dragostalpau Postat Iunie 13 Partajează Postat Iunie 13 Acum 2 ore, icar a spus: Recent, am cumparat un produs ambalat în polistirem expandat (scârț). L-am bagat intr-o punga si l-am scos la poarta, in ziua de ridicat plastic si hârtie. Nu l-au luat! Pai asta nu e tot ...plastic? nu, se pune la menajer, nu stiu si nici nu m-a interesat foarte tare care e logica lor Link spre comentariu
icar Postat Iunie 14 Partajează Postat Iunie 14 Da, logica gunoierilor!!! Cum sa pun polistirenul la gunoi menajer?! (defapt acolo a si ajuns, doar nu era sa-l imprastii, pe post de zapada, prin curte! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 14 Partajează Postat Iunie 14 1 oră în urmă, icar a spus: doar nu era sa-l imprastii, pe post de zapada, prin curte Ti-l mancau porumbeii. Nu stiu ce gasesc la grauntele de polistiren, dar le mananca de rup. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 14 Partajează Postat Iunie 14 doru3160.Şi găinile ciugulesc la greu polistirenul expandat...Posibil să facă asta deoarece nu au nisip de înghițit? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Habar nu am care e explicația, dar când s-a lucrat la izolația blocului, s-a făcut curat cât s-a putut, dar bucatele fine, granule, nu s-au putut aduna, din cauza vegetației. Câteva săptămâni au stat carduri de porumbei și au ciugulit pana la ultimul bob, de parca erau cereale. Cum s-a terminat, au și plecat, dar a rămas curat impecabil, parca nu fusese nimic. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 (editat) Porumbeii mananca polistiren de prosti ce sunt, confunda respectivele granule cu semintele, hrana. Singura lor abilitate remarcabila este cea de a se orienta pe distante mari iar acest lucru tine de abilitatile senzoriale si nu cognitive. Pasarile inteligente precum ciorile, graurii nu au astfel de apucaturi. Editat Iunie 15 de AlpHs00 Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 https://www.bzi.ro/de-ce-mananca-gainile-polistiren-le-poate-face-rau-4181435 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Rău nu le-a făcut, după cum nici bine cred. Curios e ca alte zburătoare nu se dau în vânt după asa ceva. Nu am vazut nici turturele nici vrabii să stea la adunat polistiren. Ciorile oricum coboară rar între blocuri sau aproape de oameni, dacă e sa ignoram faptul că trec printre cele mai inteligente zburătoare. Porumbeii nu au pățit nimic, încă există, pt că se plâng în continuare oamenii de mizeria și mirosul care e în urmă lor. Șobolani cu pene, greu scapi de ei odată ce au cuibărit în acel loc. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 15 Partajează Postat Iunie 15 Părerea mea e că găinile confundă polistirenul cu nisipul necesar digestiei...Şi găinile soacrei ciuguleau la greu resturile de polistiren din curte şi n-au avut nici pe dracu! Link spre comentariu
cloudy Postat Iulie 20 Partajează Postat Iulie 20 Foarte bine. Asta înseamnă spiritul civic ! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 21 Partajează Postat Iulie 21 Apropo de polistiren expandat...La țară mi-a povestit o rudă că o vecină a văzut că găinile ciugulesc plăcile expandate şi a început să le dea de mâncare aşa ceva!! Plasticul s-ar putea dovedi cel mai mare blestem pe omenire!Se estimează că după un număr de ani cantitatea de plastice din oceane să fie mai mare decât cantitatea tuturor viețuitoarelor marine!! Am văzut într-un documentar un pui de pasăre marină disecat.Au scos un pumn de resturi de plastic din burta lui!Adulții îi cărau hrană din mare,dar şi resturi de plastic ce pluteau!Cercetătorii din documentar spuneau că 100% din păsările cu care interacționau aveau plastic ingerat... Nu s-au studiat încă efectele particulelor f fine de plastic din corpurile umane.Cercetările făcute pe orci şi alte animale sunt de natură să ne sperie... Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 21 Partajează Postat Iulie 21 (editat) apoi gainile vecinei au mai mult creier decat vecina Editat Iulie 21 de iuliantv Link spre comentariu
cloudy Postat Iulie 21 Partajează Postat Iulie 21 (editat) 49 minutes ago, BRANCA said: Plasticul s-ar putea dovedi cel mai mare blestem pe omenire! Nu cred. Este o manipulare ca cea cu incălzirea globală sau existența corona-virusurilor. Oculta mondială (Gates, Soros si frații lor de cruce) iar ne minte pentru a se îmbogății pe seama oamenilor muncii. Editat Iulie 21 de cloudy Link spre comentariu
Postări Recomandate