dumitrumy Postat Noiembrie 9, 2023 Partajează Postat Noiembrie 9, 2023 Da, cu tehnologia specifica rezistentelor, curentul este mult mai mic. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Noiembrie 9, 2023 Partajează Postat Noiembrie 9, 2023 Apropo de puterea la Vishay și mărimea capsulei. Link spre comentariu
Ned George Postat Noiembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2023 iIn datasheet zice ca e limitat curentul doar de arderea terminalelor de diametru 0,45mm deci 25A prin aceste terminale nu-mi pare neverosimil. Cam complicat dar fac un test sa vad la ce curent se incalzeste si la ce curent se arde. Complicat in sensul ca am sursa de curent mare doar AC iar shunt + instrument 60A am doar de DC, trebuie deci si redresare de curent mare. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 10, 2023 Partajează Postat Noiembrie 10, 2023 Disipatie inseamna caldura, care caldura trebuie evacuata eficient pentru evitarea supraincalzirii. Exista unele variante de componente ( rezistente ) care in aceeasi capsula pot disipa mai mult ( uneori semnificativ mai mult decat cele comune ), dar asta doar in anumite conditii, deoarece capsula aia in sine n-o sa disipe diferit ( disipatia tine de dimensiuni, nu de compozitie ). Deci da, unele rezistente pot disipa mai mult, dar doar daca le asiguri racire corespunzatoare. La smd-uri e simplu, caldura se disipa in pad-uri de racire ceva mai mari, dar si la THT caldura se poate evacua prin pini catre traseele pcb ceva mai mari proiectate pentru a o prelua si disipa. Altfel, in aceleasi conditii de pcb si schema, o rezistenta 204 care zice ca suporta maxim 250mW se va incalzi fix la fel ca una mai buna care zice ca poate disipa 0,5W. Motivele sunt lesne de inteles. PS: Cati dintre voi folositi o asemenea capsula pentru curenti mai mari de cateva sute de mA? Daca toti veti spune "niciunul", atunci ce sens a avut contradictia asta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum