Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care sunt sansele programului de reciclare PET-uri ??

morocanosul

Postări Recomandate

Acum 1 oră, ionut120v a spus:

...era un program asemanator, era o garantie, mergeam cu sticle si borcane  la aprozar si primeam bani pe ele....

La mine in sat, la Profi, nu exista automat de reciclare.

Dar reciclarea se face "manual", adica vine un angajat care verifica si numara PET-urile, dupa care iti da banii pe ele.

E drept ca tot trebuie sa aiba eticheta cu semnul respectiv pe ele....

Editat de draku
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 273
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

49

• BRANCA

36

• roadrunner

18

• cloudy

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 24 minute, draku a spus:

E drept ca tot trebuie sa aiba eticheta cu semnul respectiv pe ele...

Pai si la noi,la KFL, aparatul nu mai primeste ambalajele din sticla. Dar iti dau banii la "receptia" lor.

Link spre comentariu

Saptamana trecuta am constatat ca in Creta si Santorini nu exista un astfel de program, iar rezultatul este ca locuri superbe sunt pline de PET-uri...desi acest program are multe aspecte enervante, e de apreciat daca ne va scapa de 99% din PET-urile din rauri, parcuri, de pe strazi...la fel si pungile de plastic, la supermagazine gen Synka, Xalchiadakis, Proton, etc se dau gratuit, nu costa nici un cent!

Doar la micile magazine de cartier costa 0,08 euro...

In schimb, te taxeaza cu 7 euro/noapte, la hotel de 4 stele, "Taxa de rezilienta pentru urgenta climatica""...

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

doru3160.Întâi aruncăm şi pe urmă ne loveşte amocul să le adunăm!

Fără amendat la sânge şi fără condamnat "la locul de muncă" nu se va rezolva nimic în RO!!Credeți că numai peturile sunt din plastic???

Ca să nu mai vorbesc de munţii de textile,cauciucuri,ca şi moloz de construcții!!

Link spre comentariu
Acum 21 minute, BRANCA a spus:

doru3160.Întâi aruncăm şi pe urmă ne loveşte amocul să le adunăm!

Păi invers nu se prea poate... 

Cu pădurile cum au făcut? Au tăiat și pe urmă au chemat fraierii la împădurit. Ai auzit de o condamnare pt taiere ilegală? 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Păi invers nu se prea poate... 

Cu pădurile cum au făcut? Au tăiat și pe urmă au chemat fraierii la împădurit. Ai auzit de o condamnare pt taiere ilegală? 

La mine in zona am auzit de dosar penal, nu stiu daca a si fost inchis. Dar ce-i drept ala a taiat ca sa aiba lemne de foc, era un biet guvid pe persoana fizica fara dezlegare de la cine trebuie.

Sincer sa fiu cateodata ma incearca unele sentimente cand vad atata nedreptate dar m-am resemnat si a incetat sa-mi pese,  poporul roman asta doreste , lucru confirmat de fiecare data la vot.

Link spre comentariu

Şi musulmanii au probleme:

https://www.scmp.com/news/asia/southeast-asia/article/3266011/malaysia-hauls-300-tonnes-trash-rivers-near-singapore-mostly-plastic

Privitor la lemnele de foc fix asta se întâmplă,adică îi prind ăştia şi le fac dosar.

În zona unde mergem noi la țară s-a ajuns să se fure lemne din pădure noaptea,cu căruța!Partea proastă e că mai se şi toarnă unii pe alţii pe te miri ce...

Link spre comentariu

Recent am auzit o stire cum ca daca PET-rurile recuperate pana acum ar fi buse cap la cap, ar inconjura Pamantul de doua ori. Chestia e ca nu stiu (nu am auzit stirea de la inceput) daca acele PET-ruri erau din Romania sau din toata Europa!!!

Link spre comentariu

Un lucru e sigur... sunt a naibii de multe. Eu mă duc cu câte 10...12bc odată. Dacă am unde sa le bag e bine, dacă nu, mai încerc și alta data. Dar am văzut pe unii cu câte 2 saci xxxl. Aia sigur nu vând ce au consumat, deci adună și de la unii care altfel le aruncau aiurea. E bine, dar mai sunt o grămadă de ambalaje din plastic ce nu intra în programul asta. Am în vedere laptele, iaurtul și alte derivate, ulei, detergenți și cosmetice, pungi, etc. Toate ambalate în plastic. Și pt alea trebuie făcut ceva. Eu le bag în container dedicat, dar mulți încă merg cu gunoi menajer și atât, ca ii văd . Acolo bagă tot ce au. Nefiind în programul de reciclare, nici boschetarii nu le adună cum aduna PET urile. 

Link spre comentariu

Eu nu spun ca ideea e rea dar traim in secolul in care suntem.

Nu vrajeala asta cu reciclarea salveaza planeta sau contribuie semnificativ la asta.

Multi inteleg ca asta ar fi o chestie legata de asazisul "gunoi"

Da, platesc pentru asta, vreau - pot sa-l arunc la gramada, treaba lor sa-l sorteze.

Aparu' cineva cu o idee, sa-l sortam noi, OK , facem asta, a scazut cumva taxa pe gunoi?

(probabil ar fi crescut, o masina vine si colecteaza tomberoanele de hartie, alta cele plastice, alta de menajer etc)

Au aparut masini dedicate care sa nu verse orice tomberon la gramada ?

Tot amestecat la gramada e totul, atunci de ce ?

Problema cea mare este nesimtirea, si aici trebuie lucrat.

Nu cred ca in lumea asta s-ar fi ajuns asa daca toti s-ar fi comportat normal,aruncand la gunoi nu aiurea orice prostie, cei care se ocupe de "gunoi" nu ar fi cautat tot felul de variante de a scapa de el nereciclat.

(nu comentati aici ca vezi domne ca si natia x a facut asa, a facut ca asta e, au si ei nesimtitii lor)

Link spre comentariu

@gabiz_ro, la noi in oras, vechea firma iti dadea, trimestrial, saci pentru plastic si hârtie si apoi ii colecta separat, cu un camion. Noua firma, desi in contract e stipulat asta, nu mai da nici un  sac, iar sacii cu plastic si hârtie, sortati de mine, ii baga la un loc, in mecul de la masina de colectat gunoi menajer! Atunci  de ce fras  mai sortez, daca ei amesteca?

Recent, am cumparat un produs ambalat în  polistirem expandat (scârț). L-am bagat intr-o punga si l-am scos la poarta, in ziua de ridicat  plastic  si hârtie. Nu l-au luat! Pai asta nu e tot ...plastic?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, icar a spus:

@gabiz_ro ii baga la un loc, in mecul de la masina de colectat gunoi menajer! Atunci  de ce fras  mai sortez, daca ei amesteca?

Pt ca tu nu știi proporțiile. Ei îl amesteca științific, după rețetă :)

Când vezi așa ceva, parcă îți vine să ieși din zona de confort și să contribui cât de puțin la reciclare... 

https://www.facebook.com/uniladmag/videos/1169545741038282/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări