TESSLA Postat Noiembrie 24, 2023 Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 Ieri noapte, pe fondul vântului foarte puternic, am rămas fără energie electrică. La consola de pe acoperiș nu ajunge curent electric. Am sunat la deranjamente, a venit echipa de intervenție și au zis că din contorul situat pe stâlp, pleacă tensiune. Au zis ca ce se întâmplă cu firele care ajung la mine la consolă, nu e problema lor. Numai că, până să fie mutate contoarele pe stâlpi, eu am avut branșament dintr-o bucată(pe care l-am plătit tot lor). Când au pus contorul pe stâlp, au înădit branșamentul iar problema cred că acolo este. Deci ei au făcut înăditura și acuma dacă e o problemă cu firul, mă trimit la o firmă particulară! Ce e de făcut? Unde se termină atribuțiile echipei de intervenție? Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 24, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 Naiba știe! Am sa caut mâine contractul, când vine lumina .....de la Soare! Totuși mă gândeam că poate știe cineva. Poate chiar avem lucrători de la Electrica membri ai forumului. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 24, 2023 Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 Nu-i nici un secret, dupa contor nu mai este parohia lor. dar daca tot au venit pina acolo sint magari ca nu au rezolvat problema! Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 24, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 De acord, nu mai e treaba lor. Dar de ce au înnadit firele? Eu am avut bransament dea-ntregul. Dacă au mutat contorul și lungimea firelor s-a modificat e problema lor sau a mea? Eu nu am solicitat mutarea contorului. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 24, 2023 Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 Acum 27 minute, TESSLA a spus: De acord, nu mai e treaba lor. Dar de ce au înnadit firele? Eu am avut bransament dea-ntregul. Dacă au mutat contorul și lungimea firelor s-a modificat e problema lor sau a mea? Eu nu am solicitat mutarea contorului. Cred ca iti dai seama ca vorbim discutii si chiar daca sintem toti de acord cu tine nu putem sa te ajutam si tot fara curent stai! Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 24, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 Acum 32 minute, antemir a spus: Nu ai nici o dovada ca bransamentul nu a fost asa, cărpit. Mai cheamă-i încă o dată, dă-le 100-200 de lei și roagă-i să salte scara și să refacă înnăditura. Oricum te va costa mai mult să apelezi la o altă firmă. Dar măcar să ai tensiune acum. Cu doveditul e mai mult decât evident întrucât se vede clar ca înnaditura nu își are rostul decât pentru a face legătura cu blocul de măsură și protecție. Pentru conexiunea la coloana de 380 , așa cum a fost de fapt, cablu e destul. Am mai sunat o dată, dar slabe șanse să mai vină. Voi vedea mâine ce fac. Cârpeli cum au făcut ei, se pot rezolva local. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 24, 2023 Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 Puneti o poza cu innaditura daca poate fi "inteligibila". As incerca cu ea si la protectia consumatorului. Dar e cam greu fara curent, eu l-am avut oprit 10 ore si ma urcam pe pereti. Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 24, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 Mâine. Când aduc scara. Momentan e în alt sat, la un acoperiș la care lucrez. Am să trimit sesizare scrisă și la Electrica și la OPC. Oricum au mai făcut ceva ce nu e in regulă (cred eu).Mi-au înlocuit siguranța diferențială de 32 A, 300ma (care se defectase in urmă cu cateva săptămâni) cu o siguranță monopolara. Când i-am întrebat despre asta, au zis ca au pus ce-au avut! Și că merge și asa si nu trebuie să monteze diferențială. Oricum am montată o diferentiala de 30 mA la tabloul din casa, dar pana la urmă și siguranța acea din BMP este plătită tot de consumator și dacă se strica, ar trebui înlocuită cu ce trebuie, nu cu ce găsim prin portbagaj. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 24, 2023 Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 Acum 15 minute, TESSLA a spus: .Mi-au înlocuit siguranța diferențială de 32 A, 300ma (care se defectase in urmă cu cateva săptămâni) cu o siguranță monopolara. Când i-am întrebat despre asta, au zis ca au pus ce-au avut! Și că merge și asa si nu trebuie să monteze diferențială. Magarie specific romaneasca, mamaligari cum ne zic bulgarii. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 24, 2023 Partajează Postat Noiembrie 24, 2023 "Mamaliciky",parcă aşa zic bulgarii...N-am văzut tablou general cu contor cu siguranță monopolară! Privitor la problema cu firele ce pleacă din contor e clar în curtea consumatorului,dar cel puțin puteau măsura ,dacă există cutie branşament după contor,plecarea tensiunii de acolo. Şi eu aş bănui că la înăditură ar fi problema.Trebuiau "unşi" când au venit la intervenție ca să verifice acolo!Din păcate aşa merge la români,chiar dacă inşii lucrează în privat... Link spre comentariu
yo9gcc Postat Noiembrie 25, 2023 Partajează Postat Noiembrie 25, 2023 Sa nu pari surprins daca chemi o firma privata, sa vina tot aceleași persoane. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 25, 2023 Partajează Postat Noiembrie 25, 2023 Păi ăia sunt oricum de la o firmă privată, distribuitorii nu asigură intervențiile cu personal propriu.Chiar și instalările noi le fac tot firme private, care sunt alese prin licitație.Când au venit să schimbe vechea instalație de la bloc, am fost surprins să aflu că meseriașii erau de prin Maramureș. Deci dacă le spuneai că-i răsplătești pentru efort, te serveau instant.Chiar dacă nu era treaba lor instalația din curtea ta... Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 25, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2023 (editat) Am reușit să rezolv problema. M-a ajutat un vecin mai priceput la treburi de astea. Problema nu era la innadituri. Firele erau întrerupte pe undeva. Probabil din cauza balansului cauzat de vânt, pe la jumatatea traseului, (n-am avut timp să verific),unde firele erau legate de un izolator de porțelan fixat pe un stâlp, s-a secționat aluminiul. Așa că am inlocuit tot branșamentul. Am pus branșament de cupru coaxial de 10, niște cleme de derivatie tip CDD , niște cleme cu întindere și ..... s-a facut lumina! Contorul meu e cel din stanga. Editat Noiembrie 25, 2023 de TESSLA Link spre comentariu
dan-a2 Postat Noiembrie 25, 2023 Partajează Postat Noiembrie 25, 2023 Era autorizat vecinul ? a lucrat sub tensiune ? Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 25, 2023 Partajează Postat Noiembrie 25, 2023 La noi nu poti umbla in panoul ala, e sigilat. Unde sunt clapetele sunt niste ferestre pe unde se pot ridica sau cobori. Link spre comentariu
Postări Recomandate