Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ups defect sau altceva?

sov

Postări Recomandate

Am o problema cu ups-ul de la centrala pe lemne, merge continuu de câteva zile,  se aude ventilatorul permanent, dar nu încarcă, cand il pun în priză apare o liniuță verde din 5 ca ar încărca , dar se stinge imediat și merge încontinuu apoi. Daca il scot din priza se stinge.
E stricat, il pot face singur acasă? Sau e altceva? L-am avut scos din priza pe perioada verii, iar conectat la ups am o baterie auto. Va multumesc de un eventual ajutor. 

Editat de sov
Completare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu ar strica să menționați ce UPS aveți.Eventual dați jos carcasa și faceți o poză clară de aproape cu placa lui.Noi nu știm ce aveți acolo..

O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie:

Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul.

Deschideţi aplicaţia din link https://imgur.com/upload

Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,.

După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,.

Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare.

Link spre comentariu

Am acest ups. Am incercat cu alta baterie auto veche, dar nu merge. As măsură bateriile sa vad cât au, dar nu stiu cum. Am setat la DCV pe 20, si îmi arata la una de 70 A 6,7 și la cealaltă care are 45 A- 4, 3. Insa nu stiu daca e bine cum am făcut. 

IMG_20231015_105041_copy_685x913.thumb.jpg.a80394621c8e4df697c98d144b9ee412.jpgIMG_20231015_105109_copy_672x897.thumb.jpg.e5e60d93b6841332163453d4a2e7de09.jpg

Editat de sov
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut, uite am facut o solutie la UPS-ul meu un upgrade foarte simplu ori iti faci ori cumperi (de la mine :)) poti sa pui orice baterie de lithiu la orice UPS, indiferent daca UPS-ul stie doar de plumb nu are treaba merge 100%

Uite aici am pus doua filmari pe youtube in care am explicat cum am facut, de aceea am spus cine cunoastea isi poate face singur.

Link spre comentariu

Sa pui pe Youtube și filmulețul cu focul de artificii generat de bateriile litiu. 

BMS-ul de la bateriile cu elemenți Li nu asigura o încărcare corecta, este acolo doar de protecție. Te va proteja o perioada de un incendiu generat de elementii cu Li dar nu pt mult timp și nici nu va asigura un regim optim de încărcare ca să prelungească viata elemenți lor. 

Link spre comentariu

In primul rand nu sint dummy si nu sint prost, da sint riscuri, daca esti atent poti reduce aceste riscuri enorm spre 0.00x % (precum cele din fabrica)

Mai jos e un film cum am pus sigurante la fiecare celula. (am si alte protectii)

Mi-e lene sa explic acum tot procesul de testare acumulatori 18650 sint foarte foarte strict cu asta.

Cateva chesti pe scurt, am tinut cont de capacitate, esr, tipul chimiei (laptop, troti etc) testare capacitate, incalzire (cand a depasit 35C gata nu se foloseste si multi alti indicatori.

Legat de UPS cu baterie de litiu, are asa:

- Siguranta (fuzibila)

- Protectia BMS-ului (supratensiune, scurt circuit, subtensiune .... )

- modul echilibrare activ (1200mA) 

- controler incarcare - cel din video (nu declanseaza BMS-ul niciodata tensiune de lucru e sub nivelul de declansare BMS)

- Solutia mea e in sistem de foarte mult timp (de cand am pus pe youtube filmuletul) voi face versiuni mai avansate cred ca pe ESP sa ai si o interfata nice web, vedem, dar pana atunci or sa fie bazat pe controler din video din postul anterior.

In concluzie, sa nu ne aruncam cu focul, hai sa vedem poate asta nu e chiar prost si stie ceva nu crezi ?

Link spre comentariu

Ar trebui sa mearga atata vreme cat ai un regulator de incarcare cu control bun atat al tensiunii cat si al curentului de incarcare. Pui BMS-ul pe celule, si setezi regulatorul la 12,6V si ci 0,5-1A si-l conectezi la BMS.

Dar ca sa ai o capacitate care sa faca sa merite conversia, ar trebui minim 3-4 grupuri de celule in paralel, cu BMS dimensionat corespunzator curentului.

Altfel e pierdere de vreme, mai ales cu UPS-ul ala din prima filmare, o jucarie ieftina care consuma rapid bateria. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări