Geox Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Salut. Într-o clonă chinezească de motor Honda sunt inserate două bobine dintre care una este pentru încarcarea acumulator 12 V DC (ieșire un fir) și cealaltă pentru faruri 6-8 V AC (ieșire cu două fire). Mă interesează un regulator tensiune /releu încărcare care să gestioneze aceste două circuite. Merci. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Păi ce tensiune are becul de far ? E posibil ca tensiunea bateriei să fie 12V și a farului mai mică ? Fiind alternator de motoscuter, reglajul tensiunii se face după alte criterii decât la auto.Vezi că există scheme de regulatoare moto și pe forum dar și pe net.Deși cred că mai simplu e să cumperi unul de-a gata, ieși mai ieftin. https://www.google.com/search?sca_esv=573896841&sxsrf=AM9HkKkFHadIJCKH7PqQuRaXGxqNNwtOlg:1697498623974&q=how+motorcycle+voltage+regulator+works&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjC__OT2_uBAxVY3AIHHfsjDIIQ0pQJegQICxAB&biw=1229&bih=523&dpr=2.5 Link spre comentariu
Geox Postat Octombrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Circuitul de lumini e separat de cel de încărcare. Nici unul dintre ele nu are regulator de tensiune (chinezarie, ce sa-i faci?) Becurile sunt de 12 V dar luminează slab. Am măsurat tensiunea pe circuitul de lumini și la relanti ies 5V iar turat 8-9 V. Link spre comentariu
Geox Postat Octombrie 17, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2023 (editat) Din documentația motorului: Charging Coil Selection Four types of coils are available: The 1A and 3A coils are only suitable for recharging a starting battery. Use the 10A or 18A coils when powering accessories. Lamp Coil Kit (optional) Three types of lamp coils are available: 6v –25w, 12v –15w, 12v –25w. Two coils can be installed in parallel to provide 12V-50W, if no charging coils are applied. Use parallel connector (No. 32105-ZE1-000) to connect two coils in parallel. A single coil (12v-25w) can be used in combination with the 3A charge coil as required. Motorul meu e echipat cu o bobina de incarcare 12V 3A DC și o bobină pentru lumini 6V 25W AC. Editat Octombrie 17, 2023 de Geox Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Acum 2 ore, Geox a spus: Acum 2 ore, Geox a spus: Becurile sunt de 12 V dar luminează slab. Am măsurat tensiunea pe circuitul de lumini și la relanti ies 5V iar turat 8-9 V. Acum 2 ore, Geox a spus: Motorul meu e echipat cu o bobina de incarcare 12V 3A DC și o bobină pentru lumini 6V 25W AC. De asta presupun ca cineva a pus bec de 12 in loc de 6V..... Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Cum scriam mai înainte, stabilizarea tensiunii la alternatoarele astea moto se face altfel, neavând bobină de excitație ca la alternatoarele auto.În loc să întrerupă periodic o înfășurare de excitație atunci când tensiunea depășește pragul setat, regulatoarele moto scurtcircuitează practic ieșirea alternatorului, e un sistem dur și dezavantajos față de controlul excitației.Se poate face și stabilizare serie cu tranzistor de putere, dar asta ar însemna un radiator imens și căldură disipată la greu.Varianta scurtcircuiării în impulsuri disipă mai puțină căldură. Un stabilizator ,,buck,, cu sursă în comutație ar fi cel mai avantajos, dar trebuie ca stabilizatorul să suporte o plajă largă de variație a tensiunii de intrare. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 (editat) Stabilizator buck-boost si nu chinezariile de pe net. Ceva de genul acesta: LT3120 (cu tranzistoare integrate dar curent limitat la iesire 4-6A) sau cu tranzistoare externe si poti obtine in functie de implementare pina pe la 250-300W putere de iesire (adica chiar si peste 10A): LM5176. Editat Octombrie 17, 2023 de sesebe Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 23, 2023 Partajează Postat Octombrie 23, 2023 (editat) La motoarele astea regulatoarele sint cu element paralel la foarte multe din ele mai ales daca sint mici. Am patit-o pe pielea mea... Mare lucru nu pre poti obtine din ele la turatie redusa ca n-au putere. Aici gasiti destule info: https://www.motelek.net/schema/spannung/ Editat Octombrie 23, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Bună seara,eu recomand modificarea alimentării becului farului , adică direct de pe baterie și utilizarea unui bec tehnologia !ed, numai bine Cosmin Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 La toți ăștia ce va puneți sau recomandați faruri LED va doresc din toată inima ca în cel mai nasol moment de la volan sa va treziți cu un fan de-al vostru, ce și-a pus pus faruri LED ca să vadă la 10km distanta, cu farurile aprinse bine direct între ochii voștri. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Nu a recomandat nimeni faruri LED care să orbească vehiculele din față, orice far trebuie să fie și reglat corespunzător.Că unii și le reglează aiurea e altă situație, dar dacă o luăm așa sunt zeci de indivizi care circulă cu permise cumpărate de la ambasade africane.Ăia sunt mai periculoși decât farurile led și totuși circulă...până întâlnesc stâlpul potrivit. Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Noiembrie 21, 2023 Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Bună ziua și va rog sa mă iertați,eu am recomandat tehnologia led datorită consumului redus fiind o modificare față de proiectant, luând energia din baterie,normal farul trebuie reglat și dacă RAR-ul a omologat acest far cu bec led nu constituie un impediment față de ceilalți participanți la trafic, numai bine vă doresc.Cosmin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum