dumitrumy Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 (editat) https://www.gfgf.org/GFGF-Schaltplandienst/Panasonic_RXCW30L_sch.pdf https://elektrotanya.com/panasonic_rx-fm15l.pdf/download.html#dl Editat Noiembrie 13, 2023 de dumitrumy Link spre comentariu
sonic11 Postat Noiembrie 13, 2023 Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 Acum 9 ore, validae a spus: Dacă nu-i merge radioul, ce mai face cu amplificatorul ? Etajul final îl poate eventual şi substitui cu un mic integrat audio, dar mai întâi să vadă dacă-i recepţionează ceva.... Și dacă nu merge partea de amplificare ce faci cu radio... Am spus clar sa verifice partea de alimentare apoi amp, dupa ce astea sunt ok poate trece mai departe la modulul radio. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 13, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2023 (editat) Acum 11 ore, ex.escu a spus: Incercati in urmatoarea succesiune : 1.Verificati tensiunea de alimentare, trebuie sa fie 5-6v, cu selectorul de tensiune (daca modelul dvs.are, unele au) pe 240v. 2.Verificati difuzorul , la unele cedeaza firul leonic. 3.Verificati jack-ul de casca, e posibil sa fie oxidat. 4.Verificati, in lumina naturala, daca nu sunt fisuri in placa final sau lipituri reci. 5.Atingeti cu degetul cursorul potentiometrului de volum ,ar trebui sa se auda in difuzor un mic bazait, daca finalul functioneaza; daca nu verificati piesele aferente (finali, rezistenta din emitor, electrolitici defecti) - nu renuntati la finalul cu transformator. 6.Daca finalul functioneaza, se curata cu spray de contact comutatoarele de game. 7.Nu umblati la bobine filtre, aveti grija sa nu se rupa fire. 8.Dupa ce reusiti resuscitarea, se pot inlocui toti electroliticii cu unii similari (nu chinezesti). Aparatul merita putin efort, succes. Multumesc foarte mult pentru sfaturi! Editat Noiembrie 13, 2023 de Kostas1 Link spre comentariu
Marius Nicu Postat Noiembrie 17, 2023 Partajează Postat Noiembrie 17, 2023 La 13.11.2023 la 18:30, fluffy37 a spus: In 25 de ani de audio nu am vazut niciodata un secundar intrerupt. La genul asta de radiouri cade siguranta termica din primar din cauza ca au fost tinute ani in priza. Faceti strap peste siguranta si aparatul va functiona(d.p.v. al alimentarii) Eu am gasit , dupa o viata de lucru in electronica , un secundar intrerupt la un RR Latvia partea de tensiune anodica , l-am desfacut tot Tr de retea sii pe ultimu strat , la sec. era oxidat si intrerupt , secundarul , am facut si poza. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2023 Partajează Postat Noiembrie 18, 2023 La 17.11.2023 la 9:44, Marius Nicu a spus: dupa o viata de lucru in electronica , un secundar intrerupt la un RR Latvia partea de tensiune anodica , Vorbim despre lucruri diferite. Secundar e si ala de la lampi, dar poti sa-l compari la bobinaj cu oricare primar. Ai lucrat putin de ai gasit doar unul... Alta discutie cand se povesteste de secundar la joasa tensiune si sarma groasa. Link spre comentariu
Marius Nicu Postat Noiembrie 26, 2023 Partajează Postat Noiembrie 26, 2023 La 18.11.2023 la 16:46, doru3160 a spus: Vorbim despre lucruri diferite. Secundar e si ala de la lampi, dar poti sa-l compari la bobinaj cu oricare primar. Ai lucrat putin de ai gasit doar unul... Alta discutie cand se povesteste de secundar la joasa tensiune si sarma groasa. Se pare ca vorbesti in necunostinta de cauza !!! Am lucrat sii lucrez de o viata de om in electronica . NU MAI FACE AFIRMATII , CIND NU CUNOSTI oamenii si ADEVARUL ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 26, 2023 Partajează Postat Noiembrie 26, 2023 Acum 3 minute, Marius Nicu a spus: Am lucrat sii lucrez de o viata de om in electronica Să fii sănătos și să mai lucrezi. Link spre comentariu
Marius Nicu Postat Noiembrie 26, 2023 Partajează Postat Noiembrie 26, 2023 Chiar acum, doru3160 a spus: Să fii sănătos și să mai lucrezi. Tot respectu sii admiratia , insa stiu ce vorbesc . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum