Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare/echivalenta mosfet

Postări Recomandate

Buna ziua..mi-a adus un amic la reparat o statie auto GS AUDIO..o statie scumpa si puternica. A facut nu stiu ce scurt si a plesnit invertorul. Problema este ca pe tranzistori scrie doar P2, nimic altceva. Cred ca este o marcare pentru fabrica..pe finalii audio, scrie H2..ea fiind clasa D

Nu stiu ce as putea pune in loc, condensatorii sunt la 160V. A intalnit cineva asa ceva, asa marcaj?

Cine lucreaza in domeniul surselor/invertoarelor imi poate spune niste mosfeti la tensiuni mai mari? Sunt TO220..

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

11

• djdansmart

9

• validae

5

• modoran

1

Nu e așa simplu, trebuie să potrivești tranzistorii la mai multi parametri, nu doar tensiunea maximă, curentul și puterea contează.Foarte importantă e și capacitatea porții, dacă e prea mare tranzistorul nu va fi deschis corect de driver.Ar fi bine dacă ai găsi pe vreun forum străin ceva schemă a acelui amplificator, un manual service.Altfel poți arde aiurea mosfeți doar testând....

Stația aia nu mai are ceva in nume, în afară de GS Audio ?

Link spre comentariu

pune  o  poza  cu  tranzistoarele  originale  si  incerc  sa  te  ajut  eu ... :rzb ... ai  grija  cum  faci  poza , ca  vreau  sa  se  vada  bine  tot  scrisul...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

stiu  si  eu  sa  citesc , domnule Validae ... chiar  nu  este  cazul  sa-mi  explicati  mie  ce  si  cum  in  domeniul  componentelor  electronice ... poate  inca  nu  ati  aflat , dar  O POZA  FACE  CIT 1000 DE  CUVINTE ...!

asta  este , amice  djdansmart ... daca  vrei  sa  fii  ajutat , atunci  ma  cauti  cu  exact  ce  ti-am  cerut eu ... 

Link spre comentariu

si  eu  astept  o  poza  cu  tranzistorul  original ,  cite  tranzistoare  de  acest  fel  sint  in  total  in  statie  si  o  poza  cu  eticheta  statiei , ca  sa  vad  ce  consum  are  ? mai  departe  ...este  pistol  cu  apa  pt  mine ... :rzb

Link spre comentariu

O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie:

Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul.

Deschideţi aplicaţia din link https://imgur.com/upload

Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,.

După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,.

Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare.

Link spre comentariu

daaaa...vad  ca  il  intereseaza  pe  initiatorul  acestui  topic  sa  isi  rezolve  problema  la  fel  de  mult  cum  ma  intereseaza  pe  mine  acum  sa  devin  popa ...:92 

Link spre comentariu

cite  tranzistoare  din  acestea  marcate  cu  P2-  sint  in  aceasta  statie ...  7  sau  8 sau  mai  multe  ?  poti  sa  raspunzi  MAI  REPEDE :41   la  aceasta  simpla  intrebare , pentru  ca  daca  iar  raspunzi  dupa  2  zile , atunci  eu  imi  declin  oferta  de  a  te  mai  ajuta   si  prefer sa  sparg  niste  seminte  uitindu-ma  pe  TikTok  ?  de  asemenea  , spune-mi  de  citi  amperi  este  siguranta  de  pe  alimentarea  acestei  statii  ?  de  asemenea ,  vreau  o  poza  k  lumea  a  celor  3  tranzistoare  care  se  pot  observa  sub  acel  radiator  in  foto  nr 2  de  la  tine , pt  ca  vreau  sa  vad  ce  scrie  in  acele  cerculete  de  la  mijlocul  capsulelor ... am  o  banuiala despre  fabricantul  real  al  acestor  tranzistoare  si  vreau  sa  mi-o  confirm ...:rzb

Link spre comentariu

vad  ca  ne  invirtim  in  jurul  cozii ... cite  tranzistoare  P2- sint  IN TOTAL   in  aceasta  statie  ?  siguranta  aceea  externa cu  care  a  functionat  statia pina  sa se  arda   ...de  citi  amperi  este ?

Link spre comentariu

Am scris mai sus ca sunt 6 mosfeti pe fiecare invertor. Sunt doua invertoare, fiecare alimenteaza cate un canal audio.

Nu stiu ce siguranta avea, sau daca avea montat asa ceva. Chiar daca e montata..cine stie daca s-au respectat indicatiile (daca exista) producatorului cu privire la valoarea sigurantei!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări