validae Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Aia depinde foarte mult de umiditatea ambientală.Am măsurat câteva microcontacte și la rezistența de izolație.Peste 10MOhmi la 500V cu microcontactul luat din cutiuță. Megohmmetrul se clatină în filmare fiindcă dădeam la manivelă Sper că va vedea și @Spitfire asta https://imgur.com/Q6WjT0c Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 La 18.10.2023 la 16:45, validae a spus: Aia depinde foarte mult de umiditatea ambientală Așa îi vine toanele, că dă comandă si când nu e apăsat butonul... cu sau fara umezeală. Probabil mizerie intre contacte. De multe ori trebuia să fiu atent să nu dea comandă falsă după ce inchideam mașina, fără să știu, și să rămână deschisă peste noapte. Dacă nu era discuția asta, cam uitasem de problemă, pt că ultima dată, după ce i-am băgat pe gât izopropilic, am spreiat și cu niște WD40 cu tasta apăsată. Banuiesc a intrat câte ceva și pe lângă, mai de la gravitație, mai de la presiune, pt că din primăvară nu a mai făcut mofturi. Înainte stătea cheia in dulap, și o vedeam cu led ul licarind aiurea. Si bateria nu e din cele uzuale, e un 3V dar format mai mic, CR 1620. Acum am facut comanda de o cutie, pt ca am mai avut și solicitări de la diverși, suma nu e mare si cred că prinde bine la o casă mare. Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 18, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acuma ce sa inteleg ? alcool sau wd40 ? care ar fi recomandarea ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Credeam că ai înțeles că microcontactele de orice tip nu se curăță, ci se schimbă cu unele noi sau recuperate dar perfect funcționale.Microcontactele, în afară de problema contactelor oxidate, mai suferă și de uzura lamelelor elastice care își pierd treptat elasticitatea și fac uneori contact la cea mai mică atingere.Acele mici lamele elastice nu se pot recondiționa. De curățat se curăță doar comutatoarele și întrerupătoarele mari, folosind fie spray dedicat, alcool izopropilic sau benzină de avioane....ce ai la îndemână. Nu știai că scopul de bază al WD40 e îndepărtarea apei din mecanisme și de gresare. De fapt WD vine de la Water Displacement. Asta e explicația în limba lui Shakespeare: WD40 is a water displacement spray containing a mixed blend of lubricants and anti corrosion properties. Its job is to displace water, though it doubles up as a solvent and degreaser in one Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2023 Ce fel de wd40 ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 19, 2023 Partajează Postat Octombrie 19, 2023 Acum 20 ore, validae a spus: Aia depinde foarte mult de umiditatea ambientală.Am măsurat câteva microcontacte și la rezistența de izolație.Peste 10MOhmi la 500V cu microcontactul luat din cutiuță. Megohmmetrul se clatină în filmare fiindcă dădeam la manivelă Sper că va vedea și @Spitfire asta https://imgur.com/Q6WjT0c Mda...nici acela nu e formidabil...dar e mult mai bun decat unele care la 9V permit scurgeri de curent de 4..5uA.La fel am gasit microintrerupatoare de mouse cu asemenea pierderi. Cele de calitate, placate cu rodiu, nu au nicio pierdere(masurabila) in pozitia OFF...dar Amphenol sau Neutrik au preturi babane. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 20, 2023 Partajează Postat Octombrie 20, 2023 La 18.10.2023 la 21:39, spinach a spus: Acuma ce sa inteleg ? alcool sau wd40 ? care ar fi recomandarea ? Recomandarea daca inca nu e clar, este schimbarea, daca ai cu ce. Daca nu ai si folosesti din ambele produse enumerate, nu ai ce pierde, deci nu vad unde e nedumerirea. In cel mai rau caz, nu vei obtine nici o schimbare de comportament, dar macar ai incercat. Cateodata mai si merge... merita incercat. La 18.10.2023 la 22:57, validae a spus: Nu știai că scopul de bază al WD40 e îndepărtarea apei din mecanisme și de gresare. Si alcoolul îndepărtează apa, doar ca uleiul previne efectul umezelii viitoare. De asta doar alcool rezolva, dar nu de durată. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Octombrie 20, 2023 Partajează Postat Octombrie 20, 2023 Voi vă referiți la WD40 pentru contacte electrice sau la ăla pentru lubrefiere? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum