Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

power bank aiurit

Postări Recomandate

am cumparat de pe ali o baterie externa de 50 000 mah dar pe produs nu scria nimic nu reusesc sa incarc mai mult de 20 % un telefon si se descarca?2 acumulatori sunt de forma cei albastri nu erau conectati la nimic cei roz au 5 v nici unul nu e inscriptionat cu nimic? as cumpara ceva dar nu stiu ce ca sa tina cat de cat?

IMG_20231109_130453_1.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Caută elemenți model 18650 de 2Ah și pune-i în locul pocnitorilor de acolo.Eventual poti recupera astfel de elemenți din ceva baterii de laptop sau diverse scule cu acumulatori.Ideal ar fi să fie toți identici și in stare bună.Trei bucăți în paralel ar trebui să fie OK...

Referitor la aberația chinezului cu cei 50000mAh  (!!!)..... ce pot să zic ? Trebuie să-i dai chinezului o recenzie pe cinste.Oricum, să nu vă asteptați la ieftinături de calitate..

Link spre comentariu

Ai luat teapa tipic mAh chinezeasca, o celula originala de firma ca din poze ( 18650 ) ajunge la o capacitate maxima de 3200mAh in general, deci ar trebuii sa ai cel putin 17 buc. pentru 50 000mAh. Insa sunt si celule de capacitate mult mai mica sa nu vorbim de cele recuperate de cine stie de unde si bagate in baterii externe cu capacitati aberante. Daca vrei sa-l rezolvi cumperi 6 celule originale de 3200mAh ( samsung, panasonic, sony, etc..) si iti faci un powerbank de 20 000mAh, o celula originala costa cam 35-40 de lei.

Link spre comentariu

Iti recomand altceva, doar daca powerbank-ul e clasic, adica toti elementi sint in paralel si ofera 4.2V ce are o mini sursa step-up de 5V pentru USB, poti sa folosesti de la dezmembrari auto (pe olx) o singura celula de lithium ion si are cam acceasi dimensiune cu powerbank-ul si are mii de miliamperi o sa vezi. Cunosc oameni care asa au facut

CATL-3.7V-7Ah-Lithium-ion-NMC-battery-Ce

Link spre comentariu

In schimb, pericolul de incendiu s-ar putea sa fie egal sau mai mare decat la branduri consacrate(Samsung, Panasonic).

Citat

N-am mai pus eu pe aici povestea rusului care în acumulatori din powerbank "minune" chinezesc a descoperit că unii erau umpluți cu nisip??

Fix cei de aici sunt asa...:rade:

Citat

acumulatori sunt de forma cei albastri nu erau conectati la nimic cei roz au 5 v nici unul nu e inscriptionat cu nimic? as cumpara ceva dar nu stiu ce ca sa tina cat de cat?

Eu am gasit intr-un supermultitester  TC-1 un acumulator "litiu-polimer" care consta in doua foite de plumb(!) intre care se afla o foaie de sugativa imbibata cu acid sulfuric diluat.Ma intrebam de ce se autodescarca dupa 2-3 zile...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări