Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modulatia in banda de baza

Postări Recomandate

Am de realizat un proiect cotinand un modulator si un demodulator conectate intre ele printr-un canal ZAGA. Este vorba despre generarea si modularea/demodularea unui semnal QPSK, dar lucrand in banda de baza, fara purtatoare. Ideea e ca nu stiu cum pot sa modulez un semnal fara purtatoare, in banda de baza. Ce presupune? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 27.10.2023 la 3:34, daniel1111 a spus:

Am de realizat un proiect

Salut,

Probabil ca postul e abandonat deja. Totusi, nu e clar in ce fel trebuie realizat. Practic sau o simulare? Abordarile sunt diferite. In lipsa detaliilor, uite o poza generata in urma unei simulari Matlab pentru partea de emisie si insumarea zgomotului. Asa ceva te intereseaza? Termenul consacrat pentru "ZAGA" este "AWGN". :)

elforum_QPSK.thumb.JPG.c4812e154681bfb18377788a3811107b.JPG

Link spre comentariu

Cred ca e vorba de un proiect de scoala (facultate) si presupun ca e vorba de simulare in Matlab (sau modelare in software Python, C, C++ in functie de preferinte/cunostinte)

M-as mira sa fie vorba de ceva practic, dar recunosc ca m-am gandit cum l-as face practic pe FPGA cu un DDS la care cei doi biti (din I & Q) moduleaza faza prin incocuirea bitilor MSB din acumulatorul de faza (evident cei doi biti I&Q trebuie sa fie sincronzati cu clock-ul DDS-ului. Tema de cercetare pentru noptile lungio de iarna.

s-auzim numai de bine

RR

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări