Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobina cu miez de ferită pe medii

barbulescuorlando

Postări Recomandate

Buna ziua. Într-o boxă Allen hc 15 am gasit o bobină de medii  de 3,45 mH cu miez de ferită( cea paralel cu difuzorul- L3) . Ea are un DCR foarte mic ( 0,3ohm) pt ca are sârmă puțină dar întreb: poate fi folosită cu miez de ferită sau ar trebui înlocuită? Mă gândesc că nu ajunge la saturație fiind pe medii unde curentul prin ele este mic Mulțumesc.

ALLEN Crossover.pdf

allen hc 15.JPG

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• barbulescuorlando

2

• Shambala

1

• sonic11

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este posibil ca acea "ferita" gasita de dvs in filtru sa fie mai speciala, un soi de pulbere metalica sinterizata care este mai aproape de o fonta decat de o ferita. Nu va recomand sa o spargeti pt a analiza structura interioara   :)

Pe de alta parte exista si ferite care functioneaza la cativa kHz.  Posibil ca producatorii sa fi folosit din acelea.

Oricum, nu cred ca este cazul sa o inlocuiti.

Niciodata insa nu este recomandata folosirea in filtre a miezurilor de ferita recuperate - mai ales din surse in comutatie sau alte aparate, cand nu se stie la ce  frecvente lucrau.  In 99,99% din cazuri acelea sunt ferite care lucreaza la minim 20kHz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări