Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

power bank aiurit

jojons

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• diaconuliviu

7

• modoran

5

• Bandi Szasz

5

• jojons

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta pare paradox.  Colegul Bandi Szasz a dat un link de pe emag.

Ce am dat eu e tot de pe emag.

Ce a luat el e ok, deci "bisnitarii" is ok, ce poti lua e ca pe ali..deci nu-s Ok.

Nu neg ca tu ai dreptate, multe au capacitati astronomice, gen "liIon 6800mAh" pe un element.

Ideea ar fi sa impartasim cumva surse de incredere.

Link spre comentariu

Bișnițarii de pe eMag vând ce găsesc, ca și pe Ali, azi poate iei ceva ce funcționează, mâine cumperi din același loc același produs și primești cu totul altceva decât trebuie.

Asta e diferență, nu știi niciodată ce cumperi, chiar daca ai mai cumpărat și a mers.

Link spre comentariu

Eu am mers pe premiza ca pachetul de baterii este fabricat de o companie Poloneza https://gares.pl/en/, sansele sa foloseasca celule contrafacute este mult mai mica decat daca as cumpara doar celule separate din surse nesigure cand este bine cunoscut ca se gasesc muuult mai usor celule contrafacute decat un Chinez care sa fi copiat pachetul de baterii celor de la Gares insa nu putem exclude total nici varianta asta. Unde am avut nevoie sa fiu sigur de caliltatea celulelor am luat de la surse de incredere ( in principal TME ) si am dat alea 40-45 de lei / celula dar stiam sigur ca pot calcula durata de viata / perioada de incarcare a device-urile in care au ajuns acele celule. 

Link spre comentariu

A sosit.  Are 990 grame, adica sa spunem peste 45 g/element.

INR 18659-25PG

Unii au un QR pe linga scris, altii nu.

Din ce am gasit par de TenPower, 30 A maxim (in alte datasheeturi scrie 20A), 2500 mAh, 47 grame in datasheet.

Verde le e "camasa". Sper sa fie buni.

Pachetul are 35,6 V

Editat de diaconuliviu
Link spre comentariu

Salut.

Pentru scule/unelte sunt ce trebuie, dar pentru un power bank nu's o alegere buna.

Pentru alimentarea motoarelor e nevoie de acumulatori capabili de curent mare la descarcare, din pacate genul asta de acumulatori au numar mic de reincarcari.

Pentru power bank este recomandat sa se foloseasca acumulatori cu numar mare de reincarcari, iar curentul la descarcare poate sa fie mic (ca exemplu C1-2).

Link spre comentariu

https://www.powerstream.com/p/INR18650-25R-datasheet.pdf

Aici de la pagina 8 pana la pagina 11 sunt grafice cu ciclul de reincarcari. Iar numarul graficele se opresc la 50, 100 si 250 ciclui. Deci dupa 250 cicluri performantele acumulatoriilor sunt mult reduse.

In general acumulatorii care au curent mare de incarcare si descarcare au numar mic de reimcarcarii deoarece temperatura joaca un factor important in longevitatea acumulatoriilor, iar temperatura acumulatoriilor e direct proportionala cu curentul. Plus ca modul de fabricare e diferit intre cele doua "categorii" de acumulatori.

PS: acumulatorii cu C mic de calitate au peste 500 cicluri de incarcare pana cand capacitatea scade la 80%. Multi acumulatori cu C mare au nr de reincarcari dat pana capacitatea scade la 60%.

Editat de stryx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări