Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot picatura wc

vldstefan

Postări Recomandate

Bună ziua. In urma montării un set de toaleta (wc+rezervor) se aude un zgomot :pic pic", ca atunci când cade câte o picatura. Zgomotul pare sa se aude din vasul de wc, nu din rezervor. Totodată din rezervor curge un firicel insesizabil de apa, poate sa fie din cauza asta acel zgomot? Mulțumesc 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

3

• validae

3

• TestPoint

2

• vldstefan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verificați poziționarea supapei (garniturii de cauciuc) ce blochează apa în rezervor, fiindcă  nu etanșează corect și astfel se scurge permanent apă din rezervor. Ca urmare periodic rezervorul trebuie completat și pentru asta flotorul slăbește supapa de alimentare, care nu se deschide complet și brusc, așa cum o face când tragi apa manual.Picăturile pot proveni chiar de la supapa de alimentare a rezervorului, sau de la apa ce se scurge din vas și se prelinge pe buza interioară a vasului, picurând în ,,gâtul de lebădă,, care are o cantitate constantă de apă.Am avut o problemă similară și am rezolvat-o înlocuind complet sistemul de evacuare a rezervorului.Primul mecanism era prost construit și pierdea permanent apă, iar la prețurile de acum ale apei nu poți lăsa să se piardă aiurea metri cubi de apă din scurgeri necontrolate...

Link spre comentariu
La 27.10.2023 la 16:43, vldstefan a spus:

Bună ziua. In urma montării un set de toaleta (wc+rezervor) se aude un zgomot :pic pic", ca atunci când cade câte o picatura. Zgomotul pare sa se aude din vasul de wc, nu din rezervor. Totodată din rezervor curge un firicel insesizabil de apa, poate sa fie din cauza asta acel zgomot? Mulțumesc 

Garnitura montata rau sau proasta din fabrica.

Verifica si daca e cazul se inlocuieste.

1.jpg

Link spre comentariu

Mira'm-aş să găseşti garnitură...De la intrarea apei în rezervor e,deoarece se pierde la mecanismul de golire.

Aş zice că find lucru nou există posibilitatea ca rezervorul să nu fie orizontal,respectiv mecanismul de golire să nu fie perpendicular pe bază.

Deci trebuie verificat cu nivela.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
La 29.10.2023 la 17:23, BRANCA a spus:

Mira'm-aş să găseşti garnitură...De la intrarea apei în rezervor e,deoarece se pierde la mecanismul de golire.

Aş zice că find lucru nou există posibilitatea ca rezervorul să nu fie orizontal,respectiv mecanismul de golire să nu fie perpendicular pe bază.

Deci trebuie verificat cu nivela.

"Zgomotul pare sa se aude din vasul de wc, nu din rezervor. Totodată din rezervor curge un firicel insesizabil de apa" asta a spus userul .

De la intrarea apei în rezervor e..deoarece se pierde la mecanismul de golire.

Ce treaba are cu intrarea apei in rezervor? daca pierde pe la mecanismul de golire,pe unde se scurge acel firicel de apa in vasul de toaleta?

Mira'm-aş să găseşti garnitură

Acolo exista o garnitura de cauciuc  si exact pentru asta este...inchiderea scurgerii apei din rezervor, catre vas.

există posibilitatea ca rezervorul să nu fie orizontal,respectiv mecanismul de golire să nu fie perpendicular pe bază.

Doar daca cumva a fost montat in curte afara, sub un brad.

In rest .nici o treaba..

Link spre comentariu

TestPoint.Ai instalat sau reparat un vas wc la viața ta?Eu am la activ peste 20-30,că am mai instalat/reparat pro bono la prieteni şi rude!

Am impresia că nu înțelegi limba română!Păi dacă pierde apă la mecanismul de golire după un timp nu dă plutitorul drumul la intrare?Find debit f mic se aud cum cad picăturile în bazin!

Am întâlnit situația de n ori.

Iar cu instalarea să nu ştii că trebuie să fie orizontal vasul...

Ai schimbat tu la astea noi garnituri pe intrare apă?Mira'm-aş!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am aceasta problema de zgomot picătură apa și firicel insesizabil care curge la un wc Grohe. Cum pot rezolva? Wc ul este nou dar a stat câteva luni cam nefolosit... Cum pot rezolva? 

Link spre comentariu

trebuie stabilit cine e de vina flotorul sau garnitura de la sarmatura de golire ,pentru asta cu rezervorul plin se opreste robinetul de alimentare si se observa daca mai este acel"firicel"

Link spre comentariu

Corect manolo.În mod normal dacă nu etanşează pe intrare ar trebui să crească nivelul în vas până la nivelul de preaplin al armăturii de golire.

Uzual însă armătura de golire nu etanşează bine şi flotorul mai scapă puțină apă de completare periodic.Am întâlnit chestia asta de multe ori...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări