Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor/tv Samsung V32F390FEW

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 7 minute, bmwh548 a spus:

In luna septembrie nu se puteau identifica nulul si faza la alimentarea unui bec fara ajutor de pe forum si acum depanam surse in comutatie si "placi de baza"? 

Te-ai simtit moldovene ? Da, care este problema ca am intrebat cum sta treaba cu legaturile la lampile led ? Am cerut o parere pentru o mai mare siguranta. Am intrebat asta, pentru ca am vazut, ca pe aplica led, erau notate  toate cele 3 fire, faza, nulul, si nulul de lucru. Ce este asa  ciudat ca m-am informat  daca nu montasem  o aplica led pana acum ?

Editat de Shutter
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Shutter a spus:

Bai desteptule. Iti arat alimentatorul original al televizorului pe care l-am studiat pe internet. Are fix cat iti spun eu, 14 V 3,2 A si 45 W, este modelul samsung bn44-00800b. Eu pe acesta l-am folosit la teste, fix aceste specificatii. Vrei sa iti desenez, bine, o fac. Despre asta este vorba.  Samsung BN44-00800B Power supply 14V 3.22A 100-240V 45W. Asta este originalul. Crede-ma ca am dat aceste detalii de la inceput, chiar si diametrul mufei pe exterior de 6 mm, cu interior de 3,7 mm cu pin pe mijloc, si lungime de 12 mm. Altceva mai doresti ? Cat despre contrazis, nu am contrazis pe nimeni. Omul a intrebat daca sursa de alimentare este separata, iar eu am zis ca este pe placa centrala/principala a televizorului. Poate n-am inteles eu intrebarea, dar nici vorba de contrazicere. Tu ce citesti ?

Da, are alimentator separat ca la monitoare sau laptopuri.

esti prea plin de impresii  sa ma meriti un raspuns,tu nu intelegi nimic din ceea ce am scris dar te dai priceput,unde ai dat tu detalii despre tensiunile sursei inainte sa spun eu ca e de 19v ? tu te ,,intorci in viitor,, si si te astepti ca eu sa raspund in prezent? 

Link spre comentariu
Acum 5 ore, iuliantv a spus:

si dv cum vreti sa reparati monitorul ,daca nu aveti alimentator? daca era centru de reparatii de ce nu a ramas la reparatii monitorul? dv vreti sa va dam noi mura.n gura schimba piesa aia ,fara a face dv minimul necesar ,ceva masuratori,un alimentator de acel gen se mai gaseste sh cu vre.o 50lei,cumparati un alimentator,sau folositi o sursa externa de laborator sau ceva universal ce se incadreaza in parametri ,si dupa aceea reveniti cu ce ati masurat 

nu stiu cine are timp de pierdut sa va ajute in depanare ,fara a avea dv minimul necesar

asta i.am zis si eu ,dar sa suparat ca i.am spus ca e depasit de situatie,si dv il luati la oschiloscop,si verificarea surselor,de dupa cei 14v 3.42a :rade: aveti cam multe asteptari 

Nu l-am luat peste picior. S-a suparat ca nu vrem sa-l ajutam. Eu am vrut sa-l ajut si doar am spus cum as proceda eu. Bine, daca ai suficienta experienta te poti descurca pina la un punct si fara osciloscop dar posibil sa pierzi mai mult imp si eventual sa schibi si piese care nu-s defecte pina gasesti piesele defecte.Eu am vrut sa-i arat cam ce presupune o reparatie si, cum globurile de cristat in care sa poti ghici exact ce piese sa schimbi sint din ce in ce mai rare (am meu tocmai s-a stricat), care este calea de urmat atunci cind nu ai un astfel de glob.

PS: colegi hai sa-i dam mura in gura ce pese sa schimbe si poate dupa ce face poc sau se curenteaza un pic (cam mici sanse la 19V) poate ii trec aerele de mare stiutor.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 5 ore, ionel2000 a spus:

Pune o poza cu alimentatorul sa vedem ce scrie si mufa lui poate am eu asa ceva.Sau poza pe spate la eticheta monitorului.

Am mai vazut la cineva care vindea un astfel de monitor, specificatii, 14 V 3,21A 29W. Asta scrie pe monitor. Alimentatorul nu il mai am, l-am luat de la cineva imprumut pentru proba. Alimentatorul pe care eu l-am folosit era original Samsung de 14V 3.2A 45W.  Mufa  este de 6 mm diametru exterior, cu 3,7 mm interior cu pin central si 12 mm lungime. 

https://imgur.com/xtUCUCi

Editat de Shutter
Link spre comentariu

Atentie la dimensiunile mufei. Am gasit si eu destule alimentatoare, dar pe interior sunt mai mici sau mai mari. Asta este mare, de 4,4 mm. Cea care trebuie, este de 3,7 mm in interior. Nu stiu daca intra fiind mai larga in interior.sau sa aiba joc, etc.

Editat de Shutter
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări