vascaraus Postat Noiembrie 28, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2023 da, aici asa este. Eu nu stiu electronica, doar chestii minore, sa lipesc si sa scot diverse chestii de pe placa. Stiu sa folosesc multimetru. Atat stiu. Daca stiam mai multe, nu as fi scris aici, si mai mult, probabil as fi reparat storcatorul de fructe. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 29, 2023 Partajează Postat Noiembrie 29, 2023 Până la urmă ai probat motorul ? Cum e ? Link spre comentariu
vascaraus Postat Noiembrie 29, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2023 da, am probat. Am pus pe direct, dar am legat un bec normal cu dulie la mijloc, intre firele care plecau de la motor si firele din cablul cu intrerupator. A sarit siguranta indata ce am pus in priza. A scos fum de la motor. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 29, 2023 Partajează Postat Noiembrie 29, 2023 Nu ai legat bine dacă ți-a sărit siguranța.Scopul becului tocmai ăsta era, să evite un posibil scurtcircuit dacă motorul e defect grav. Era bine dacă făceai un mic filmuleț sau o poză la ansamblul de test. O să fac eu ceva de probă și pun filmulețul. Uite mai jos două exemple de conectare a unui consumator cu bec de test. Primul e un ventilator de microunde legat corect, becul nu luminează puternic. Al doilea e același ventilator, dar intenționat legat greșit, acum becul preia curentul de suprasarcină și luminează tare.Dacă nu era becul, motorul se ardea rapid. https://i.imgur.com/bFSVn01.mp4 https://i.imgur.com/XFdzcuo.mp4 Link spre comentariu
vascaraus Postat Noiembrie 30, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2023 am desfacut motorul, era incapsulat in plastic. Daca are cineva curiozitatea cum arata motorul de la Bosch Storcator Model: MES1010/02 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 1, 2023 Partajează Postat Decembrie 1, 2023 Motor de 230V cu stator nebobinat, cu magneți.Din astea găsești și prin aparatele de masaj cu role, identice.La cât costă un astfel de aparat, merită sacrificat pentru motor... Dacă vrei să te convingi de rotor că e defect sau a scăpat (puțin probabil) testezi cu metoda de aici: Link spre comentariu
vascaraus Postat Decembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2023 (editat) Cineva mi-a spus ca becul a fost în paralel și nu înseriat așa cum trebuia. Deci am avut 2 fire (albastru+ rosu) care plecau de la motor. Am avut alte 2 fire (albastru + rosu) care erau firele din cablul de la stecherul de pus in priza. Si am pus dulia cu bec: albastru + rosu Am unit toate 3 firele albastre cu toate 3 firele rosii. Am stins lumina la prizele din camera de la contor, am pus in priza stecherul de la storcator (cu curentul oprit), apoi am mers la intrerupator si am ridicat clapita. Atunci s-a auzit scurt, si clapita a cazut imediat. Stiam ca nu trebuie sa fiu langa aparat cand pun in priza, ca sa fiu ferit de orice explozie a aparatului. Am lucrat de la contor. Oricum, nu s-a intamplat nimic. Dar sa-mi spuna cineva, ca sa inteleaga toti care vor vizita acest subiect, care a fost greseala mea cu becul? De ce nu am legat corect becul de fire? Asta este schema mea. Poate cineva sa imi arate pe schema mea cum trebuia legat becul? Editat Decembrie 2, 2023 de vascaraus 3 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Ai pus becul în paralel, nu în serie. Asta e ceva elementar, se învăța în generală...acum nu mai știu. Am pus mai înainte și filmări cu un ventilator de microunde înseriat cu un bec de test. Ai văzut acele filmări ? Să nu spui că nu se vede cum sunt legate firele și trebuie să-ți desenez... https://i.imgur.com/bFSVn01.mp4 https://i.imgur.com/XFdzcuo.mp4 Link spre comentariu
vascaraus Postat Decembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2023 multumesc pentru video. deci, corecteaza-ma te rog. Am refacut schema, spune-mi daca am inteles bine: Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Cam ,,cubistă,, reprezentarea grafică, dar e corect. Însă mai clar decât în filmarea pusă de mine nu cred că e... Link spre comentariu
vascaraus Postat Decembrie 2, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2023 da, filmarea ta este foarte buna. Multumesc. Link spre comentariu
mannx Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 (editat) La bec presupune că sunt 2 albastre. Faci o linie de albastre și una roșie. Steker albastru + filet bec + bulb bec + motor și Steker roșu direct motor. Sau viceversa, am văzut târziu că pe roșu ai pus becul. Editat Decembrie 2, 2023 de mannx Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Cum scriam, ultimul lui desen e ciudat rău, stil cubist, zici că-l imită pe Picasso. Grafic vorbind e ca ,,femeia plângând,, de mai jos.Se vede că acest curent (artistic) n-a pierit.. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Cred că așa o să arate el în scurt timp. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Asta nu-i topic, e mistocareala. Cum dracu sa nu pricepi diferenta dintre serie si paralel? Si daca totusi n-o pricepi atunci ce cauti pe forum de electronica? Topic inchis! Link spre comentariu
Postări Recomandate