Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care sunt sansele programului de reciclare PET-uri ??

morocanosul

Postări Recomandate

un magazin din zona mai micut ,,de la carefur,,tine aparatul defect,de zile intregi,pe mine nu ma deranjeaza ca eu unul nu duc pet.uri sau doze,le las celor ce nu au de.o paine,dar trec pe acolo de 1-2 ori pe saptamana,si mai tot timpul e etichetat cu defect,si aud cate unul revoltat,ca nu merge ,,rajnita,,

eu zic ca e ,,scoala,, de a lor sa nu creeze aglomeratie si de ,,reciclanti,, si de multe reciclate,nu cred sa fie defect

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 273
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

49

• BRANCA

36

• roadrunner

18

• cloudy

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Probabil cu timpul se va pune la punct sistemul. Acum de ex se ocupa de automate tot personalul magazinului, din ce am observat. Dacă spui că magazinul e mic, probabil și personal puțin, și de aici neajunsuri. Chiar dacă nu a debutat în forță, ar fi păcat sa se renunțe din cauza mentalității oamenilor, care ies greu din zona de confort. Pt ca de ce sa nu recunoaștem, nu e chiar plăcut să aduni PET uri o săptămână, să le ambalezi și să le duci la un automat defect sau aglomerat. Eu de regulă nu duc mai mult de 12 bc, și le port în mașină până reușesc să le bag la un automat liber. Aia e. Ar fi păcat să se renunțe. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, doru3160 a spus:

Ai nimerit "un calic" cinstit... La noi te urmăreau și îți luau și portofelul. Mă refer la categoria de bolnavi de vertij din cauză de muncă. 

.....................

Nu erau in nici un caz calici si cu atit mai putin de aia care sa verifice buzunare.

Aveau mutre de nemti get-beget dar nu erau cu nasul pe sus ca unii carora le pute de masini electrice sau de masini noi dar is ceii mai smecheri din parcare. Sint exemple si aici pe forum citeva.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Spitfire a spus:

Deci, acest program e doar un program haiducesc de redistribuire a veniturilor...pentru fiecare sticla/cutie consumata de "burghezul hapsan", primeste 50 de bani un calic.😆

Vali.jpg

Link spre comentariu

Ieri seara, la o mincatorie din plaza, la 4 doze de sprite cumparate, aparea pe bon si garantia, desi 3 dintre ele erau lot mai vechi (dar neexpirat) si nu aveau simbolul respectiv! cind am observat noi, dugheana se inchisese si nu mai aveam cu cine sa ne ceratm, asa ca a ramas ca-n tren! probabil a scanat-o pe cea noua si a pus  4 bucati, nu a scanat fiecare doza.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Marele Savant a spus:

Ieri seara, la o mincatorie din plaza, la 4 doze de sprite cumparate, aparea pe bon si garantia, desi 3 dintre ele erau lot mai vechi (dar neexpirat) si nu aveau simbolul respectiv! cind am observat noi, dugheana se inchisese si nu mai aveam cu cine sa ne ceratm, asa ca a ramas ca-n tren! probabil a scanat-o pe cea noua si a pus  4 bucati, nu a scanat fiecare doza.

se maiintampla si aici (IRL) pana se vinde tot stocul vechi.

Mai e o treaba cand te opresti intr-o parcare si-ti iei o coca cola (sau ce preferi) de la unul cu un chiosc/rulota iti ia banii pe garantie si ramai ca fraierul cu ambalajul ca nu-l cari prin buzunare/rucsac. Il lasi sa-l recicleze ei si sa-si ia banii. (are si o parte buna ca eu am incepus sa beau mai putina coco cola)

RR 

Link spre comentariu
Acum 27 minute, roadrunner a spus:

se maiintampla si aici (IRL) pana se vinde tot stocul vechi.

Mai e o treaba cand te opresti intr-o parcare si-ti iei o coca cola (sau ce preferi) de la unul cu un chiosc/rulota iti ia banii pe garantie si ramai ca fraierul cu ambalajul ca nu-l cari prin buzunare/rucsac. Il lasi sa-l recicleze ei si sa-si ia banii. (are si o parte buna ca eu am incepus sa beau mai putina coco cola)

Bai da zgarciob mai esti! In loc sa fii multumit ca se recicleaza ambalaju' tu ii numeri aluia firfireii! 

Link spre comentariu
Acum 8 minute, merck a spus:

Bai da zgarciob mai esti! In loc sa fii multumit ca se recicleaza ambalaju' tu ii numeri aluia firfireii! 

nu e nici o garantie ca-l recicleaza ca si-au luat banii in avans.

RR

Link spre comentariu
Acum 4 minute, roadrunner a spus:

nu e nici o garantie ca-l recicleaza ca si-au luat banii in avans.

Eu nu cred ca "legiuitorii' sunt asa de prosti. Suma pt garantie este trecuta pe bon si sunt convins ca banii sunt virati intrun cont special, nu sunt ai magazinului. Magazinul primeste banii inapoi cand intoduci  bonul de la automat cand cumperi ceva.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, dumitrumy a spus:

Eu nu cred ca "legiuitorii' sunt asa de prosti. Suma pt garantie este trecuta pe bon si sunt convins ca banii sunt virati intrun cont special, nu sunt ai magazinului. Magazinul primeste banii inapoi cand intoduci  bonul de la automat cand cumperi ceva.

Vanzatorul primeste banii (de garantie) de la mine din portofel la tejghea. Ambalajul ala e al meu. Daca decid sa-l las pe masa, vanzatotul (sau altcineva din parcare) poate sa-l duca el si sa recupreze garantia (lasata de mine pe masa) sau sa-l arunce in spatele rulotei din parcare (el decide daca vrea sa duca ambalajul la automat sau nu)

O treaba e sigura, nu merg pe motocicleta cu cutii goale de coca cola prin buzunare, tot ce pot sa sper e ca cel ce va lua de pe masa cutia va vrea sa recupereze banii si in acest fel sa recicleze materialul in loc sa ajunga prin natura.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Normal ca primeste banii, adica pretul marfii plus garantia. Dar el specifica pe bon ca ai platit marfa si separat valoarea garantiei. Garantia nu intra in contabilitatea lui, probabil sunt virati automat la programul de reciclare.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, dumitrumy a spus:

Garantia nu intra in contabilitatea lui, probabil sunt virati automat la programul de reciclare.

nu functioneaza asa. La fabrici se face contorizarea. ( em ult mai simplu sa aduni paletii/camionele la fabrica) 

Chioscul cumpara bautura mai scump de la furnizori (cu pretul ambalajului adaugat) - e mult mai simplu logistic vorbind sa colectezi la sursa.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Recipientul capata valoare in momentul in care trece de casa de marcat. Nu vor avea valoare cele care vor fi retrase ca produse expirate sau nu se vand datorita ambalajului stricat.

Link spre comentariu

Pai cum se da situatia prezentata anterior de cineva? (adica dupa demararea programului s-au reciclat 60% din ambalaje). Din bonurile eliberate de automate si nu cred eu ca cineva arunca acele bonuri mai ales dupa ce a stat N minute in soare. Ele ajung in magazin si se recupereaza garantia. Pt ca la limita un magazin retine garantie intro luna un milion lei dar, ghinion, da marfa pe bonuri de la automat de 1,5 milioane. Adica face donatii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări