Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6-60V - 25A Lithium Ion Battery UPS Adapter Controller 12V, 18V, 24V, 36V, 48V

digitalelectron

Postări Recomandate

Descriere

6-60V - 25A Lithium Ion Battery UPS Adapter Controller

pretul in link: https://www.publi24.ro/anunturi/?q=al3x+p51ct

Adaptor *orice baterie lithium la *orice UPS cu baterie de plumb cu control tensiune intre 6-60V cu precizie de 0.1V cu max 25A, independent de setarile sau tipul UPS-ului. La acest controler se poate seta parametri de incarcare la ce tensiune se doreste oprirea automata incarcare dar tine bateria cuplata la UPS (nu da eroare)

Consumator (sarcina) maxima:
- max 500VA cu baterie la 12V
- max 750VA cu baterie la 18V
- max 1000VA cu baterie la 24V
- max 1500VA cu baterie la 36V
- max 2000VA cu baterie la 48V

Nota: puterea sarcinii UPS este limitata de curentul max 25A al acestui controler

Specificatii:
- Produs cu carcasa
- alimentare: 6-60V
- plaja de lucru 6-60V
- curent max: 25A
- schema de conectare in poze

Setare rapida parametri (fara timer):
- Se apasa 2 sec pe SETUP apoi apare un meniu (blink)
- apasarea scurta pe SETUP (click) navigare prin meniu
- dupa selectie meniu Setare prag de sus (up), se alege tensiunea dorita din sageti UP / DOWN
- dupa selectie meniu Setare prag de jos (dn), se alege tensiunea dorita din sageti UP / DOWN
- apoi salvarea se face apasand SETUP 2 sec si gata

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Livrare in Bucuresti si in tara:

https://digitalelectron.wordpress.com/livrare/

Prezentare Versiunea V0 - este deja in functiune de 1 an de zile flawless

(detalii proiect in acest thread)

Prezentare Versiunea V1 - in prezent la vanzare

81147a56c855b1af0784302c1b681fc31.jpg

95f2b66ae5fb574296d34a99547d3993.jpg

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -d1bd50b87b00d3bec6f55b7553df8f641.jpg

Cum a plecat dezvoltarea proiectului:

Cerinte - UPS sa tina 3h - sarcina 100W in 230VAC: 

- 1x PC (laptop etc)

- 1x Modem 4G-5G (telefon etc)

- 1x lampa birou (led)

Solutie:

- am avut un UPS prin casa uitat de peste 10 ani de zile (de cand era emag in grozavesti) de 500VA.

- am facut o baterie de aprox 480-500Wh de 12.6V avand 3S16P (stim protectii, testari etc).

- curentul max de incarcare default este de aprox 1A

- tensiune maxima pe UPS (undeva la 13.8V de aceea am nevoie de acest controler sa opreasca incarcarea dar sa tina cuplata bateria de aici frumuseatea solutiei mele)

Rezultat:

- testat sarcina fixa (rezistenta) de 100W in AC (un ciocan de lipit mare) si UPS-ul a tinut 2h si 55m

- curentul max tras din acumulator de Litiu a fost de 11A, fiind 16P ar venit cam 0.7A / cell discharging, aproximativ 0.2..0.3C

- Desi ar fi trebuit sa ma tina mai mult, stiind ca bateria are aprox 500Wh, chiar daca BMS-ul bateriei lithiu ar fi lasat sa se duca sub 10V, UPS nu prea e de acord (Pb la 10.5V e muci) si in plus cotrolerul a fost setat sa faca un float de incarcare baterie intre 12.0V si 12.3V fata de max 12.6V. Astfel bateria sta mereu incarcata intre 80-90% - viata mare

Editat de digitalelectron
update
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• digitalelectron

6

Completari:

Solutia propusa de mine este o adaptare la *orice baterie de litiu la *orice UPS, adica nu va obliga nimeni sa puneti NMC sa riscati foc in 0.00x% din cazuri (nici fabrica nu poate garanta) puneti direct, lifepo4, titanate sau acum ultimul racnet sodium (NIBs sau SIB) si gata. 

PS: mai sint si solid state siliciu si tot asa.

* steluta reprezinta 0.01% ce nu cunosc sau sint baterii cu particularitati, nu le stiu pe toate nu sint Mafalda

Link spre comentariu

Update la acest proiect:

Am avut situatii cand tensiunea maxima a UPS-ului depasea tensiunea maxima a bateriei lithiu (NMC, cred ca la lifep04 nu depaseste) de ex la 12.6V  NMC, da atunci nu ai cum si trebuie sa folosesti acest controler.

A doua situatie la un baiat avea UPS de 24V si a pus NMC - 7S adica max 29.4V dar supriza UPS avea tensiunea maxima 27.5V deci in acest caz nu e nevoie de acest controler. Doar ca in cazul lui, bateria (determinat de voltaj max UPS) se incarca pana la aprox 70-80% Ceea ce intr-un fel e bine viata lunga la utilizare. Daca vreti sa puneti 6S adica max 25.2V, da atunci e nevoie de un controler.

Concluzie: Daca configuratia bateriei ce o cumparati / construiti e sub tensiunea max UPS nu aveti nevoie de acest controler si puteti sa va bazati doar pe BMS (daca apare un spike ceva de genul, desi nu e cazul) fara probleme

(sa vedeti ca nu am interese ascunse doar sa vand, ceea ce v-am spus poate avea un efect negativ, dar prefer sa va spun adevarul)

Editat de digitalelectron
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări