Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Breadboard de alta calitate decat cele chinezesti

zvonacfirst

Postări Recomandate

Va salut.

In schitele mele de proiecte cu Arduino utilizez breadboardul ca mediu de asamblare a componentelor, placutelor, modulelor, senzorilor, etc.

Aceste breadboarduri ar trebui sa fie de foarte mare ajutor oferind o mare flexibilitate, dar de foarte multe ori sunt generatoare de fire de par albe.

Ca urmare am inceput sa caut pe net alternative de calitate mai buna.

Ce breadboard utilizati? Marca/producator, sursa, etc, mi-ar fi de ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

1

• zvonacfirst

1

• cimitavita

1

Top autori în acest subiect

Am breadboarduri făcute în mai multe țări. Chiar dacă tabla din care sunt făcute acele lamele e mai groasă la unele, după un timp stratul de aur se duce și apar probleme. Din cauza asta în loc de breadboard folosesc fire cu mufe la capete asemănătoare celor de la butoanele și ledurile din PC-uri iar piesele le lipsesc pe jumperi tată luate de pe plăci de bază. Dar și aici apar probleme. Unele mufe mamă trebuie desfăcute și arcuite puțin contactele iar la firele care au mufe tată, contactul central se rupe destul de ușor.

La montajele mai pretențioase, folosesc sârmă de cupru de la firele de rețea din care fac un fel de arculețe pe burghie 2, 2,5 și 3 mm (bobinez în jur de 5-6 spire). Terminalele pieselor le bag în interiorul arculețelor și le umplu cu fludor. De multe ori, dacă sunt micuțe, destul de multe din montajele astea rămân definitive și nu mai fac cablaje la ele. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări