daniels Postat Iulie 22 Partajează Postat Iulie 22 (editat) Acum 2 ore, BRANCA a spus: Nu mai vorbesc de munții de cabluri izolate cu pvc sau de cei formați din anvelope. Unde pana mea ai vazut tu pe drumuri sau pe unde umbli tu resturi de cabluri belit? Nu te deranjau peturile alea aruncate aiurea si erau adunate de vant prin toate colturile? Daca nu te-ai prins, prin programul asta incearca sa adune gunoiul care sufoca orasele. De asta iti ia garantia, sa duci inapoi petul nu cablu belit. Editat Iulie 22 de daniels Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 22 Partajează Postat Iulie 22 Eu consider ca s-au scumpit produsele cu 5o de bani si atat, oricum nu produc saptamanal decat max.10 recipiente, le storcesc, si la cos cu ele. Pentru 5 lei chiar nu merita vreun deranj! Trebuie sa fii complet atehnic sa-ti inchipui ca acest program e altceva decat un tam-tam tribal, un circ social -polimerii nu vor redeveni monomeri la loc, iar cele 16grame de aluminiu cat are o cutie de bere valoreaza fix zero daca te apuci sa incalzesti cutia aia la 660 gr.C, si se degaja gazele din lacurile si vopsele de pe ea...oricum nu e vreo criza de bauxita, e o resursa practic inepuizabila! Cel mult acest program ajuta la strangerea ambalajelor de prin parcuri si de pe aleile dintre blocuri, atat! De 1000x mai eficienta era aceasta strangere, daca se punea la subsolul oricarui bloc un container pentru amabalaje, care era ridicat saptamanal, si dus la groapa de gunoi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 22 Partajează Postat Iulie 22 Acum 7 minute, Spitfire a spus: Cel mult acest program ajuta la strangerea ambalajelor de prin parcuri si de pe aleile dintre blocuri, atat! Nici nu-și propune altceva. Nu e puțin lucru nici atât, deci e de bine. Chiar dacă se vor găsi comozi care să le arunce aiurea doar ca să arate că sunt altfel, se vor găsi alții care să le strângă și sa le ducă la punctele de colectare, încurajați de plată. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 22 Partajează Postat Iulie 22 Acum 41 minute, Spitfire a spus: De 1000x mai eficienta era aceasta strangere, daca se punea la subsolul oricarui bloc un container pentru amabalaje, care era ridicat saptamanal, si dus la groapa de gunoi. D-le, locuiesti in Bucuresti, asta se facea de ani de zile cel putin in S3. Si nu exista doar ambalaje cu garantie, exista mult mai multe fara cum ar fi detergentii. Foto de azi: Acum 46 minute, Spitfire a spus: decat max.10 recipiente, le storcesc, si la cos cu ele Care cos, cel de gunoi menajer? Daca le lasi intacte la ghena le ia amarata de la curatenie, pt ea 5 lei conteaza. Vecinul meu este un tanar in gazda vizitat des de prieteni. Dar duce frumos ambalajele la ghena unde avem un sac special. 10-20 lei zilnic pt femeia de serviciu este o suma ce o ajuta. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 22 Partajează Postat Iulie 22 daniels.Peturile se văd dar nu şi grămezile de cabluri belie sau cauciucuri.Ce crezi că ardea într-o vreme pe lângă Bucureşti şi producea gaze toxice??Şi dacă nu arzi învelişul cablelor tot ditai problema e cu depozitarea...La fel şi pentru cauciucuri. Analizează-ți gunoiul tău şi-o să rămâi uimit câtă plasticăraie nereciclabilă arunci săptămânal! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 22 Partajează Postat Iulie 22 Toată planeta e la faza de consumerism. Nu ai cum elimina poluarea cu plastice, dar dacă o reduci la jumate măcar, (pt început) tot e un câștig. Arderea cablurilor în preajma capitalei s-a făcut cu complicitatea organelor abilitate ale statului de a controla și stopa fenomenul. Altfel, la nivelul la care se arde acolo plastic, e imposibil sa vii să spui că nu ai știut. Fumul nu sta la limita proprietății, se vede de la distanță... dacă vrei să-l vezi. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 22 Partajează Postat Iulie 22 Acum 14 ore, dumitrumy a spus: D-le, locuiesti in Bucuresti, asta se facea de ani de zile cel putin in S3. Si nu exista doar ambalaje cu garantie, exista mult mai multe fara cum ar fi detergentii. Foto de azi: Care cos, cel de gunoi menajer? Daca le lasi intacte la ghena le ia amarata de la curatenie, pt ea 5 lei conteaza. Vecinul meu este un tanar in gazda vizitat des de prieteni. Dar duce frumos ambalajele la ghena unde avem un sac special. 10-20 lei zilnic pt femeia de serviciu este o suma ce o ajuta. Bine punctat, dacă ți-e lene să duci cele 10 recipiente/pe săptămână la reciclat, lasă-le nedeteriorate/nestrivite într-o pungă agățată chiar lângă ghena de gunoi, nu înăuntru peste gunoiul biodegradabil. Vor dispărea rapid și vor fi prilej de bucurie pentru un om ce câștigă puțin sau deloc.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 23 Partajează Postat Iulie 23 Deci, acest program e doar un program haiducesc de redistribuire a veniturilor...pentru fiecare sticla/cutie consumata de "burghezul hapsan", primeste 50 de bani un calic. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 23 Partajează Postat Iulie 23 Spitfire.Eu cred că tocmai pe "calici" îi stimulează să recicleze.Vedeam înainte la țară zeci de peturi aruncate peste tot.Acum nu prea mai apar...Poate ceva doze mici de suc,pe care sigur tinerii le aruncă,că nu-i interesează recuperarea mărunțişului... La oraş sunt destule persoane "comode" care nu selectează gunoiul.Din păcate turtesc şi ambalajele.Chestia cu lăsatul plasei la cei mai amărâți mi se pare ok,dacă n-ai chef să stai la coada automatelor de primire peturi.Sincer şi pe mine mă enervează timpul pierdut acolo,mai ales când prinzi inşi ce vin cu sacii! Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 23 Partajează Postat Iulie 23 1 oră în urmă, Spitfire a spus: Deci, acest program e doar un program haiducesc de redistribuire a veniturilor...pentru fiecare sticla/cutie consumata de "burghezul hapsan", primeste 50 de bani un calic. Daca te simti burghez cumpara in ambalaje la care nu se opreste garantie. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 23 Partajează Postat Iulie 23 Eu am pățit-o în Germania acum vreo 12-15 ani. Trebuia sa ma întorc în țară și am trecut sa reciclez sacoșa cu sticle de bere pe 3 zile, nu prea multe. Am găsit la automat o pereche tinara, foarte decenta, ce avea de returnat 2 cărucioare de supermarket de ambalaje. Cind am văzut cit ar dura le-am last lor sacoșă și i-am rugat sa le pună ei pt ca eu nu am timp sa stau ca am avionul în 4 ore. Pe urma am întrat în magazin sa-mi iau ceva de mincare înainte sa plec spre aeroport. Tipul (dintre cei doi de la automatul de reciclat) m-a cautat în magazin sa-mi dea banii pt sticlele reciclate. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 23 Partajează Postat Iulie 23 1 oră în urmă, Spitfire a spus: Deci, acest program e doar un program haiducesc de redistribuire a veniturilor...pentru fiecare sticla/cutie consumata de "burghezul hapsan", primeste 50 de bani un calic. Nu, e un program care scoate acele peturi din natură și gunoiul menajer, fiindcă ,,burghezul hapsân,, e nesimțit (în majoritate vorbind) și preferă să arunce la gunoi ce se poate recicla.Dacă un amărât poate profita de această oportunitate și face și el un ban, poți considera că ai dat de pomană un bănuț și eliminăm și plasticuri din natură.E lucru cunoscut că omul (în general vorbind) nu face ceva din spirit civic decât forțat de împrejurări sau constrâns cumva.Mai ales românii și balcanicii în general, fiindcă alte nații se pare că își transmit bunul simț din generație în generație mai cu succes decât noi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 23 Partajează Postat Iulie 23 Acum 2 minute, sesebe a spus: Tipul dintre cei doi de la automatul de reciclat m-a cautat în magazin sa-mi dea banii pt sticlele reciclate. Ai nimerit "un calic" cinstit... La noi te urmăreau și îți luau și portofelul. Mă refer la categoria de bolnavi de vertij din cauză de muncă. În general e bine ca se găsesc și din cei care le adună, dar reversul medaliei este că ăștia vin cu cantități mari și timpul de așteptare crește. Dacă ar monta mai multe automate și din cele montate, unele sa fie special pt cei cu cantități mari, toată lumea ar fi mulțumită. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 23 Partajează Postat Iulie 23 Citat Dacă ar monta mai multe automate și din cele montate, unele sa fie special pt cei cu cantități mari, toată lumea ar fi mulțumită. Asta da, chiar ar fi o solutie buna...daca ar exista constiinta civica, tot acest proiect ar fi absurd, e deajuns sa respecti tu ca individ principiul de a nu arunca aiurea ambalaje in natura, butoaiele de plastic galbene de pe strada pe care scrie metal/plastic mie imi erau suficiente fara toata circaraia asta... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 23 Partajează Postat Iulie 23 Acum 7 minute, Spitfire a spus: e deajuns sa respecti tu ca individ principiul de a nu arunca aiurea ambalaje in natura Deja era implementat sistemul, dar se vede treaba ca o motivație financiara, fie si mică, mai trezește câteva spirite civice. E exact ca și cu fisa la cărucioare în supermarket. Nu reprezinta mare lucru, dar majoritatea duc căruțul la locul lui și recuperează fisa, spre deosebire de înainte, când le găseai împrăștiate în toată parcarea. Și acum cu tot cu fisa, se mai găsesc comozi care le lasă la întâmplare, dar de fiecare data se găsește un necăjit sa recupereze fisa. Cam asa e și cu ambalajele care ne-au napadit. Nu le duc cei care au plătit garanția, se găsesc alții care nu se jenează și au și timp. Link spre comentariu
Postări Recomandate