PaulX Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Buna ziua, Am achizitionat un modul releu 1 CANAL, 3.3V, JQC3F-03VDC-C am incercat pe placa arduino si nu merge la 3.3v - se aprinde led foarte putin, dar nu cupleaza la 5v functioneaza poate cineva da o opinie ? poate fac eu ceva gresit. va multumesc, Paul Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Releul este de 5 V: https://datasheetspdf.com/pdf-file/502140/ETC/JQC-3F/1 Link spre comentariu
digitalelectron Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 (editat) Salut, in primul rand, Arduino (Atmel 3.3V / 5V) nu suporta mai mult de 50mA max pe oricare pini digital (comanda I/O). Daca incerci sa comanzi direct releul nu vei reusi niciodata deoarece releu tau (am cautat ceva echivalent, fata de ce ai prezentat tu) are nevoie de 120mA. https://datasheetspdf.com/pdf-file/720555/Songle/SRD-03VDC-SL-C/1 De aceea se folosesc astfel de shielduri: se alimenteaza separat, iar optocuplorul (dupa model) impreuna cu tranzistorul comanda releul Daca vrei releu care sa suporte comanda direct pe pinii digitali, am si eu la vanzare (de la 3.3V pana la 24V) dar e limitat ca putere, max 1A si max 100V (click poza link produs) Sper sa te ajute informatia --------------------------------------- Edit: deoarece nu ai dat mai multe informatii cum arata fizic releul tau (ai dat detalii, scuze citit repede) posibil sa ai sub forma de shield, uite asa se alimenteaza corect la 5V. Dar atentie pe arduino unde scrie out 3.3V aceea sursa liniara de 3.3V la fel , nu ofera mai mult de 50mA, deci chiar daca alimentezi corect tot nu iti va merge. Va trebui sa faci din 5V de la arduino in 3V ca sa iti mearga releul. Editat Noiembrie 13, 2023 de digitalelectron Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Omul a cumparat "modul", nu releu separat, greseala ce a facut-o e ca a crezut tot ce scrie in descrierea aia ca ar merge la 3,3V alimentare. Merge comandat la 3,3V din arduino sau ce o fi, dar releul trebuie alimentat la 5V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum