Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat pentru vidat- Qilive

traianbaiamare

Postări Recomandate

Buna ziua. Acest aparat, pentru uz casnic, nu mai functioneaza cum trebuie. In sensul ca, nu mai face vid la ''subpresiunea'' necesara, deci implicit nu mai comanda nici senzorul pentru comanda placii. Am desfacut ''mini-compresorul'', care de fapt e un motoras la 12 V, atasat la un mic angrenaj cu trei pistoane(plastic, pe acelasi corp), sa le zicem. Peste ele , o membrana de cauciuc preformatata. E posibil ca ecea membrana sa fie ''imbatranita'', desi aparatul nu  cred ca are doi ani, iar ore de functionare....sa maximizez la 10? Vizual, membrana arata bine, fara fisuri, sparturi sau alte deformari fizice.

Stiu ca nu voi gasi acea membrana  pentru a o schimba, sau daca gasesc poate costa mai mult decat aparatul in sine.

Exista vreo metode de a ''reconditiona'' acea membrana? Bineinteles pentru termen scurt.

Sau are cineva dintre dvs. un mic compresor pretabil pentru asa ceva?  Poate dintr-un asemenea aparat dezafectat?

Stiu ca poze ar valora cat o mie de cuvinte, dar momentan nu pot face.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• traianbaiamare

3

• BRANCA

2

• manolo

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ideea e buna; dar cum trebuie modificat acel compresor de tensiometru? am un tensiometru, functional, dar il pot dezafecta, daca e cazul. Desigur, nu punem aici in discutie adaptarea tensiunii de alimentare a motorului. Intreb de adaptarea/modificarera dpdv cinematic.

Mentionez ca acel mic compresor functioneaza, face  o ''urma'' de vid , dar nu suficient.

Multumesc.

Link spre comentariu

Ce fel de adaptare?Cred că şi actualul tău compresor trebuie să aibă două ştuțuri,unul intrarea şi celălalt ieşirea.

Problema e şi de spațiul din aparat...

Altfel caută pe Gogu "mini vacuum compressor",dar n-aş zice că sunt ieftine...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

Ce fel de adaptare?Cred că şi actualul tău compresor trebuie să aibă două ştuțuri,unul intrarea şi celălalt ieşirea.

Problema e şi de spațiul din aparat...

Altfel caută pe Gogu "mini vacuum compressor",dar n-aş zice că sunt ieftine...

''Ce stuturi, dom-le?'' E doar o mica ''inginerie'' chinezeasca, doar cu un furtunas de iesire, intrarea  un mic orificiu de cca 2 mm in capatul asa-zis-ului compresor. Nu am stat acum sa masor, dar sa zicem ca diametrul interior al furtunaselor  care merg la cele doua absorbtii de pe capete este max. 4 mm.  Spatiul fizic e limitat la max. 10x10 cm.

Acum 1 oră, manolo a spus:

Poate pistoanele sunt de vina.

Pistoanele de fapt sant monobloc, o mica de piesa de plastic cu trei cilindri, la 180 grade, peste care vine membrana. Acea piesa e actionata direct de motor, oscilant, apasand cate o sectiune  din membrana.

Link spre comentariu

traianbaiamare.Deci tot există intrare şi ieşire.Interesant cum sunt 3 cilindrii care apasă pe membrană.Toate pompele,cei drept mai mari,pe care le-am văzut aveau un singur piston care apăsa membrana,de fapt presa uleiul dintre piston şi membrană.

Frecvent problemele erau fie fisurarea membranei,fie dereglarea supapelor aspirație şi refulare.Foarte rar se uza pistonul deoarece era uns de ulei...

Pompa de tensiometru ar merge încercată,deşi şi aia e un "kakamitz" mic de tot,plasticăraie.Astea,ca şi a ta,au nevoie de multe curse aspirat-refulat,deoarece volumul de lucru e f mic,deci sunt predispuse la uzură mecanică.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări