Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie caroserie inferioara FIAT Punto "rugina"

Postări Recomandate

Acum 16 ore, BRANCA a spus:

Da, din ăsta am luat, și e la fel cu cel de la parkside, doar că folosești motorul de la filetanta. Avand in vedere că tai rar, am zis că nu e cazul să mai cumpăr o sculă independentă care sa adune praf. Am luat numai capul, si pare de calitate. Ce e important la astfel de taieri cu dispozitive electrice, pe traseul de taiat e bine sa fie ceva gras. Nu se uzează dispozitivul, si merge mai ușor. La aluminiu nu se mai lipește. Chiar daca dupa aia muncesti la degresare, eu zic, merită. După zgomot si turația motorului, cea de la parkside pare că e un polizor unghiular mic, cu capul modificat. Nu rup norii, nu faci performanță, dar pt nevoi casnice, eu le gasesc bune sculele de la parkside, mai ales ca raport calitate/preț. Ba unele au devenit nejustificat de scumpe, probabil au văzut in statistici că lumea cumpără. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu e nevoie de tot felul de scule sofisticate....doar un pic de indeminare si rabdare...Referitor la gaurile din podeaua masinii (postate anterior) se fac sabloane un pic mai mari dupa decupajele/ segmentele decupate,se prelucreaza prin indoire (ciocan,patent etc) dupa forma respectiva si se prind initial cu suruburi sau pop-nit ...(daca merge pot fi sudate in puncte )..inainte de fixare se poate face un cordon de etansare/fixare cu chit ....O varianta de reparatie la aripa spate executata cu ceva timp in urma...:rade:

spate1.jpg

spate1-chit.jpg

spate1-sus.jpg

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Eu am o Toyota Rav4 din 95. O țin pentru incursiuni pe dealuri și drumuri forestiere.  E înălțată și consumă benzină cu găleata. 

Se chinuie să rugineasca și nu prea poate. 

Are pe ici colo câte o tentativă,  dar nu cum văd i pozele astea. 

Anul ăsta o tai și o dau la fier vechi.  Nu mai merită să o aduc în mințile ei  dar de mers,  merge. 

Link spre comentariu

Nibbler de la Parkside am insa versiunea pneumatica, taie tabla de 1mm fara probleme si daca il gresezi la timp tine insa e un mare insa, semilunile care le taie daca nu le aduni inteapa de numa, si mai face o porcarie, daca ai tabla subtire de decupat si mergi la viteza cu el marginea apare taiata cu semicercuri, zici ca-i ferestrau, urmarea folosesc de preferinta flex-ul si plasma daca chiar e mult de taiat si material mai gros.

La 99 lei cit am dat pe el nu-mi pare rau dar sa dau 120 lei pe un adaptor la masina de gaurit...scuze, aia nu.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Este vorba de o mare diferenta, o scoti din cutie, o apuci si tai, nu-i vorba de bani sau 20 lei diferenta, una e o scula, alta un adaptor care mai are si o mandrina care se invirte, o masina de gaurit mare, tot ansamblul este neergonomic.

Dar mno, fiecare intelege cum vrea, si asa e bine pentru el.

https://www.lidl.be/p/fr-BE/parkside-grignoteuse-pneumatique/p100263132

Cam asa arata unu care n-are nevoie decit de aer comprimat.

De ala am spus ca merita 99 lei iar adatorul acela in nici un caz nu merita 120lei!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Усилитель a spus:

Inca 5 ani si e OLD timer...eu nu m as grabi sa tai ,si fara sa aiba varsta de 30 de ani ,sunt cautate.....mai intai as incerca ceva anunturi de vanzare... 

O să încerc să dau componente,  dar nu prea am timp de asta.  Mai  e și într-o locație departe de lumea civilizată... 

Jantele și electronica pot prezenta interes. Posibil și faruri,  stopuri,  geamuri. 

Mă gândesc. 

Link spre comentariu

@doru3160

V-am spus cu totul altceva, nu mai insistati cu stupizenia cu mai ieftin, v-am spus doar ca la banii aia puteati lua o scula bunicica nu un adaptor.

Si daca doreati sa va satisfaceti un capriciu puteati sa intrebati si gaseati:

https://www.makita.ro/products/masini-electrice-de-taiat-tabla-prin-forfecare.html

https://www.makita.ro/products/masini-electrice-de-taiat-tabla-prin-poansonare.html

si mai sint multe altele.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 4 ore, doru3160 a spus:

Si când te gândești că pe banii mei am făcut-o și curiozitatea de a incerca o jucarie nouă. 

Se pare ca nu ne intelegem de loc.

Nu banii cheltuiti de dumneavoastra ma intereseaza pe mine ci mizeria care o fac sa ceara atitia bani pe adaptorul ala care e de fapt jumatate dintr-un nibbler.

In rest fiecare face cum crede el, chiar nu vad de ce v-ati ambalat cind am spus ca la banii aia NU, nu-i vorba ca e mai ieftin sau mai scump, e bataie de joc la adresa consumatorului, atit., ca si celalalt adaptor al colegului care a cedat dupa o minina folosire.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Ion_Bumbu a spus:

Nibbler de la Parkside am insa versiunea pneumatica, taie tabla de 1mm fara probleme si daca il gresezi la timp tine insa e un mare insa, semilunile care le taie daca nu le aduni inteapa de numa, si mai face o porcarie, daca ai tabla subtire de decupat si mergi la viteza cu el marginea apare taiata cu semicercuri, zici ca-i ferestrau, urmarea folosesc de preferinta flex-ul si plasma daca chiar e mult de taiat si material mai gros.

La 99 lei cit am dat pe el nu-mi pare rau dar sa dau 120 lei pe un adaptor la masina de gaurit...scuze, aia nu.

Acum 6 ore, doru3160 a spus:

Da să-mi trag una, si să mă și doară. E și mare diferența, cu 20 lei traiam o lună. Ca sa nu zic ca a fost mai puțin de 120, care probabil e prețul actual. Dar chiar si asa, cu diferența de 20 lei mi-am bagat unghia in gât când am auzit că se putea mai ieftin. :rade:

Va rog mai cititi o data totul si sa-mi spuneti cine exagereaza si unde-i exagerarea.

Vi se pare un raspuns normal la ceea ce am spus?

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Mai merită reparată o coaja din asta? Intreb pt ca de la vechea dacie, nu am mai prins miros de sudură si chit slefuit. Si de fapt, de la prima dacie, 1100 care mi-a fost draga si am cârpit-o până m-am săturat. Pe urmă daciile le-am ales pe criteriu eliminatoriu de rugină. Când am trecut la capitaliste, am crezut ca astea-s imune, dar am vazut cancere mai urâte decât văzusem la ale noastre. Dar credeam ca din cauza manoperei si materialelor scumpe, nu mai rentează asemenea reparații de anvergură. Vad ca incet, incet, revin vechile obiceiuri. Acuși vedem intre blocuri caroserii pe o parte, sprijinite pe anvelope uzate, si gașca de cartier antifonand de zor. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări