Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare/echivalenta mosfet

Postări Recomandate

Cred că ar ajuta la alegerea unor substituenți să vezi și ce driver comanda acei mosfeți.

Curentul maxim debitat de sursă se poate estima după modelul diodelor redresoare, pe care coreenii nu le-au polizat....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

11

• djdansmart

9

• validae

5

• modoran

1

1-- garantat   este  mosfet  cu  canal  n ...

2--  singura  firma dintre  cele 8  MBR-uri  care  exista  in  acest  moment  pe  glob  care  are  aceasta  forma  a  marginii radiatorului  plus  rugozitate  a  radiatorului  plus  cerculetz  in  mijlocul  capsulei  plus  scrisul  invers  in  cerculetz  este  Siemens/ Infineon ...  101%  originalele  sint  Infineon  luate  la  slaif  ca  sa  nu  se  vada  fabricantul  , apoi  marcate  cu  acel  P2- ...

3--  daca  vrei  un  echivalent  de  la  Infineon , gasim  relativ  repede , insa  este  musai  sa  alegi  cam  cit ai  vrea  sa  fie  Vds maxim ...daca  mergem  pe  Vds  maxim  egal  cu  40v , atunci  ne  putem  duce  cu  Id maxim  si  cu  Pd max  destul  de  sus ... daca  mergem  pe Vds maxim egal  cu  120v ... automat  Id maxim  va  fi  mai  mic  ... daca  mergem  pe  Vds maxim  egal cu 200v ... Id maxim  va  fi  si  mai  mic ... 

4--  oricum  ar  fi  , daca  vei  merge  pe  Infineon  si  nu  pe  alte  marci , atunci  va  trebui  sa  schimbi  absolut  toti  cei  6  tranzistori  de  pe  acea  ramura cu  acel  echivalent , pt  ca  toti  6  este  musai  sa  aiba  acelasi  Rds maxim  si  acelasi  fall time  typic ...

Link spre comentariu

IMI cer scuze pentru CONFUZIE! Partea defecta NU este INVERTORUL...ci chiar partea de amplificare AUDIO. Am inteles ca a facut un scurt la iesire fata de carcasa.

Eu am avut o situatie neplacuta in randul cunostiintelor (un deces) si am fost cu psihicul la pamant..nu m-am putut concetra deloc, eram ca un robot... de asta am si intarziat cu pozele. Se vede din poze ca partea unde sunt arsi tranzistorii este iesirea si totodata intrarea cu partea de crossover!

Deci tranzistorii sunt din partea de amplificare clasa D si sunt pilotati de un CSC3127 si niste tranzistori mai mici..

Voi face mai multe verificari maine. Acum sunt cu psihicul praf, nu am dispozitia necesara sa mai continui!

Imi cer scuze inca o data pentru confuzie..

Link spre comentariu
La 20.11.2023 la 13:12, djdansmart a spus:

pe finalii audio, scrie H2..ea fiind clasa D

urmezi  exact  aceeasi  procedura  ca  si  la P2- ... adica  poze  de  mare  calitate  plus  numara  cite  tranzistoare  cu  marcajul  H2  ai  in  total  in  statie  si  gasim  ceva ceva  echivalenti ... acestia  presimt  ca  sint  sigur  la  200v  Vds maxim ...

Link spre comentariu

Nu ati inteles..

Piesele DEFECTE sunt cele P2..doar ca acolo unde sunt montate, NU este invertorul cum am spus la inceput..ci finalul audio clasa D.  Nu am de ce sa ma leg de cele notate H2! Practic, cele H2 sunt invertorul!

AM intels de la o persoana, care ar fi reparat ceva asemanator, ca a pus IRFB260

Link spre comentariu

ziua  si  suceala ...ziua  si  suceala ... precis  miine  o  sa  zici  altceva ...:tv...in  fine , faci  cum  vrei ...

ca  si  echivalent  posibil  la  200v  Vds maxim , insa  de  la  alta  firma---recte International  rectifier --- da , ar  merge  , insa  trebuie  sa  le  inlocuiesti  pe  toate 6 ... ca  si  original  pt  piesa  P2- si  sa  inlocuiesti  doar  tranzistoarele  arse  cu  Irfb260n , niciodata never-ever ,  pentru  ca  International rectifier  nu  are  o  gaura  asa  de  mare  pe  mijlocul  vreunei  capsule  TO220 ...acolo  originalul  este  101% un  tranzistor  de  la  Infineon/ Siemens ...

daca il  tine  cureaua  pe  proprietar , atunci  sa  bage  bani  si  sa  schimbe  toate  tranzistoarele  P2-  cu  Ixys , made  in  Germany ... acestea  sint  capetele de  serie  la  nivel  mondial  la  ora  actuala ... personal , recomand  calduros  ixtp60n20t...are  Pd max  egal  cu  500w  si fall time typic 22ns ...si  nu  o  sa  mai  crape  statia  aceea  niciodata  ... doar  sa  ii  dea  foc efectiv  cineva , sau  sa  ii  toarne  o  galeata  de  apa  in  statie  in  timp  ce  merge ...:colac

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 14 minute, misuraelectronic a spus:

ziua  si  suceala ...ziua  si  suceala ... precis  miine  o  sa  zici  altceva ...:tv...in  fine , faci  cum  vrei ...

ca  si  echivalent  posibil  la  200v  Vds maxim , insa  de  la  alta  firma---recte International  rectifier --- da , ar  merge  , insa  trebuie  sa  le  inlocuiesti  pe  toate 6 ... ca  si  original  pt  piesa  P2- si  sa  inlocuiesti  doar  tranzistoarele  arse  cu  Irfb260n , niciodata never-ever ,  pentru  ca  International rectifier  nu  are  o  gaura  asa  de  mare  pe  mijlocul  vreunei  capsule  TO220 ...acolo  originalul  este  101% un  tranzistor  de  la  Infineon/ Siemens ...

Pai da' tovarase, dar chiar Infineon fabrica IRFB260N alea . International Rectifier nu a fost cumparata de Infineon prin 2015 ? 

https://www.infineon.com/cms/en/product/power/mosfet/n-channel/irfb260n/

Link spre comentariu

Cumpararea  despre  care  vorbesti  tu cred că este  oarecum  doar pe  hirtie si  de  ochii  lumii  , pentru  ca  ,  daca  zici  ca  acest  lucru  s-a  produs  in 2015 , atunci  in  8  ani  de  zile  era  cazul  sa  apara  efectiv  pe  piata  si    lotul  nou  de  irfb260n , cu  logo-ul  plus  capsula  de  la  Infineon  si  sa  se  renunte  definitiv  la  logo-ul  I DIODA R  al  vechii  firme , nu  crezi  ?  insa , oriunde  vei  cauta pe  internet , nu  vei  gasi  un  datasheet cu  sigla  Infineon  in  antet ci  doar  pe  cel  vechi , scos  de  International Rectifier ...  eu  am  si  acum  irfb260n  pe  stoc  tot  cu  logo-ul  vechi , i dioda r ... nu  stiu  ce  sa  zic , sincer , inca  nu  am  vazut  cum  arata  la  ochi  un  irfb260n  cu  sigla  Infineon   ... anyway ,  eu  nu  as  merge  pe  irfb260n  delok , pt  ca  are  fall time  tipic  mare ... este  de  50ns ... iar  din  ceea  ce  am  intilnit  eu  pina  acum  la  clasa  D  , fall  time-ul  tipic  nu  depaseste  niciodata  33 ns ... 

Link spre comentariu

Dupa ce mi-am mai revenit..am mai facut niste verificari! Mosfetii sunt controlati de CSC3127 care ar fi de fapt IRS20957..care comanda finali tip IRFS4227 sau in alte scheme am gasit mosfeti IXTP50N25. Asadar voi merge pe recomandarea domnului Misuraelectronic care a intuit si recomandat bine acei tranzistori. Multumesc tuturor, voi anunta rezultatul final. O zi buna sa aveti!

Link spre comentariu
Acum 9 minute, djdansmart a spus:

care comanda finali tip IRFS4227

irfs4227  are  capsula smd to263 ...pt  capsula to220 , acolo  trebuie  sa  te  referi  la  irfb4227...

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Revin cu o alta problema, legata tot de acest amplificator audio!

Clientul (un pusti de 20 de ani) a defectat din nou acest amplificator, de data aceasta a defectat INVERTORUL..pe tranzistori scrie doar H2 (cei defecti de data trecuta erau P2) Am inteles ca are inca un alternator cu baterie separata si cu un modul reglaj de incarcare..si a dat tensiune mai multa sperand sa obtina putere mai mare! Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări