Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eroare cu senzor TMP75

Bird

Postări Recomandate

...nu e nevoie sa se creasca frecventa de citire. Se citeste, se face media cu cele 7 de dinainte si se afiseaza...

buna idee, nu mam gandit, o sa incerc la un LM75 de al meu ce nu prea il folosesc tocmai ca e instabil
Inteleg ca nu ai mai avut de a face cu moving average. Atasat este un exemplu de implementare a filtrului, exemplu luat din manualul de PicKit2. Ca sa iasa implementarea simpla si rapida sunt acolo niste scamatorii :smt032 din care te poti inspira.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

6

• cirip

4

• XAN77

3

• vsurducan

2

Top autori în acest subiect

OK. De fapt eu nu folosesc moving average (MA) la jucarelele mele :), dar am pus-o pe tapet ptr ca este cel mai usor de inteles. Ceea ce nu imi place mie la MA este ca raspunsul in frecventa are mai multi lobi si in plus mai trebuie sa si memorez ultimele N esantioane => consum de memorie.Eu prefer o formula recursiva care arata cam asa:y[n]=(1-a)*y[n-1]+a*x[n]in care:y[n]=esantionul de iesire (filtrat) curenty[n-1]=esantionul de iesire (filtrat) anteriorx[n]=esantionul de intrare (citit) curenta=o constanta mai mica de 0.5. In general o pun intre 0.001...0.1 Cu cat e mai mica, cu atat filtrarea este mai tzapana, adica frecv de taiere este mai joasa.Ca o smecherie, daca a este o putere negativa a lui 2, inmultirile se transforma in shiftari si calculul este rapid.Spor la lucru! :)Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări