Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care sunt sansele programului de reciclare PET-uri ??

Postări Recomandate

Acum 2 ore, icar a spus:

Recent, am cumparat un produs ambalat în  polistirem expandat (scârț). L-am bagat intr-o punga si l-am scos la poarta, in ziua de ridicat  plastic  si hârtie. Nu l-au luat! Pai asta nu e tot ...plastic?

nu, se pune la menajer, nu stiu si nici nu m-a interesat foarte tare care e logica lor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 273
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Habar nu am care e explicația, dar când s-a lucrat la izolația blocului, s-a făcut curat cât s-a putut, dar bucatele fine, granule, nu s-au putut aduna, din cauza vegetației. Câteva săptămâni au stat carduri de porumbei și au ciugulit pana la ultimul bob, de parca erau cereale. Cum s-a terminat, au și plecat, dar a rămas curat impecabil, parca nu fusese nimic. 

Link spre comentariu

Porumbeii mananca polistiren de prosti ce sunt, confunda respectivele granule cu semintele, hrana. Singura lor abilitate remarcabila este cea de a se orienta pe distante mari iar acest lucru tine de abilitatile senzoriale si nu cognitive. Pasarile inteligente precum ciorile, graurii nu au astfel de apucaturi.

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

Rău nu le-a făcut, după cum nici bine cred. Curios e ca alte zburătoare nu se dau în vânt după asa ceva. Nu am vazut nici turturele nici vrabii să stea la adunat polistiren. Ciorile oricum coboară rar între blocuri sau aproape de oameni, dacă e sa ignoram faptul că trec printre cele mai inteligente zburătoare. Porumbeii nu au pățit nimic, încă există, pt că se plâng în continuare oamenii de mizeria și mirosul care e în urmă lor. Șobolani cu pene, greu scapi de ei odată ce au cuibărit în acel loc. 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Apropo de polistiren expandat...La țară mi-a povestit o rudă că o vecină a văzut că găinile ciugulesc plăcile expandate şi a început să le dea de mâncare aşa ceva!!

Plasticul s-ar putea dovedi cel mai mare blestem pe omenire!Se estimează că după un număr de ani cantitatea de plastice din oceane să fie mai mare decât cantitatea tuturor viețuitoarelor marine!!

Am văzut într-un documentar un pui de pasăre marină disecat.Au scos un pumn de resturi de plastic din burta lui!Adulții îi cărau hrană din mare,dar şi resturi de plastic ce pluteau!Cercetătorii din documentar spuneau că 100% din păsările cu care interacționau aveau plastic ingerat...

Nu s-au studiat încă efectele particulelor f fine de plastic din corpurile umane.Cercetările făcute pe orci şi alte animale sunt de natură să ne sperie...

Link spre comentariu
49 minutes ago, BRANCA said:

Plasticul s-ar putea dovedi cel mai mare blestem pe omenire!

Nu cred. Este o manipulare ca cea cu incălzirea globală sau existența corona-virusurilor.
Oculta mondială (Gates, Soros si frații lor de cruce) iar ne minte pentru a se îmbogății pe seama oamenilor muncii.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări