Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doua tda7294 in punte pe electronica stereo 322

danijblbass

Postări Recomandate

am si eu o intrebare: cat pot scoate doua TDA7294 in punte pe un transformator de Electronica A350( cred ca asta e statia care scoate min 2*35W, nu ? ) pe o sarcina de 8 ohmi , dar pe 4 ohmi, daca merge ? ma gandesc ca poate e transf prea mic pt 4 ohmi. pun si 2 poze mai jos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cobra

9

• mircea888

5

• danijblbass

5

• Mix

3

Top autori în acest subiect

nu ar fi rau deloc sa te uiti pe datasheet-ul integratului http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/1057.pdf si sa folosesti cu incredere functia SEARCH de pe forum in care scrii TDA7294

PS: la pagina 13 din datasheet (foaia de catalog) o sa gasesti ca impedanta minima in punte e 8 ohmi si ca

With Rl= 8 Ohm, Vs = ?25V the maximum output

power obtainable is 150 W, while with Rl=16

Ohm, Vs = ?35V the maximum Pout is 170 W.

deci atentie la alimentare pentru ca A350 lare, daca nu ma insel, +/-35V deci trebuie rebobinat traful... desi nu cred ca "duce" deci ar trebui alt traf...

mai bine faci amplificatorul cu cate un TDA7294 pe canal si-l poti alimenta din traful ala fara modificari, da' vezi ca sarcina e de 8 ohmi...

Link spre comentariu

am inteles cat poate si ce poate tda-ul, dar nu stiam valorile trafului care a ramas de la amplif Electronica: cati amperi ,ce tensiune si deci nu prea pot sa -mi dau seama de valoarea puterii.nu eu am facut amplificatorul , eu doar l-am cumparat si mi s-a parut slabut.sa zic asa sub 50W :smt009

am gasit si modelul exact electronica amplificator stereo 3220

Link spre comentariu

daca ar fi fost A350(adica amp.2x35w) trafu de alimentare e mai indicat pt. tda-urile tale, pt.ca din poze se vede clar ca e vorba de amp.3220(miniturn). pe vremea lu ceau am avut un miniturn(pt. cateva luni) si la volum sa zic 1/2 sa incalzeau si 2N3055 si trafu.cum zicea si niq ar fi bun un traf. mai (tapan).m-am uitat pe schema la miniturn 3220 si tens. sunt+/-32v.

Link spre comentariu

si cam cat m-ar costa un traf pt ce imi trebuie mie ? de preferat doar sa-l scot pe asta si sa bag "noul "traf fara sa mai modific nimic. si sa si incapa in carcasa asta mica :yawinkle: dar oare puntea redresoare ar face fatza ? :smt039

Link spre comentariu

Ca sa nu mai deschid un alt topic,poate cineva sa posteze legaturile le transformatorul din amplificatorul miniturn 3220,ca nu reusesc sa ii dau de cap,multumesc anticipat :prayer: :smt022 si as putea sa alimentez un tda7294 pe sarcina de 8 ohmi?

Link spre comentariu

Sal eu am avut 3 transformatoare din amplificatoarele 3220 si sunt bune am facut trei amplificatoare diferite din ele parametrile transformatorului sunt urmatoare daca mai aduc aminte: -puterea transformatorului 115w -primar 220v 1347 spire cu CuEm 0.4mm -secundar 2X21V 2x128 spire cu CuEm 1.1mm--prima am folosit pentru subwoof echipat cu tda7294 dar numai una singura ca e prea mica pentru 2 in punte--a doua am rebobinat pentru 2x23v CC pentru un amp. cu 2x tda2050--a trea am folosit 2 ani de zile in camera mea cu un IPA60 stereo(in cutia originala) Traful e bun dar e slabut ,pentru un amp. pentru midrange si twitere ajunge.

Link spre comentariu

multumesc ! am hotarat! daca dau de un traf in jur de 300W o sa imi modific amplif , daca nu il las asa ca merge bine si asa am avut necazuri sambata seara cu o vecina de la 7 ( eu stau la parter ) :supz: zicea ca se aude bassu si nu poate dormi :smt035 multuimesc mult :partyman: pt ajutor :smt039

Link spre comentariu

am realizat tda7294 cu schema postata cu 2 posturi mai sus si iam dat semnal si am legat un difuzor dar nimica oare ii pe mut? sau pe stby?

pai vezi ca in schema ai o borna notata cu STBY, trebuie sa o legi la alimentarea pozitiva ca sa scoti amp-ul din Standby si mute.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări