daniel1111 Postat Octombrie 27, 2023 Partajează Postat Octombrie 27, 2023 Am de realizat un proiect cotinand un modulator si un demodulator conectate intre ele printr-un canal ZAGA. Este vorba despre generarea si modularea/demodularea unui semnal QPSK, dar lucrand in banda de baza, fara purtatoare. Ideea e ca nu stiu cum pot sa modulez un semnal fara purtatoare, in banda de baza. Ce presupune? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
gigimargaus Postat Octombrie 28, 2023 Partajează Postat Octombrie 28, 2023 (editat) Ce e aia "canal ZAGA"? Editat Octombrie 28, 2023 de gigimargaus Link spre comentariu
daniel1111 Postat Octombrie 31, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2023 Zgomot alb gausian aditiv Link spre comentariu
gigimargaus Postat Noiembrie 1, 2023 Partajează Postat Noiembrie 1, 2023 Acum 16 ore, antemir a spus: Citește despre modul in care sunt transmise semnale in cazul televiziunii digitale prin cablu. Acesta este un exemplu de transmitere in banda de bază, fără purtătoare. ???!!!! Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 3, 2023 Partajează Postat Noiembrie 3, 2023 La 27.10.2023 la 3:34, daniel1111 a spus: Am de realizat un proiect Salut, Probabil ca postul e abandonat deja. Totusi, nu e clar in ce fel trebuie realizat. Practic sau o simulare? Abordarile sunt diferite. In lipsa detaliilor, uite o poza generata in urma unei simulari Matlab pentru partea de emisie si insumarea zgomotului. Asa ceva te intereseaza? Termenul consacrat pentru "ZAGA" este "AWGN". Link spre comentariu
roadrunner Postat Noiembrie 5, 2023 Partajează Postat Noiembrie 5, 2023 Cred ca e vorba de un proiect de scoala (facultate) si presupun ca e vorba de simulare in Matlab (sau modelare in software Python, C, C++ in functie de preferinte/cunostinte) M-as mira sa fie vorba de ceva practic, dar recunosc ca m-am gandit cum l-as face practic pe FPGA cu un DDS la care cei doi biti (din I & Q) moduleaza faza prin incocuirea bitilor MSB din acumulatorul de faza (evident cei doi biti I&Q trebuie sa fie sincronzati cu clock-ul DDS-ului. Tema de cercetare pentru noptile lungio de iarna. s-auzim numai de bine RR Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 5, 2023 Partajează Postat Noiembrie 5, 2023 Modulatie AMI sau dupa necesitati HDB3. Link spre comentariu
daniel1111 Postat Noiembrie 5, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2023 @ciripDa, este vorba de implementare in matlab. Am reusit sa-l termin. Multumesc! https://ibb.co/SB0mZgy Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum