digitalelectron Postat Octombrie 31, 2023 Partajează Postat Octombrie 31, 2023 (editat) Descriere 6-60V - 25A Lithium Ion Battery UPS Adapter Controller pretul in link: https://www.publi24.ro/anunturi/?q=al3x+p51ct Adaptor *orice baterie lithium la *orice UPS cu baterie de plumb cu control tensiune intre 6-60V cu precizie de 0.1V cu max 25A, independent de setarile sau tipul UPS-ului. La acest controler se poate seta parametri de incarcare la ce tensiune se doreste oprirea automata incarcare dar tine bateria cuplata la UPS (nu da eroare) Consumator (sarcina) maxima: - max 500VA cu baterie la 12V - max 750VA cu baterie la 18V - max 1000VA cu baterie la 24V - max 1500VA cu baterie la 36V - max 2000VA cu baterie la 48V Nota: puterea sarcinii UPS este limitata de curentul max 25A al acestui controler Specificatii: - Produs cu carcasa - alimentare: 6-60V - plaja de lucru 6-60V - curent max: 25A - schema de conectare in poze Setare rapida parametri (fara timer): - Se apasa 2 sec pe SETUP apoi apare un meniu (blink) - apasarea scurta pe SETUP (click) navigare prin meniu - dupa selectie meniu Setare prag de sus (up), se alege tensiunea dorita din sageti UP / DOWN - dupa selectie meniu Setare prag de jos (dn), se alege tensiunea dorita din sageti UP / DOWN - apoi salvarea se face apasand SETUP 2 sec si gata - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Livrare in Bucuresti si in tara: https://digitalelectron.wordpress.com/livrare/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Prezentare Versiunea V0 - este deja in functiune de 1 an de zile flawless (detalii proiect in acest thread) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Prezentare Versiunea V1 - in prezent la vanzare - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Cum a plecat dezvoltarea proiectului: Cerinte - UPS sa tina 3h - sarcina 100W in 230VAC: - 1x PC (laptop etc) - 1x Modem 4G-5G (telefon etc) - 1x lampa birou (led) Solutie: - am avut un UPS prin casa uitat de peste 10 ani de zile (de cand era emag in grozavesti) de 500VA. - am facut o baterie de aprox 480-500Wh de 12.6V avand 3S16P (stim protectii, testari etc). - curentul max de incarcare default este de aprox 1A - tensiune maxima pe UPS (undeva la 13.8V de aceea am nevoie de acest controler sa opreasca incarcarea dar sa tina cuplata bateria de aici frumuseatea solutiei mele) Rezultat: - testat sarcina fixa (rezistenta) de 100W in AC (un ciocan de lipit mare) si UPS-ul a tinut 2h si 55m - curentul max tras din acumulator de Litiu a fost de 11A, fiind 16P ar venit cam 0.7A / cell discharging, aproximativ 0.2..0.3C - Desi ar fi trebuit sa ma tina mai mult, stiind ca bateria are aprox 500Wh, chiar daca BMS-ul bateriei lithiu ar fi lasat sa se duca sub 10V, UPS nu prea e de acord (Pb la 10.5V e muci) si in plus cotrolerul a fost setat sa faca un float de incarcare baterie intre 12.0V si 12.3V fata de max 12.6V. Astfel bateria sta mereu incarcata intre 80-90% - viata mare Editat Octombrie 31, 2023 de digitalelectron update Link spre comentariu
digitalelectron Postat Noiembrie 1, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2023 Completari: Solutia propusa de mine este o adaptare la *orice baterie de litiu la *orice UPS, adica nu va obliga nimeni sa puneti NMC sa riscati foc in 0.00x% din cazuri (nici fabrica nu poate garanta) puneti direct, lifepo4, titanate sau acum ultimul racnet sodium (NIBs sau SIB) si gata. PS: mai sint si solid state siliciu si tot asa. * steluta reprezinta 0.01% ce nu cunosc sau sint baterii cu particularitati, nu le stiu pe toate nu sint Mafalda Link spre comentariu
digitalelectron Postat Noiembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2023 (editat) Update la acest proiect: Am avut situatii cand tensiunea maxima a UPS-ului depasea tensiunea maxima a bateriei lithiu (NMC, cred ca la lifep04 nu depaseste) de ex la 12.6V NMC, da atunci nu ai cum si trebuie sa folosesti acest controler. A doua situatie la un baiat avea UPS de 24V si a pus NMC - 7S adica max 29.4V dar supriza UPS avea tensiunea maxima 27.5V deci in acest caz nu e nevoie de acest controler. Doar ca in cazul lui, bateria (determinat de voltaj max UPS) se incarca pana la aprox 70-80% Ceea ce intr-un fel e bine viata lunga la utilizare. Daca vreti sa puneti 6S adica max 25.2V, da atunci e nevoie de un controler. Concluzie: Daca configuratia bateriei ce o cumparati / construiti e sub tensiunea max UPS nu aveti nevoie de acest controler si puteti sa va bazati doar pe BMS (daca apare un spike ceva de genul, desi nu e cazul) fara probleme (sa vedeti ca nu am interese ascunse doar sa vand, ceea ce v-am spus poate avea un efect negativ, dar prefer sa va spun adevarul) Editat Noiembrie 9, 2023 de digitalelectron Link spre comentariu
digitalelectron Postat Luni la 07:04 Autor Partajează Postat Luni la 07:04 Salut, revin cu un update, se pot face la cerere astfel de automatizari la curenti de pana la 200A Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum