Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de masurat volume cu ultrasunete/laser

Untold

Postări Recomandate

Va salut.

Am de facut o imbunatatire la munca, mai exact se da un bazin cu un volum de x mc, in care, periodic se varsa un lichid/semilichid, mai exact deseuri petroliere. La nivelul de sus as vrea sa montez un aparat care sa-mi indice in permanenta volumul ramas in bazin. M-am uitat pe net, dar nu prea m-am edificat. Imi trebuie un aparat care sa imi arate in permanenta voluml de lichid/fluid ramas in bazin, fara a fi necesara apasarea unui buton de pe aparat. Apoi, urmeaza transmiterea la distanta a acestei informatii: pe net (pe telefon, laptop, etc.) Mentionez ca exista retea locala de internet WiFi. 

Orice sugestie e binevenita.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

3

• Ion_Bumbu

2

• Barbu Paul

1

• Viorel A

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu e clar daca vreti sa gasiti un aparat deja construit care sa faca acest lucru sau doriti sa-l construiti. Pentru cazul 2 ati putea utiliza un senzor ToF(Time-of-Flight) conectat la un ESP8266 sau ESP32 care sa masoare periodic distanta pana la lichidul respectiv. Afisarea datelor poate fi facuta intr-o pagina web sa datele pot fi trimise catre un server si afisate de acolo.

Link spre comentariu

Ar fi ambele variante valabile...cea de-a doua cu esp8266 nu prea imi e la indemana, ca nu stiu programare...dar poate as gasi un prieten sa ma ajute cu asta...Cel mai bine insa ar fi o scula gata facuta.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări