Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electromures EM2001

Mitrut20

Postări Recomandate

Va salut! m-am pricopsit cu un deck ca acesta care era intr o stare nu chiar buna :). Pana la urma am reusit sa il aduc intr-o stare buna dar as vrea sa il modifc putin si nu stiu ce modificari ii pot aduce.

Orice idee este bine primita!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mitrut20

4

• sonic11

2

• validae

1

• Mitica M.

1

Top autori în acest subiect

Aparatul asta are peste 30 ani, nu știu ce ai putea să scoți din el...este un casetofon deck rudimentar și fără prea multe pretenții.

Ce nu-ți place la el sau ce nu funcționează cum rebuie?

Link spre comentariu

@Mitrut20Daca tot aveti boala modificatului, cautati un casetofon sau deck "cu clape", preferabil "Made in Japan" si-i dati bataie. Din productie RFG numai Telefunken MC2100, MC2400,  sau Braun TGC450 (scump dar merita). MC3300 deja e logic.

Link spre comentariu

Casetofonul e o copie (mai putin partea electronica) a unui deck "entry level" Sharp rt10 ; ce puteti face e sa-l folositi pe redare, cu un cap mai bun decat cel brg din dotare (cu acordul circuitului de intrare) si sa inlocuiti transistoarele din preamplificatorul de redare cu unele mai putin zgomotoase.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, sonic11 a spus:

Aparatul asta are peste 30 ani, nu știu ce ai putea să scoți din el...este un casetofon deck rudimentar și fără prea multe pretenții.

Ce nu-ți place la el sau ce nu funcționează cum rebuie?

Nu imi place cum functioneaza mecanismul de rola presoare. Ar mai fii si motorasul.

1 oră în urmă, ex.escu a spus:

Casetofonul e o copie (mai putin partea electronica) a unui deck "entry level" Sharp rt10 ; ce puteti face e sa-l folositi pe redare, cu un cap mai bun decat cel brg din dotare (cu acordul circuitului de intrare) si sa inlocuiti transistoarele din preamplificatorul de redare cu unele mai putin zgomotoase.

Faza amuzanta e ca deck ul a venit fara cap asa ca am pus unul mai bun si acum merge ok daca nu luam in considerare mecanismul la rola presoare.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

Mai precis, îl vinzi astfel încât să nu ieși în pagubă și cumperi ceva de calitate, care nu mai trebuie modificat....

M am gandit daca sa il vand sau nu si sa cumpar altceva, dar pentru cat imi iau pe el nu pot nici sa ajung la un dublu deck( eu de obicei inregistrez pe un jvc td v562 sau un technics rs m260) dar ideea este ca vreau sa imi creez o line romaneasca/ruseasca. Cateva componente le am deja cum ar fii eq-ul electronica industriala, amplificatorul  a350, mag jupiter mk106 si a mai ramas problema casetofonul. As fi vrut sa ma indrept spre un deck cd 350 de la electronica industriala dar sunt rare.

Link spre comentariu
Acum 43 minute, Mitrut20 a spus:

M am gandit daca sa il vand sau nu si sa cumpar altceva, dar pentru cat imi iau pe el nu pot nici sa ajung la un dublu deck( eu de obicei inregistrez pe un jvc td v562 sau un technics rs m260) dar ideea este ca vreau sa imi creez o line romaneasca/ruseasca. Cateva componente le am deja cum ar fii eq-ul electronica industriala, amplificatorul  a350, mag jupiter mk106 si a mai ramas problema casetofonul. As fi vrut sa ma indrept spre un deck cd 350 de la electronica industriala dar sunt rare.

La mag am inlocuit toti condensatori dar nu am la el bucata aceea din pasla si nu stiu de unde sa fac rost de ea.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Mitrut20 a spus:

Nu imi place cum functioneaza mecanismul de rola presoare. Ar mai fii si motorasul.

Faza amuzanta e ca deck ul a venit fara cap asa ca am pus unul mai bun si acum merge ok daca nu luam in considerare mecanismul la rola presoare.

Schimba rola și eventual motorul daca are probleme, curăța mecanica și gresează in punctele unde este nevoie.

Schimba tranzistori din etajele de intrare.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări