Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar osciloscop digital ( Rigol sau Siglent )

MirceaL

Postări Recomandate

Salutare, 

Sunt nou in zona asta si doresc sa invat si as dori sa imi cumpar un osciloscop digital pentru mini labul meu.

Am cautat in stanga si in dreapta si am zis ca caut si aici:

Are cineva de vanzare / sau stie unde as putea gasi un osciloscop digital de calitate ? Caut marci robuste cum ar fi Siglent sau Rigol si preferabil 4 porturi.

Sau puteti sa imi recomandati si alte marci ... ?

As dori sa gasesc ceva second dar in stare buna pentru ca bugetul este un factor important.

Multumesc si o zi frumoasa

Mircea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Găsești aici ceva bun:

https://www.elforum.info/topic/158771-osciloscop-rigol-ds1054z-4-canale/#comment-2178439

Din punctul meu de vedere Rigol-ul ala are o interfața cu utilizatorul (GUI, butoane ...) excelenta fata de alți producători sau poate m-am învățat eu cu el. Am unul identic si nu mă îndur sa-l dau deși am cumpărat ceva puțin mai bun dar care ... parca e mai "incomod".

Daca bugetul e un factor decisiv atunci fie încerci sa negociezi fie mai aștepți sau cauți ceva cu doua canale.

Link spre comentariu

Am DS1054Z si este foarte ok, foarte complet si usor de folosit, deci il recomand.

Totusi daca bugetul o permite, si tinand cont ca intre DHO800 si DS1054Z nu-i diferenta foarte mare de pret, atunci desigur este recomandabil cel nou, DHO800, pe langa rezolutia de 12b ( ridica mult nivelul de performanta ), are si touch si e un format mai mic, ocupa spatiu mai redus pe masa.

Vezi totusi pentru lamurire review-uri online despre ele ( recomand cele de la EEVblog ).

Link spre comentariu

Daca va intereseaza si domeniul de surse in comutatie recomand sa luati siglent, au functie de Bode plot, mai e nevoie de generator de semnal (tot siglent evident) si un transformator de injectie. La tensiuni mici merge direct masuratoarea, pentru tensiuni mai mari aveti nevoie si de sonde diferentiale. 

Aici e o nota de aplicatie pentru ce am zis https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.batronix.com/files/Siglent/Oszilloskope/SDS1000X-E/SDS1000X-E-BodePlotII.pdf&ved=2ahUKEwinmafA9pWCAxUUhv0HHf66B14QFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw1892HbU1OFs_jMcVTCWJIO

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Craciun a spus:

Salut,

Eu cred ca atat ajunge daca il iei de acolo, eu de ex. am luat ceva de pe amazon care e in afara UE si mi-a venit la pretul specificat pe site.

Am prin si eu acum 3 saptamani o comanda de pe ebay.com de 98$ care a ajuns fara sa fie vamuita dar eu stiu daca merge ulcioru' de mai multe ori la apa? :scarpin

Dar sa ma vamuiasca pentru 299$ ... nu-mi convine. 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, modoran a spus:

Din SUA normal că se adaugă TVA, taxe vamale și transport, asta daca trimit aia in Europa, că nu prea cred, sunt împărțiți pe zone geografice.

Taci bre, tu tii cu ursu'? :rade:

Astept poate se baga cineva mai curaj sa comande la 299$ si daca confirma ca este pretul final ma bag si eu! :rzb

P.S. Eu confirm ca am scapat de vamuiala la comanda de pe ebay.com. Sincer m-am mirat dar ... mi-a convenit! :dffe

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări