul de fabricatie (si nici nu am zis nicaieri) Valoarea garantiei este impusa de programul de recuperare national (ca sa stie toti in lantul in care se misca marfa cat e si nu se schimba cand marfa se misca ) - fabrica e punctul unde se intalnesc banii cu siststemul de recuperare (in sensul banii sunt varsati la sistemul de recuperare national) Coca cola cand pune logo-ul ala pe o cutie de aluminiu si cutia va parasii fabrica va cere de la clientii lor valoarea garantiei (+valuarea sucului evident) garantie pe care o varsa la sistemul national de recuperare. Fiecare mai departe face exact la fel distribuitorul, magazinul, chiar si tu cand o cumperi, dupa care o bei si te duci la automat. Hai sa zicem ca sunt eu in eroare tu cum zici ca functioneaza? RR Editat Iulie 26, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 Acum 8 minute, dumitrumy a spus: Ca altfel un "intreprinzator" va produce cu 10 bani peturi si le duce la reciclat unde obtine 50 bani. Trai nineaca! Au fost si din astia! In Polonia un baiat destept a comandat PET-uri si se ducea cu camionul in DE si le baga la automate si avea un profit de cateva zeci de mii de euro pe an. Eu ce am vazut pe YT era camionul oprit de polita germana. Acum 5 minute, roadrunner a spus: Coca cola cand pune logo-ul ala pe o cutie de aluminiu si cutia va parasii fabrica va cere de la clientii lor valoarea garantiei pe care o varsa la sistemul national de recuperare. RR Factureaza garantia la achizitie (asa ii spune la noi). Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 (editat) Acum 18 minute, merck a spus: Factureaza garantia la achizitie (asa ii spune la noi). asa ii zice si la noi , incercam sa explic in vorbe simple. Sistemul e destept ca se bazeaza pe "am dat niste bani in avans as vrea sa-i recuperez) si trebuie sa plece din originea de la supply chain ca sa functioneza altfel se gasesc pe parcurs tot felul de "intreprinzatori" sa incerce sa fenteze. De exemplu sa cumpere fara garantie si sa vanda cu garantie, sau sa cumpere fara garantie si sa vanda fara garantie (deci mai ieftin) dupa care toti se iau dupa el ca sa vanda si ei mai ieftin si s-a dus dracului tot sistemul. RR Editat Iulie 26, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 Da i spune tu cinstit: de ce nu ai prins nimic(in materie de comenzi) la automatele astea de reciclare? Macar sa aprinzi un led acolo . E ceva cu dedicatie sau cum? Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 Nu la tichete de masa, cu toate ca si la alea poti avea daca da falinent si raman neplatite. Uite ca ai spus si cine gestioneaza la nivel de tara recuperarea. Ei probabil fac compensarea. Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 (editat) Citat Da i spune tu cinstit: de ce nu ai prins nimic(in materie de comenzi) la automatele astea de reciclare? Macar sa aprinzi un led acolo . E ceva cu dedicatie sau cum? nu am prins ca nu mai alerg dupa munca. (dolce fa niente) - ma tot gandesc la metode sa castig mai mult muncind mai putin la chestii care-mi plac. Stii bancul ala cu unul care se intorcea acasa in Ro, venind din Spania unde lucrase in constructii ca a venit criza 2008 si s-a stricat afacerea. Mergand el asa trece pe langa un lac si vede un peste care se zbatea pe uscat. Pestele ii spune ca daca il arunca inapoi in apa ii indeplineste o dorinta, orice dorinta dar numai una. Tipul zice, vezi blocurile alea doua in costructie din zare? as vrea sa le tencuiesc eu cu frate-meu. Eh incerc sa nu fiu tipul asta din banc. RR PS - Nu stiu daca e cu dedicatie dar are toate caracteristcile sa se inscrie la categoria aia. Editat Iulie 26, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 Acum 29 minute, roadrunner a spus: Hai sa zicem ca sunt eu in eroare tu cum zici ca functioneaza? Nu este vorba de eroare ci de intelegerea termenilor folositi. Eu care nu am emis in viata mea o factura fiscala ii inteleg mai greu. CITEZ: Valoarea fiscala a "cutiei de aluminiu" e aceeasi la Fabrica, la distributie, la vanzatorul de la chiosc, la mine care beau bautura si la automat care -mi returneaza valoarea. ********************************* Pt mine valoarea ambalajului este cea cu care este cumparata de fabrica de sucuri de la fabrica de peturi (nu stiu de ce eu vad producatori diferiti). Vanzatorul de sucuri face pretul ---lichid + ambalaj--. Magazinul pune un adaus comercial. Inainte de program eu stiam ca am platit pretul ambalajului si nu il pot recupera. Nici acum pretul ambalajului nu il recuperez (aluminiu + prelucrare + energie consumata). Intro zi cineva a spus: eu iti opresc 50 bani pe care ti-i dau inapoi daca duci ambalajul la opera/ fotbal/ container. Pt mine este neimportant ca banii aceia sunt mediati de primarie/ guvern/ Soros. Eu am vazut doar o metoda ca ambalajele sa ajunga intrun loc controlat, si atat. De aceea am reactionat la "valoarea fiscala a cutiei de aluminiu". In mintea mea valoarea ambalajului nu se lega in niciun fel de garantie. Acum ca mi s-a spus ca garantia se "lipeste" de bautura chiar de la producator nu face decat sa limpezeasca procedura, baza discutiei este aceeasi. Doar ca foloseam cuvinte diferite. Daca cineva facea o "schema" de la inceput probabil atatea postari nu ar mai fi existat. Este ca la depanari tv: am un tv Electronica, se aprinde 3 sec si se intuneca. Ce poate fi? Si incepe circul: ce model? Ce placa de baza? Ce sursa are? Ce ecran? Ai osciloscop?...si altele. ******************************************* Link spre comentariu
cloudy Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 (editat) Eu așa am înțeles că funcționează sistemul celor de la RetuRo S.A. (unde este acționar și statul român): Producătorul plătește 50 de bani către Returo S.A. pentru fiecare sticlă de Cico pe care o produce (vinde). Acești 50 de bani îi recuperează de la distribuitor pentru că îi vinde cu 50 de bani în plus. Deci producătorul este pe "zero" cu aceasta taxa de 50 de bani. Distribuitorul vinde (cu adaos, treaba lui) unui magazin de cartier sticla de Cico și recupereaza acei 50 de bani pe care i-a dat producătorului. Și distribuitor este pe "zero". Magazinul de cartier vinde cetățeanului. Dacă nu returnează, cetățeanul este singurul care pierde in afacerea asta. Dacă cetățeanul care a cumpărat ,să zicem, 10 sticle de Cico returneaza la magazin 2, pentru care primeste garantia, Returo va plăti magazinului acei 2x50 de bani pe care i-a dat aducătorului de PETuri. (iar magazinul va scăpa de PETuri pentru că vine RetuRo să le ridice). Editat Iulie 26, 2024 de cloudy Link spre comentariu
roadrunner Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 (editat) @dumitrumy cand am scris valoare fiscala a cutiei de aluminiu (de fapt garantia - am ales cuvinte nepotrivite) am scris-o asa pentru ca din punct de vedere fiscal garantia este tratata diferit. (nu e atinsa de adaos comercial, e fixa si nu se poate modifica in tot lantul de distributie consum recuperare si nu se supune TVA.) Un alt motiv pentru care am scris valoare fiscala a cutiei este ca cutia poarta logo-ul care o face deosebita fiscal. (adica logo-ul ala obliga tot lantul de distributie sa respecte aceleasi reguli indiferent unde se afla cutia in lant) RR @cloudy foarte corect. Toti sunt pe zero, si toti sunt interesati sa tina "masinaria" mergand ca sa-si recupereze banul dat in avans. Singurul loc unde se poate rupe lantul e la consumator (care e grabit, neinteresat etc.) si asta nu se face cu pierderi pentru programul national (ca el programul si-a luat banii in avans de la producatori) - singurul pagubit poate fi consumatorul din diverse motive de cele mai multe ori personale cu micile exceptii cand aparatele "nu coopereaza" si oamenii isi pierd rabdarea. RR Editat Iulie 26, 2024 de roadrunner Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 26, 2024 Partajează Postat Iulie 26, 2024 Si daca produsul expira si se face retur? Link spre comentariu
Postări Recomandate