Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care sunt sansele programului de reciclare PET-uri ??

Postări Recomandate

• Răspunsuri 273
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Postarile la bodega sunt un fel de joaca. Nu ma pricep la contabilitate, comert, asa ca ce scriu este un fel de simulare a imaginarului despre anumite situatii. Asa ca pot scrie si prostii. Dar intreb din nou: intro zi un magazin vinde marfa la pet si retine 10000 lei. Primeste bonuri de la reciclator de 15000 lei. Deci a dat marfa de 5000 lei fara sa primesca BANI, ci niste hartii inscriptionate. De aceea am gandit ca trebuie sa fie un cont unic cu toate garantiile de unde el trebuie sa primeasca acei bani. Magazinul vecin a vandut de 15000 lei si a primit bonuri de 10000 lei. Asa se face compensarea, al doilea a trimis cei 5000 in plus in contul special de unde i-a recuperat primul magazin.  

Acum 1 minut, merck a spus:

Si cum se face compensarea asta in contabilitate?

Pai asta spuneam, acesti bani nu intra in circuitul banilor de la marfuri (nici nu are TVA pe bon), ci sunt virati automat intrun fond unic.

Link spre comentariu

Pierderea e poate aparea intre vanzatorul cu amanuntul si aparatul care apartine unui magazin sub formele de mai jos.

1. Ambalajul s-a deteriorat la mine si nu-l mai accepta masina. - pierderea mea.

2. Ambalajul zace printr-o padure - pierderea mea.

3. Ambalajul a trecut prin masina, masina mi-a dat un bon si eu l-am aruncat sau am spalat blugii cu el in buzunar. - piederea mea. (esta e cazul fericit ca reciclarea s-a facut)

4. Masina e idioata nu merge si ma enervez si arunc la gunoi ambalajul ca sa nu-l mai car acasa sau la alt automat - pierderea e la mine.

Eu sunt veriga slaba la recuperare (considerand ca automatele merg totdeauna bine) 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 22 minute, dumitrumy a spus:

ci sunt virati automat intrun fond unic.

corect dar nu din mijlocul lantului de distributie , acolo sunt doar tipariti pe bon de catre chiosc si chioscul si-a recuperat bani  pe care i-a platit la furnizor (distributie) care distributie si-a recuperat banii pe care i-a platit la fabrica. Fabrica e punctul unde banii astia se intalnesc cu procesul de recuperare (sunt varsati la contul de reciclare al celor care fac reciclarea)

Valoarea fiscala  a "cutiei de aluminiu" e aceeasi la Fabrica, la distributie, la vanzatorul de la chiosc, la mine care beau bautura si la automat care -mi returneaza valoarea. Bani de "cutie de aluminiu" NU sunt atinsi de nici o taxa sau de adaos comercial (din cauza asta trebuie tipariti separat pe bon - ca altfel nu ar da TVA-ul corect pe bon din punct de vedere matematic)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 9 minute, roadrunner a spus:

aparatul care apartine unui magazin 

Aparatele nu apartin magazinului, ci unui baiat destept care a construit aparatul si softul. El executa doar un serviciu tehnic programului de reciclare.

Link spre comentariu

Totul se face prin societatea ReturRO

o gasiti si aici: https://www.listafirme.ro/returo-sistem-garantie-returnare-sa-45721171/

RetuRO este o companie înființată de către de un consorțiu format din trei acționari privați și un acționar public și desemnată prin lege administrator al SGR. Compania a fost formată ca o societate ce are la bază principiul not-for-profit, ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat în urma colectării de ambalaje va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea Sistemului Garanție-Returnare.

Practic ori tichetul de masa ori bonul de la automatul de reciclare este acelasi lucru pentru contabilitate. 

Dar tot astept sa vad com se compenseaza magazinele 🤣

Link spre comentariu
Acum 2 minute, merck a spus:

Totul se face prin societatea ReturRO

Amdat cautare cui apartin aparatele dar probabil lui Gogu nu i-a placut formularea si mi-a zis mai mult de cum le fenteaza romanii. Stiam de la reclame de RetuRO dar varsta isi spune cuvantul.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, merck a spus:

Practic ori tichetul de masa ori bonul de la automatul de reciclare este acelasi lucru pentru contabilitate. 

Dar tot astept sa vad com se compenseaza magazinele 🤣

aici (IRL) "apartin" magazinelor (exact ce intebi tu @merck) si sunt conectate la contabilitatea magazinului. Bonul valoric il folosesti la ei in magazin. (asta ca sa incurajeze magazinele sa-si puna automate ca majoritatea cheltuie bonurile la ei pe marfa lor) - magazinul face claim de la programul de recuperare national pentru banii care i-a returnat si evident prezinta ambalajele colectate odata cu asta altfel nu primeste nimic.

RR

@dumitrumy evident ca nu-i al magazinului il inchiriaza de la aia care le produc. Din punct de vedere al contabilitatii magazinul cumpara de la consumator ambalaje (prin intermediul masinii) si le revinde la acelasi pret la sistemul de colectare national (care i le plateste) Magazinul se alege cu clienti mai multi la usa care au in mana bonuri valorice care le vor chetui in magazin. (win - win)

Sistemul de colectare national are bani sa-i dea magazinului de la fabicantii de Coca-Cola care au colectat in avans banii astia cand marfa a parasit poarta fabricii.

In tot lantul asta exista si cheltuieli (magazinul inchiriaza masinile pe bani) - Ambalajele trebuie transportate depozitate sortate, reciclate. Firmele de reciclare primesc ceva bani de la buget ca sa tina masina mergand si in acelasi timp recupereaza materialelel (alti bani)

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 53 minute, daniels a spus:

Pe baza acelor tichete care sunt ca tichetele de masa. Unele magazine au balata pozitiva , altele negativa. 

@daniels m-am adus aminte de un banc ...

Opreste unul masina in Ardeal langa un cioban cu o turma mare de oi si-l intreaba.

-Auzi bade, ale tale oile astea?

-Da, alea albe.

-Si alea negre?

-Si alea negre. 

Au o balanta, la unii pozitiva la unii negativa...

Link spre comentariu

mi se pare o prostie sistemul ăsta, eu m-am consolat cu gândul că s-a scumpit marfa cu 50 de bani și aia e, nu am depus niciun pet la aparatele alea aflate doar la supermarketuri. Numai la coadă la predat peturi nu stăteam.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, XAN77 a spus:

mi se pare o prostie sistemul ăsta, eu m-am consolat cu gândul că s-a scumpit marfa cu 50 de bani și aia e, nu am depus niciun pet la aparatele alea aflate doar la supermarketuri. Numai la coadă la predat peturi nu stăteam.

eh , nu e pentru toti.

RR

Link spre comentariu
Acum 3 minute, XAN77 a spus:

Nu trebuie sa stai la coada, te duci cu sacosa si o pui langa aparat si intr-o nanosecunda ... dispare! 😇

Acum 15 minute, daniels a spus:

Pe baza acelor tichete care sunt ca tichetele de masa. Unele magazine au balata pozitiva , altele negativa. 

Cum sa ai balanta negativa de la tichete de masa???

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări