TVserv Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 Acum 5 minute, cloudy a spus: Păi ce caută pemperșii cacasiosi în același loc cu recipientele de plastic ? Noi suntem de la tara, nu dam 2 bani pe colectarea selectiva, drept urmare nu vrem o tara ca afara. Pe cale de consecinta pampersii cacaciosi stau la un loc cu peturile valoroase. Explicatia e suficienta, sau incarc si o poza? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 Exact ce am scris mai în urmă, eu le-am pus și sac la ușa blocului să arunce PET-urile în el, nici așa nu s-au sinchisit. Unii sunt atât de bătuți în cap, că nici dacă pierd bani nu le pasă... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 (editat) Daca s-ar adauga la costurile PET-urilor si costul REAL de disponibilizare/reciclare (nu aia 0.5lei care nu reprezinta nimic) atunci sticlele de sticla ar fi de citeva ori mai ieftine si mai favorizate ca ambalaje. Editat Iulie 21, 2024 de sesebe Link spre comentariu
cloudy Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 (editat) 10 minutes ago, TVserv said: Noi suntem de la tara, nu dam 2 bani pe colectarea selectiva, drept urmare nu vrem o tara ca afara. Ok. Care este atunci rolul intervenției tale pe acest topic destinat reciclării ? Fă un topic separat: "Cum să poluăm planeta. Sfaturi utile. Prezent și perspective". 5 minutes ago, sesebe said: atunci sticlele de sticla ar fi de citeva ori mai ieftine Când ai cărat ultima dată o navetă de apă minerală și una de vin îmbuteliate în sticlă de sticlă ? Una în stănga alta în dreapta, să te echilibrezi. Editat Iulie 21, 2024 de cloudy Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 @validae adică suntem capabili să facem rachete hipersonice, ferme pentru inteligența artificială, rovere pentru studiul altor planete dar ne-am blocat într-un de material care ne afectează planeta și sănătatea? Cred că ceva in ADN-ul uman este greșit și undeva pe scara evoluției am călcat pe lângă. Pentru apă nici ambalaje din sticla nu sunt o soluție, există apă la "ciob" dar e prețul este exagerat de mare. Link spre comentariu
TVserv Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 Acum 4 minute, cloudy a spus: Fă un topic separat: "Cum să poluăm planeta. Sfaturi utile. Prezent și perspective". De cand se selecteaza peturile, planeta a devenit frecventabila A scazut si natalitatea, barbatii nu mai au timp de nevestele lor, acum selecteaza pungile pe culori si cara peturi la automat seara ca sunt cozile mai mici. Ai idee cate tone de kerosen consuma un avion de la Bucuresti la Roma? Dar un vapor care iti aduce peturi din China? Dar cate noxe se elibereaza in atmosfera dintr-o fabrica de baterii cu litiu? Nici nu conteaza, sursa principala de poluare e vaca care da pârț si petul tau incorect selectat. Succes! Link spre comentariu
cloudy Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 (editat) Reciclarea PET-urilor a început bine in Ro. Sunt probleme pentru că sunt aparate puține. Dacă le mai ies bășinile din cap unor cetățeni ajunși boieri peste noapte, care nici măcar nu le donează unor oameni ai strazii, se poate rezolva simplu problema poluării cu așa ceva. Editat Iulie 21, 2024 de cloudy Link spre comentariu
cloudy Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 (editat) 10 minutes ago, TVserv said: sursa principala de poluare e vaca care da pârț si petul tau incorect selectat. Succes! Programul actual este o modalitate de reducere a poluării. Propune tu o soluție. Dă un sfat util omenirii. Editat Iulie 21, 2024 de cloudy Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 https://www.euronews.ro/articole/plasticul-din-noi-un-risc-pentru-sanatate-in-fiecare-saptamana-mancam-cinci-grame ???? Link spre comentariu
ionut120v Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 (editat) Nu cunosc dovezi ca microplasticele ar dauna sanatatii, dar de obicei sunt contaminate cu alte chestii nocive, fie din fabricatie fie se imbiba in ele. Problema desurilor din plastic nu se rezuma doar la bidonele din PET, exista pungi folii, caserole, cutii. O solutie ar fi piroliza cu energie solara, cei cu sisteme fotovoltaice avem sufient excedent sa pirolizam tot ce cumparam, dar nu gasesc reactor de piroliza mic cu o rezistenta de 1-2 Kw. 1kw izolat termic ok poate ridica la peste 500 grade o incinta de 100l mai mult decat suficient pentru piroliza, dar poate fi mai mic 20l e destul, eu nu-l umplu intr-o sptamana. Editat Iulie 21, 2024 de ionut120v Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 Acum 13 minute, ionut120v a spus: ................................ O solutie ar fi piroliza........................ ............................... Ca sa rezulte ce? Gaze toxice? Gaze cu efect de sera? CE? Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 Orice observati, numai ca au inceput sa dispara de pe strazi nu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 21, 2024 Partajează Postat Iulie 21, 2024 Rezultate spectaculoase cred ca nici cei mai naivi nu se așteptau sa vadă în câteva luni de la demararea programului de reciclare. Și ca un început, cu toate inconvenientele, eu îl vad bun și mai ales perfectibil. Dacă plecam de la ideea că nu va merge, atunci nu va merge. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 22, 2024 Partajează Postat Iulie 22, 2024 doru3160.Corect ce spui cu demararea reciclării peturilor,dar din păcate e similară unei picături de apă într-un ocean.De restul plasticelor nu se atinge nimeni la noi! Nu mai vorbesc de munții de cabluri izolate cu pvc sau de cei formați din anvelope.De câte ori i-au foc "accidental"?? Nici în Vest nu stau mai bine,abia încep să experimenteze alte metode decât incinerarea... https://pryme-cleantech.com/chemical-recycling# Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 22, 2024 Partajează Postat Iulie 22, 2024 1 oră în urmă, BRANCA a spus: doru3160.Corect ce spui cu demararea reciclării peturilor,dar din păcate e similară unei picături de apă într-un ocean. Orice început e așa. Contează cum progresează, dacă progresează. Mentalitatea oamenilor nu o schimbi într-o lună. Acum cusurgii găsesc motive să nege acțiunea. Cu timpul își vor da seama că orice efort spre bine, e și spre binele lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate