Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Deranjament pe care Electrica refuză să îl remedieze

Postări Recomandate

Nu s-a lucrat sub tensiune. E autorizat baiatul. Am avut noroc ca l-am prins acasa. Am intrerupt alimentarea de la siguranta minunata din stanga. E monopolara sau nu?

Referitor la tablou, la inceput, a fost sigilat, doar ca a aparut o problema: contorii nu erau aliniati cu geamul de plastic pe unde se putea citi indexul! Si lucratorii care veneau sa  citeasca indexul o data la cateva luni, nu vedeau sa citeasca indexul si trebuiau sa resigileze mereu. Şi n-au mai sigilat. Si chiar daca ar fi fost aliniate, in timp, de la soare, geamul de pe usa tabloului s-a mătuit şi nu se distinge nimic prin el. Situatia e foarte răspandită. Din cauza sigurantelor nealiniate cu ușa de vizitare, unele tablouri nu pot fi inchise cum trebuie. Iarna trecută, unui vecin, vântul i-a zburat uşa de la tablou. E un dezinteres total din partea celor de la Electrica. Pe acelasi stâlp unde e tabloul meu, se află şi tabloul din care se alimentează o parte din iluminatul public. Iluminat care nu functionează de câteva zile. Şi deşi aseara, cand i-am chemat eu, s-au uitat si in tabloul ala, nu au facut nimic. Nici acum nu este iluminat public. Cam asa arata tabloul:

20231125_133438.jpg

Editat de TESSLA
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iluminatul public nu e in grija celor de la Electrica. E in grija primăriei.

cat despre restul( sigilare, contoare care nu se văd, bmp uri opacizate, lipsa siguranțe diferențiale pentru înlocuire la defecte….) va spun eu ca pestele de la cap se impute. Ce vedeți la tv cu investiții in centrale foto-voltaice și alte avioane de genul asta sunt doar pentru reclama. Ei nu au o siguranța diferențială sa schimbe in caz de nevoie….

experiența personală : siguranța din bmp suntata de tot la o casa pe structura de lemn….

bine măcar ca au pus una mompolara. Oricum fata de Comtecul ăla din dreapta… as zice ca stau la fel de liniștit.

Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic la mine acum cca 4-6 ani  a fost o ,,furtuna,, ce a rupt ceva copaci si a ,,dezactivat,, vre.o 4 case de energie electrica si mult mai multe de televiziune prin cablu si ethernet,au venit masini de la primarie,au taiat ,,gratis,,(spun ,,gratis,,deoarece au luat ei copacii ce au cazut )  ce era de taiat sa se poata interveni ,si au venit fiecare in parte upc-rds-romtelecom si eon si si.au facut treaba,fara costuri pentru vecini,la mine sant mai bine de 10 ani de cand s.au montat contoare pe stalpi si sau schimbat si cablurile electrice de pe toata strada,pana la client in casa,

baietii ce au scos si pus contoarele noi pe stalpi si cabluri noi de la stalp la panoul electric din casa,au zis ca in casa fac ce vreau pe raspunderea mea,ei raspund doar pana la firele ce intra in panoul din casa,deci teoretic cablul e tot al lor.nu sau cerut bani,decat celor ce vroiau panou nou de sigurante,sau unde era prea vechi si nesigur,si trebuia schimbat

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 49 minute, Marele Savant a spus:

Si ce sigur erai ca cei care au facut nada nu au stiut cum s-o faca bine!

Dacă recitești prima postare, vei vedea ca am scris "cred ca acolo este problema". Dacă ai niște conductoare de aluminiu, innadite acum 7-8 ani și se întrerupe circuitul, unde cauți prima dată defectul? Lucrezi la Electrica si te-ai simțit lezat?

Legat de înălțimea tabloului, e la vreo 2,5 metri....in orice caz iti trebuie scara. Lucrătorul care citește contoarele o dată la trei luni, umblă cu scara după el. 

Iluminatul public e in grija primăriei, in sensul ca primaria plătește consumul dar mi se pare ca are si ceva contract de mentenanță cu ei....am sa intreb contabilul de la primărie. 

Ce se spune la televizor nu stiu ca nu prea ma uit. Totusi in ultima perioadă distribuitorii au făcut profituri foarte mari ( ca sa nu zic exorbitante). Unde se duc banii? In infrastructura de distribuție...nu prea se vede. În salarii poate?

Link spre comentariu

Păi am dat o dată "banu" (500 lei în 1998) ca sa ma lege de la un stâlp mai aproape de transformator întrucât, deși fizic eram aproape de transformator, electric eram conectat la capătul rețelei. Iar de sarbatori, cand creștea consumul, la prize nu aveam mai mult de 170 V la orele de vârf, indiferent de faza pe care m-au legat. Au spus că singura soluție e sa mă alimenteze din alta parte. Am plătit pentru fir si pentru deranj, după cum am spus. Deși nu era vina mea ca nu puteau ei asigura energia la parametrii normali. Soluția firească ar fi fost să înlocuiască traful care nu mai făcea față.  Oricum l-au înlocuit câțiva ani mai târziu când s-a prăjit. Au pus unul mai mare ce-i drept. Noaptea târziu, sunt momente cand tensiunea sare un pic de 250 V.

Și acuma am dat "banu" iar. Nu mi-au trebuit decât vreo 65 metri de bransament, 17 lei metru liniar...faceți socoteala. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, TESSLA a spus:

Legat de înălțimea tabloului, e la vreo 2,5 metri....in orice caz iti trebuie scara. Lucrătorul care citește contoarele o dată la trei luni, umblă cu scara după el. 

Înseamnă că o persoană in vârstă sau cu dificultăți in deplasare normală, care nu poate căra o scara și urca pe ea, nu va putea face autocitirea... 

Link spre comentariu

Altceva am vrut sa spun, dar probabil nu ma-m exprimat corespunzator! ideea este ca nu va ajuta cu nimic sa aratati cu degetul spre ei, desi sigur alte persoane au innadit cablul acum 8 ani si sa stati fara curent!

Apropo, am cunoscut pe cineva care de peste doi ani, primea curent pe sestache de la vecini! Avusese un litigiu cu distribuitorul si desi cistigase citeva procese, primise si ceva despagubiri, curent tot nu avea. M-am mutat din oras si nu stiu cum s-a terminat povestea!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări