Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accesorii masa sudura

djvas

Postări Recomandate

As vrea sa cumpar niste cleme (menghine ) pentru masa de sudura cu gauri de 16. 

Ceva in genul asta :

https://www.weld-tables.macindustries.co.uk/collections/piher-clamps/products/mac-strong-150mm-300mm-t-handle-16d-fixture-table-weld-clamp-welding?variant=40661213020365

Pe piata din RO nu prea am gasit si daca am gasit nu sunt pe stoc sau preturile sunt astronomice.

Aveti vreo recomandare RO sau UE pentru asha ceva ?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

6

• Ion_Bumbu

5

• BRANCA

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu cumpar de acolo inca  deoarece as dori sa le iau pe persoana juridica. Din UK iau doar pe persoana fizica cu livrare la fratele meu rezident acolo. Nu am chef sa ma complic cu formalitati vamale pentru cateva sute de lire.

Link spre comentariu

Am luat si varianta asta in calcul. Probabil ca in prima faza asha am sa procedez. Mai ales ca sunt incepator in sudura.

De asemenea am vazut ca oferta de mese de sudura la noi in tara este foarte mica.... de aceea am decis sa o construiesc singur. Nu se foloseste asha ceva la noi ? 

Link spre comentariu

Astea sunt relativ acceptabile la unicate...Afară se folosesc curent cleme reglabile cu autoblocare pentru serie mică.La serie mare pot fi chiar cleme hidraulice.

Ceva mecanic, se vede în link.

https://weldtables.com/collections/clamps-accessories

Mai caută pe net şi dispozitive magnetice care pot fi utile.

În timp poți să-ți faci singur dispozitive de fixare,inspirându-te de pe net...

Link spre comentariu

Fiecare foloseste cam ce-i convine la lucrarile lui, masa de genul prezentat o folosesc firmele, noi amatorii...ce putem sa adaptam.

Eu am o "masa" facuta din profile pe care prind cu usurinta piesele cu niste cleme C.

Daca este prea mare piesa am un suport H din profile de 40x60x3mm drept care rezista la cadre gen porti rame, etc.

Piesele mici care necesita precizie le prind pe o placa de otel de 16mm tot cu cleme C.

https://www.seleron.ro/constructii-si-reparatii/articole-pentru-tamplarie/cleme/menghina-tip-c-5-yt-64254.html

Masa aia ce o doriti este pentru suduri de precizie.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

E gata masa de sudura low cost ... "blatul" este debitat laser si are dimensiunea de 1200x800mm, gros de 8mm.

Bolturile sunt facute de un prieten , iar clemele le-am facut din menghine ieftine taiate si sudate peste bolturi. 

Pret total aproximativ 1500 RON.

Mai trebuie schimbate suruburile care tin blatul cu unele ingropate dar momentan mi-a fost lene sa le comand.

Am fugit de sudura toata viata dar anul trecut a devenit o necesitate !

IMG_20240110_173854459 (Copy).jpg

IMG_20240110_173903264 (Copy).jpg

Editat de djvas
Link spre comentariu

Fain atelier,faina lucrare. Vad acolo un Bester,peste dulapul de scule,este un Mig-Mag+ MMA?

Trebuie să aveți un sistem de ventilare bun in atelierul ăla,mai ales pentru lucrări de sudura și debitare plasma 

Link spre comentariu

La plasma trebuie ventilat foarte bine desi pa prima vedere ai zica ca nu-i nevoie.

Dupa cele doua inchizatori de pe laterala pare a fi MIG/MAG-ul de la Bester.

Link spre comentariu

Da, este un Bester 190C. Butelie 100% CO2 "imprumutata" de la bar. Eu sudez exclusiv MIG dar as vrea sa mi comand si kitul de TIG pentru el. 

De obicei lucrarile de debitare , polizare si tot ce implica mizerie si miros le fac afara dar in perioada asta mai greu...

Din acest motiv masa a fost facuta din start cu roti.

Din pacate si eu stau destul de rau cu spatiul ...si nu am loc pentru cate mi as dori. 

Plasma nu am si nici nu mi trebuie. Daca am ceva mai complex de debitat o fac la laser. 

Editat de djvas
Link spre comentariu

Felicitări, domnule @djvas!

Din ce se vede, sunteți un adevărat meseriaș și gospodar! (Dacă aș fi eu măcar la un sfert din valoarea unor oameni ca d-voastră)...

Să vă fie de folos și să realizați lucrări cât mai bune!    ...Foarte mult îmi place atelierul d-voastră.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări