Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Vestel model 17IPS55

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Aceasta sursa este echipata pe partea de backlight cu doua controlere si anume MP3391. Schema nu este de gasit. As dori sa reduc curentul backlight si nu prea sunt sigur cum se face. Ori elimin din rezistoarele care vin din sursa mosfeturilor catre GND, ori maresc rezistenta din pinul 11 ( ISET ) care vine catre GND? Am gasit doar aplicatia controlerului MP3391 si o sa o uploadez. Deci, astept raspunsuri din partea colegilor referitor la procedura de micsorare a curentului backlight.

Multumesc anticipat.

MP3391.PDF

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 6 ore, dan cod a spus:

Eu la vestel măresc rezistenta din Iset. Masor curentul înainte și după schimbare. 

Exact. Nu eram chiar sigur, de aceea am si intrebat. Este vorba aia: daca nu sunt sigur, inainte sa fac prostia, intreb. Am marit rezistorul din pinul 11 ( Iset ) de la 20K la 47K si intr-adevar, a scazut curentul. La marea majoritate a televizoarelor, pentru a scadea curentul, se mareste rezistorul care vine intre sursa mosfetului final backlight catre GND. Unde sunt mai multe rezistoare puse in paralel, se elimina una sau mai multe care au valoarea cea mai mica. La cele echipate cu controlerele din familia MPXXXX ( Vestel ), intr-adevar, se mareste rezistorul din pinul Iset. Eu am intalnit si la un TV China controler din familia MPXXXX si la fel am procedat.

Deci, problema rezolvata. Multumesc mult pentru confirmare. Stima.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări