barbulescuorlando Postat Noiembrie 8, 2023 Partajează Postat Noiembrie 8, 2023 (editat) Buna ziua. Într-o boxă Allen hc 15 am gasit o bobină de medii de 3,45 mH cu miez de ferită( cea paralel cu difuzorul- L3) . Ea are un DCR foarte mic ( 0,3ohm) pt ca are sârmă puțină dar întreb: poate fi folosită cu miez de ferită sau ar trebui înlocuită? Mă gândesc că nu ajunge la saturație fiind pe medii unde curentul prin ele este mic Mulțumesc. ALLEN Crossover.pdf Editat Noiembrie 8, 2023 de barbulescuorlando Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 8, 2023 Partajează Postat Noiembrie 8, 2023 Este posibil ca acea "ferita" gasita de dvs in filtru sa fie mai speciala, un soi de pulbere metalica sinterizata care este mai aproape de o fonta decat de o ferita. Nu va recomand sa o spargeti pt a analiza structura interioara Pe de alta parte exista si ferite care functioneaza la cativa kHz. Posibil ca producatorii sa fi folosit din acelea. Oricum, nu cred ca este cazul sa o inlocuiti. Niciodata insa nu este recomandata folosirea in filtre a miezurilor de ferita recuperate - mai ales din surse in comutatie sau alte aparate, cand nu se stie la ce frecvente lucrau. In 99,99% din cazuri acelea sunt ferite care lucreaza la minim 20kHz. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Noiembrie 8, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2023 Am înțeles. Mulțumesc pentru precizări Link spre comentariu
sonic11 Postat Noiembrie 8, 2023 Partajează Postat Noiembrie 8, 2023 Și JBL are obiceiul sa folosească astfel de bobine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum