Vizitator EfEr Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Salut! Vreau sa interfatez un LCD grafic DIP122-5HNLED (datasheet here), bazat pe controllerul SED1520 (datasheet) cu un Atmega16. Am gasit suficiente informatii pentru LCD-uri bazate pe controllerul KS0108 (datasheet) si incerc sa observ diferentele intre cele doua tipuri. Diferente esentiale nu-mi par a fi, totusi, sunt putin derutat de inexistenta unui pin E (Enable) la LCD-ul meu. Din datasheetul controllerului tind sa inteleg de ce nu am nevoie, dar as vrea confirmarea de la cineva mai experimentat. De asemenea, nu sunt sigur cum trebuie conectat pinul RES. Este corect sa-l leg la Vcc? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 este corect sa legi RES la vccpin "E" exista daca ala este datasheet-ul dar sunt doi pini "e" ,cite unul ptr fiecare jumatate de lcdset caractere nu are ca la display 2x16 Link spre comentariu
Vizitator EfEr Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Mersi frumos de raspuns. E1 si E2 sunt echivalentele CS1 si CS2 (chip select) de la KS0108. In acel caz exista si E. Link spre comentariu
Vizitator Georgecpr Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 Salut. Unde ai gasit LCD-uri grafice dastea si...la ce pret ??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum