Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Schneider Electric WT724R

Postări Recomandate

Salutare,
Scriu aici daca prin vreo minune puteti sa faceti rost de schema sau sa ma indrumati pentru a putea cauta schema placii unui Hub de la Drayton Wiser. Modelul se numeste WT724R. Am reusit sa prajesc parte din placa si din pacate o componenta s-a dezintegrat. Am trimis placa la un prieten electronist amator dar are nevoie de schema pt a sti ce piesa sa puna in loc. Multumesc
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RazvanG

11

• sesebe

4

• validae

3

• BRANCA

1

Top autori în acest subiect

O poză clară cu placa ar ajuta.

O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie:

Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul.

Deschideţi aplicaţia din link https://imgur.com/upload

Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,.

După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,.

Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare.

Link spre comentariu

Salutare, revin cu Update. Am gasit un user binevoitor care mi-a facut poze detaliate la placa https://imgur.com/a/eRh0sbv

Mi se pare ciudat insa urmatorul aspect: A masurat cu multimetrul si i-a dat practic ca nu are rezistenta. Din ce spune el ar fi undeva la 0.0001Ohm. Le-a masurat cu un aparat Brymen BM235.

Ma puteti lamuri?

Link spre comentariu

Multimetru (portabil) care să aibă rezoluţia de 0,0001 Ohmi încă nu am văzut.Poate doar o punte Kelvin să aibă asemenea rezoluţie de citire.Probabil a(ţi)adăugat vreo două-trei zerouri în plus.

Dar ce anume ,,nu are rezistenţă,, ?

Link spre comentariu

Validae.Mai degrabă cred că s-ar înțelege că e în scurt...Iar cu multimetru care să aibă rezoluția aia...

Din ce văd eu acolo,fără să măsori piesele pe o placă bună aş zice că nu merge reparat.Să nu aibă probleme şi cu controlerul.

Link spre comentariu

Ce reprezinta acest aparat? Nu am timp sa caut pe net.

In poza se vad traseie posibil evaporate sau intrerupte, niste punti metalice lipite pt a configura conectorul, si citeva perle de ferita care sint pt filtrare paraziti si functional pt teste se pot folosi strapuri de sirma, ferite dintre care cel putin una este lipsa. 

Mai trebuie verificata sursa realizata cu LNK care are mare probabilitate sa fie defecta, integratul si/sau alimentarea lui.

Un electronist cu experienta nu ar fi avut nevoie de schema pt ca se poate rezolva doar dupa poze. Iar daca defectiunea s-a dus mai departe pe traseiele de semnal mic spre procesor atunci cam iti trebuie alt aparat pt ca procesorul nu il cumperi cu tot cu SW.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Ca sa raspund punctat:

@sesebe  Este placa unui Hub Drayton (din grupul Schneider Electric) pentru controlul centralei termice, este smart se contecteaza la robineti termostatati inteligenti etc. 

Restul nu am inteles din ce ai scris.

@validaeCopiez raspunsul forumistului care mi-a trimis pozele de la placa lui functionala: "My Brymen BM235 says they have no resistance either! (well maybe 0.001Ω) - so are they just links?"

@BRANCAPlaca mea e cea arsa dar nu e complet prajita. Dupa ce am ars ce se vede am reusit totusi sa ma conectez fara probleme prin interfata web a aplicatiei Hubului si am configurat fara probleme. Deci partea cealalta de circuit functioneaza si cred deci ca si procesorul. 
Ca sa fiu sincer ma gandeam ca legarea hubului la centrala e un proces simplu. Eu legand si  termostatul precedent. Sunt practic 6 porturi din care am legat 4 fire. Nimic complicat cu o schema. 

Atasez si schema electrica a placii Instructiuni

Link spre comentariu

Cred că forumistul care a scris că ,,nu are nicio rezistență,, se referea la acele punți de legătură dintre trasee.Sunt de fapt niște ,,treceri aeriene,, care conectează diverse trasee de forță.

Link spre comentariu

Păi la mine acele punți s-au ars. 

Am vb cu amicul căruia i-am dat să o repare și mi-a zis același lucru: e în scurt. Asta înainte să scrie forumistul

22 minutes ago, validae said:

Cred că forumistul care a scris că ,,nu are nicio rezistență,, se referea la acele punți de legătură dintre trasee.Sunt de fapt niște ,,treceri aeriene,, care conectează diverse trasee de forță.

Am răspuns la acest mesaj mai sus

Link spre comentariu

Mi s-a șters un mesaj? Întreb doar de curiozitate. 

Acest modul nu are alimentare separata galvanic și nu poate fi legat oricum la o centrala ce trebuie sa primească comenzi izolate de rețeaua de 230Vac.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
21 minutes ago, modoran said:

Cat costa o dracie din asta ? Poate ar fi bine sa te duci la un atelier ce stie ce face sa ti-o repare.

Pai cu termostatul de camera e pe amazon 200E

Just now, sesebe said:

Mi s-a șters un mesaj? 

Nu, nu am folosit eu corect funcția quote, răspunsul era la începutul mesajului. Asta am vrut să zic

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări