Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modulatia in banda de baza

daniel1111

Postări Recomandate

Am de realizat un proiect cotinand un modulator si un demodulator conectate intre ele printr-un canal ZAGA. Este vorba despre generarea si modularea/demodularea unui semnal QPSK, dar lucrand in banda de baza, fara purtatoare. Ideea e ca nu stiu cum pot sa modulez un semnal fara purtatoare, in banda de baza. Ce presupune? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel1111

3

• gigimargaus

2

• cirip

1

• roadrunner

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 16 ore, antemir a spus:

Citește despre modul in care sunt transmise semnale in cazul televiziunii digitale prin cablu.
Acesta este un exemplu de transmitere in banda de bază, fără purtătoare.

???!!!!

Link spre comentariu
La 27.10.2023 la 3:34, daniel1111 a spus:

Am de realizat un proiect

Salut,

Probabil ca postul e abandonat deja. Totusi, nu e clar in ce fel trebuie realizat. Practic sau o simulare? Abordarile sunt diferite. In lipsa detaliilor, uite o poza generata in urma unei simulari Matlab pentru partea de emisie si insumarea zgomotului. Asa ceva te intereseaza? Termenul consacrat pentru "ZAGA" este "AWGN". :)

elforum_QPSK.thumb.JPG.c4812e154681bfb18377788a3811107b.JPG

Link spre comentariu

Cred ca e vorba de un proiect de scoala (facultate) si presupun ca e vorba de simulare in Matlab (sau modelare in software Python, C, C++ in functie de preferinte/cunostinte)

M-as mira sa fie vorba de ceva practic, dar recunosc ca m-am gandit cum l-as face practic pe FPGA cu un DDS la care cei doi biti (din I & Q) moduleaza faza prin incocuirea bitilor MSB din acumulatorul de faza (evident cei doi biti I&Q trebuie sa fie sincronzati cu clock-ul DDS-ului. Tema de cercetare pentru noptile lungio de iarna.

s-auzim numai de bine

RR

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări