draku Postat Iunie 2, 2024 Partajează Postat Iunie 2, 2024 (editat) Acum 1 oră, ionut120v a spus: ...era un program asemanator, era o garantie, mergeam cu sticle si borcane la aprozar si primeam bani pe ele.... La mine in sat, la Profi, nu exista automat de reciclare. Dar reciclarea se face "manual", adica vine un angajat care verifica si numara PET-urile, dupa care iti da banii pe ele. E drept ca tot trebuie sa aiba eticheta cu semnul respectiv pe ele.... Editat Iunie 2, 2024 de draku Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iunie 2, 2024 Partajează Postat Iunie 2, 2024 Acum 24 minute, draku a spus: E drept ca tot trebuie sa aiba eticheta cu semnul respectiv pe ele... Pai si la noi,la KFL, aparatul nu mai primeste ambalajele din sticla. Dar iti dau banii la "receptia" lor. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 10, 2024 Partajează Postat Iunie 10, 2024 Credeam că se stă mai bine în EU cu reciclarea... https://www.europarl.europa.eu/topics/en/article/20181212STO21610/plastic-waste-and-recycling-in-the-eu-facts-and-figures Ba chiar am descoperit că şi la o "casă mare" plutesc peturi pe ape: https://phys.org/news/2023-05-meandering-river-seine-france-roving.html Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 11, 2024 Partajează Postat Iunie 11, 2024 (editat) Saptamana trecuta am constatat ca in Creta si Santorini nu exista un astfel de program, iar rezultatul este ca locuri superbe sunt pline de PET-uri...desi acest program are multe aspecte enervante, e de apreciat daca ne va scapa de 99% din PET-urile din rauri, parcuri, de pe strazi...la fel si pungile de plastic, la supermagazine gen Synka, Xalchiadakis, Proton, etc se dau gratuit, nu costa nici un cent! Doar la micile magazine de cartier costa 0,08 euro... In schimb, te taxeaza cu 7 euro/noapte, la hotel de 4 stele, "Taxa de rezilienta pentru urgenta climatica""... Editat Iunie 11, 2024 de Spitfire Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 12, 2024 Partajează Postat Iunie 12, 2024 Și în alte curți se face mizerie, dar se face și curățenie. Dacă ciorile care iau bani moka nu ar avea vertij și frezoane, poate s-ar mișca ceva și la noi. Dar se prapadeste bunătate de masă de manevră la vot. https://www.facebook.com/sgx.vn/videos/1264374784534155/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 12, 2024 Partajează Postat Iunie 12, 2024 doru3160.Întâi aruncăm şi pe urmă ne loveşte amocul să le adunăm! Fără amendat la sânge şi fără condamnat "la locul de muncă" nu se va rezolva nimic în RO!!Credeți că numai peturile sunt din plastic??? Ca să nu mai vorbesc de munţii de textile,cauciucuri,ca şi moloz de construcții!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 12, 2024 Partajează Postat Iunie 12, 2024 Acum 21 minute, BRANCA a spus: doru3160.Întâi aruncăm şi pe urmă ne loveşte amocul să le adunăm! Păi invers nu se prea poate... Cu pădurile cum au făcut? Au tăiat și pe urmă au chemat fraierii la împădurit. Ai auzit de o condamnare pt taiere ilegală? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Iunie 12, 2024 Partajează Postat Iunie 12, 2024 Acum 1 oră, doru3160 a spus: Păi invers nu se prea poate... Cu pădurile cum au făcut? Au tăiat și pe urmă au chemat fraierii la împădurit. Ai auzit de o condamnare pt taiere ilegală? La mine in zona am auzit de dosar penal, nu stiu daca a si fost inchis. Dar ce-i drept ala a taiat ca sa aiba lemne de foc, era un biet guvid pe persoana fizica fara dezlegare de la cine trebuie. Sincer sa fiu cateodata ma incearca unele sentimente cand vad atata nedreptate dar m-am resemnat si a incetat sa-mi pese, poporul roman asta doreste , lucru confirmat de fiecare data la vot. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 12, 2024 Partajează Postat Iunie 12, 2024 Şi musulmanii au probleme: https://www.scmp.com/news/asia/southeast-asia/article/3266011/malaysia-hauls-300-tonnes-trash-rivers-near-singapore-mostly-plastic Privitor la lemnele de foc fix asta se întâmplă,adică îi prind ăştia şi le fac dosar. În zona unde mergem noi la țară s-a ajuns să se fure lemne din pădure noaptea,cu căruța!Partea proastă e că mai se şi toarnă unii pe alţii pe te miri ce... Link spre comentariu
icar Postat Iunie 12, 2024 Partajează Postat Iunie 12, 2024 Recent am auzit o stire cum ca daca PET-rurile recuperate pana acum ar fi buse cap la cap, ar inconjura Pamantul de doua ori. Chestia e ca nu stiu (nu am auzit stirea de la inceput) daca acele PET-ruri erau din Romania sau din toata Europa!!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 12, 2024 Partajează Postat Iunie 12, 2024 Un lucru e sigur... sunt a naibii de multe. Eu mă duc cu câte 10...12bc odată. Dacă am unde sa le bag e bine, dacă nu, mai încerc și alta data. Dar am văzut pe unii cu câte 2 saci xxxl. Aia sigur nu vând ce au consumat, deci adună și de la unii care altfel le aruncau aiurea. E bine, dar mai sunt o grămadă de ambalaje din plastic ce nu intra în programul asta. Am în vedere laptele, iaurtul și alte derivate, ulei, detergenți și cosmetice, pungi, etc. Toate ambalate în plastic. Și pt alea trebuie făcut ceva. Eu le bag în container dedicat, dar mulți încă merg cu gunoi menajer și atât, ca ii văd . Acolo bagă tot ce au. Nefiind în programul de reciclare, nici boschetarii nu le adună cum aduna PET urile. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 12, 2024 Partajează Postat Iunie 12, 2024 Eu nu spun ca ideea e rea dar traim in secolul in care suntem. Nu vrajeala asta cu reciclarea salveaza planeta sau contribuie semnificativ la asta. Multi inteleg ca asta ar fi o chestie legata de asazisul "gunoi" Da, platesc pentru asta, vreau - pot sa-l arunc la gramada, treaba lor sa-l sorteze. Aparu' cineva cu o idee, sa-l sortam noi, OK , facem asta, a scazut cumva taxa pe gunoi? (probabil ar fi crescut, o masina vine si colecteaza tomberoanele de hartie, alta cele plastice, alta de menajer etc) Au aparut masini dedicate care sa nu verse orice tomberon la gramada ? Tot amestecat la gramada e totul, atunci de ce ? Problema cea mare este nesimtirea, si aici trebuie lucrat. Nu cred ca in lumea asta s-ar fi ajuns asa daca toti s-ar fi comportat normal,aruncand la gunoi nu aiurea orice prostie, cei care se ocupe de "gunoi" nu ar fi cautat tot felul de variante de a scapa de el nereciclat. (nu comentati aici ca vezi domne ca si natia x a facut asa, a facut ca asta e, au si ei nesimtitii lor) Link spre comentariu
icar Postat Iunie 13, 2024 Partajează Postat Iunie 13, 2024 @gabiz_ro, la noi in oras, vechea firma iti dadea, trimestrial, saci pentru plastic si hârtie si apoi ii colecta separat, cu un camion. Noua firma, desi in contract e stipulat asta, nu mai da nici un sac, iar sacii cu plastic si hârtie, sortati de mine, ii baga la un loc, in mecul de la masina de colectat gunoi menajer! Atunci de ce fras mai sortez, daca ei amesteca? Recent, am cumparat un produs ambalat în polistirem expandat (scârț). L-am bagat intr-o punga si l-am scos la poarta, in ziua de ridicat plastic si hârtie. Nu l-au luat! Pai asta nu e tot ...plastic? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 13, 2024 Partajează Postat Iunie 13, 2024 Acum 1 oră, icar a spus: @gabiz_ro ii baga la un loc, in mecul de la masina de colectat gunoi menajer! Atunci de ce fras mai sortez, daca ei amesteca? Pt ca tu nu știi proporțiile. Ei îl amesteca științific, după rețetă Când vezi așa ceva, parcă îți vine să ieși din zona de confort și să contribui cât de puțin la reciclare... https://www.facebook.com/uniladmag/videos/1169545741038282/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Link spre comentariu
Postări Recomandate